Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 06

Žinutę Eurolygai siuntę „Crvena Zvezda“ krepšininkai šventė dramatišką pergalę

Eurolygos niukso sulaukusi Belgrado „Crvena Zvezda“ (9-8) išvykoje 77:75 (24:19, 23:23, 14:16, 16:17) šventė pergalę prieš „Valencia“ (7-10).
Filip Petruševas
Filip Petruševas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Šioms rungtynėms teisėjavo Gytis Vilius.

„Free Facu“ (liet. „Išlaisvinkite Facu“) – tokiais marškinėliais pasipuošę „Crvena Zvezda“ žaidėjai žengė daryti apšilimą Valensijoje.

Belgrado klubas itin piktas, nes Eurolyga skėlė jam antausį už finansinių taisyklių nesilaikymą. „Crvena zvezda“ turės sumokėti 25 tūkst. eurų baudą ir negalės registruoti naujų žaidėjų iki vasario 28 dienos.

Tai reiškia, kad serbai dar beveik du mėnesius negalės remtis ir Facundo Campazzo, su kuriuo pasirašė sutartį prieš dvi savaites, paslaugomis, mat argentinietis dar nėra įregistruotas Eurolygoje.

Tai – itin didelis smūgis serbams, nes praėjusią savaitę traumą patyrė ir mėnesiui iškrito gruodžio mėnesio Eurolygos naudingiausias žaidėjas Luca Vildoza.

Sužaidus pusę ketvirtojo kėlinio, serbai pirmavo tik dviem taškais (65:63), bet tuomet spurtavo 7:0 ir kaip reikiant atitrūko (72:63). Nors situacija buvo sudėtinga, „Valencia“ sugebėjo sumažinti atsilikimą iki vieno taško (71:72).

Valensijos komanda griebėsi pražangų taktikos, o, likus žaisti 4 sek., Nemanja Nedovičius prametė vieną metimą iš dviejų. Komandas skyrė du taškai, bet Jaredo Harperio tritaškis tikslo nepasiekė.

Filipas Petruševas nugalėtojams pelnė 25 taškus, atkovojo 9 kamuolius, išprovokavo net 8 varžovų pražangas ir surinko 36 naudingumo balus.

„Valencia“: Ch.Jonesas 16, J.Harperis 11, J.Pradilla, J.Radebaugh ir J.Rivero po 10.

„Crvena Zvezda“: F.Petruševas 25 (9 atk. kam., 8 išpr. praž., 36 naud. bal.), N.Nedovičius 19, O.Dobričius 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas