Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 11

Žodžiai apie „Žalgirį“ glosto ausį: „Žaisime su geriausiai atakuojančia Eurolygos komanda“

Tel Avivo „Maccabi“ treneris Ioannis Sfairopoulos itin pagarbiai atsiliepė apie Kauno „Žalgirio“ komandą, su kuria Izraelio čempionai žais Eurolygos rungtynes ketvirtadienio vakarą Izraelyje.

„Mūsų laukia svarbios rungtynės prieš stipriausią komandą šia etape, – per spaudos konferenciją Tel Avive pareiškė „Maccabi“ treniruojantis graikas. – Komandą, kuri puikiai subalansuota.

Tai rodo jų kokybę, ne tik pagal dabar užimamą vietą Eurolygoje. Jie yra geros sportinės formos, šiuo metu tai geriausiai pasirengusi komanda Eurolygoje, mano nuomone.

Kad laimėtume, turime gerai sužaisti gynyboje, apriboti varžovų veiksmus, žaisti išmintingai ginantis, laikytis žaidimo tvarkos atakose.

„Žalgiris“ turi silpnybių ir mes turime jomis pasinaudoti. Bus sunkios rungtynės, tikiuosi, mano vaikinai kausis dėl pergalės.“

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Kauno „Žalgiris“
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Kauno „Žalgiris“

„Žalgiris“ šiuo metu Eurolygoje su 5 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais rikiuojasi antrojoje vietoje, į priekį praleidęs tik „Barcelona“ komandą.

I.Sfairopouloso treniruojama Tel Avivo komanda šiuo metu tėra penkiolikta tarp 18-os turnyro ekipų. Nors dėl pandemijos sustojant praėjusiam sezonui „Maccabi“ dalinosi 4–5 vietą Eurolygoje, šį sezoną Izraelio čempionai laimėjo tik du mačus iš septynių, o bėdos tuo nesibaigia.

Trys krepšininkai (Omri Casspi, Yovelis Zoosmanas ir Johnas DiBartolomeo) dėl traumų šį sezoną dar nežaidė, šią savaitę iškilo klausimų ir dėl 34 metų vidurio puolėjo Othello Hunterio sveikatos.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Othello Hunteris
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Othello Hunteris

„Mes vis dar nežinome, ar yra galimybė, kad jis žais, aš negaliu atsakyti“, – rungtynių išvakarėse kalbėjo „Maccabi“ treneris.

Jis pridūrė, kad jei O.Hunteris negalės žaisti, daugiau krūvio teks kitiems.

Veikiausiai daugiau laiko aikštėje užimtų antras pagal rezultatyvumą ir naudingumą komandos žaidėjas po Scottie Wilbekino kroatas Ante Žižičius, atvykęs į Izraelį po kelerių metų NBA.

Gali būti, kad daugiau minučių gaus ir kitas aukštaūgis iš Kroatijos Draganas Benderis. Prieš ketverius metus NBA naujokų biržoje 4-uoju šaukimu pašauktas 216 cm ūgio kroatas buvo lyginamas su Kristapu Porzingiu, bet per kelerius metus „Phoenix Sus“, o paskui ir kitose NBA komandose nepateisino lūkesčių.

„Scanpix“ nuotr./Draganas Benderis
„Scanpix“ nuotr./Draganas Benderis

Nuvilia jis ir Tel Avivo sirgalius savo kukliais rodikliais sezono pradžioje.

„Kas dėl Benderio, aš nuo pat pradžių sakiau, kad jis vėliau atvyko į komandą, nepatyrė pasirengimo su ekipa ir buvo ilgai nežaidęs. Jam trūksta žaidimo įgūdžių, bet tai bus mūsų ketvirtosios rungtynės per trumpą laiką, tad prisitaikysime, – sakė I.Sfairoppulos. – Jis turėjo bėdų dėl kelio, tad ir negalėjo žaisti šimtu procentų. Jo adaptacija lėtesnė nei tikėjomės, nors ir nenorėjau atskleisti, kad jis gydosi traumą. Jam viskas bus gerai kiek vėliau, tuo aš neabejoju. Mes pasitikime juo, svarbu, kad jis kovotų.“

I.Sfairopoulos priminė, kad nors „Maccabi“ pralaimėjo dvejas rungtynes namie, tiek pat savo aikštėje yra suklupęs ir „Žalgiris“.

„Svarbiausia, kad taptume vis geresni ir žaistume geriau per paskutines minutes, – sakė „Maccabi“ treneris, kurio komanda šį sezoną 4 iš 5 rungtynių pralaimėjo 4 arba mažiau taškų. – Mes būsime geresni, kai turėsime visas pajėgas.“

Euroleague.net nuotr./Tel Avivo „Maccabi“
Euroleague.net nuotr./Tel Avivo „Maccabi“

I.Sfairopoulos pridėjo dar komplimentų apie varžovus iš Lietuvos: „Žalgiris“ yra puiki komanda, kuri žino, kaip žaisti kartu, ir žino, kaip pasinaudoti savo pranašumais. Mums yra didelis iššūkis žaisti prieš geriausiai puolančią komandą lygoje. Viską padarysime, kad laimėtume.

Jie turi didelius ir stiprius gynėjus, bet mes turėsime jiems atsvarą. Kai žaidi Tel Avivo „Maccabi“, turi laimėti, nesvarbu, kas vyksta aplink, gali laimėti 10 rungtynių iš eilės, bet visi tikisi, kad laimėsi 11-ąsias ir 12-ąsias rungtynes, o tai nėra lengva. Aš treniruoju „Maccabi“ ir žaidėjus bei žinau, kad įtampa yra gerai mums, vaikinai supranta, kad nepaisant visko, jie turi atsiduoti rungtynėms. Turi sužaisti kaip galima geriau, tai yra svarbiausia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas