Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 28

Žūtbūtinį mūšį Europoje pasitinkantis D.Adomaitis: „Suprantame mačo svarbą“

Vilniaus „Rytas“ (1-3) pasitinka žūtbūtinį mūšį Europos taurėje. Karčią trijų pralaimėjimų paeiliui piliulę nuriję vilniečiai antradienį „Siemens“ arenoje susikaus su Venecijos „Umana Reyer“ (2-2) krepšininkais iš Italijos. Nors tai pirmojo rato pabaiga, bet Dainiaus Adomaičio kariauna trauktis nebeturi kur.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Nesėkmė antradienio dvikovoje „Rytą“ nustumtų ties šio sezono tarptautinio krepšinio prarajos riba. Galime skaičiuoti, kad pralaimėjimas antradienį prieš „Umana Reyer“ D.Adomaičio auklėtinius priverstų pasiekti pergalę bent trejose rungtynėse antrajame rate, o „Ryto“ dar laukia labai sudėtingos išvykos į Belgradą bei Krasnodarą.

„Taip, patys suprantame, kokia yra šio mačo svarba“, – prieš artėjantį mūšį sakė D.Adomaitis.

Tai paskutinis pirmojo Europos taurės rato mačas, kurį „Umana Reyer“ pasitinka geresnėmis nuotaikomis. Walterio de Raffaele'o auklėtiniai pastarosiose dvejose rungtynėse nukovė Limožo CSP (93:85) bei Bursos „Tofaš“ (76:65) krepšininkus.

„Umana Reyer“ galėjo laimėti ir pirmąsias rungtynes namuose su „Partizan“. Viskas sprendėsi dvikovos pabaigoje.

„Faktas, kad dvi pergalės duoda jiems pasitikėjimo, – mintimis dalijosi „Ryto“ strategas. – Laimėjo paskutines rungtynes Italijoje. Galime sakyti, kad atvažiuoja komanda, kuri yra ant bangos.

VIDEO: „Ginčas“: kiek saugus D.Adomaitis „Ryto“ trenerio poste?

Pagrindiniai akcentai būtų gynyboje. Tai komanda, kuri turi daug talento ir patirties. Žaidėjas, kaip Michalis Bramosas, jei jis rungtyniauja gerai, tai Venecija laimi rungtynes. Austinas Daye – vienas talentingiausių žaidėjų ne tik komandoje, bet ir Europos taurėje. „Umana Reyer“ yra daug žaidėjų, perkopusių 30 metų ribą, kurie yra patyrę bei susižaidę. Laukia geras varžovas.“

Pagrindinis Venecijos ekipos žaidėjas yra aukštaūgis A.Daye, turintis ir NBA patirties. Stipriausioje planetos lygoje jis ne tik yra sužaidęs 293 mačus, bet 2014-aisiais su „San Antonio Spurs“ iškovojo čempiono žiedą.

Europos taurėje A.Daye pelno po 14,5 taško, atkovoja po 6,5 bei perima po 1,5 kamuolio, atlieka po 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 15,8 naudingumo balo.

„Jis žaidžia praktiškai nuo penktos iki pirmos pozicijos, – apie varžovų lyderį kalbėjo D.Adomaitis. – Jis žaidžia su kamuoliu „du prieš du“ su aukštaūgiu, jis žaidžia ir kaip penktas numeris, kuris stato užtvaras. Didelė dalis žaidimo sukasi aplink jį. Jo stabdymas bus svarbus akcentas.“

Ryškų vaidmenį komandoje turi ir 32-ejų veteranas M.Bramosas, praeityje su Atėnų „Panathinaikos“ dukart triumfavęs Graikijos pirmenybėse bei taurėje. Venecijoje jis rungtyniauja nuo 2015-ųjų bei klubą dukart atvedė iki Italijos čempionų titulo.

Puolėjas šį sezoną pelno po 12 taškų, iš toli per ketverias rungtynes pataikęs 11 tritaškių iš 23 (47, 8 proc.). Jis dar prideda 4,8 atkovoto kamuolio bei 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Umana Reyer“ per pirmąsias ketverias rungtynes išmetė 91 tritaškį (vid. 22,8 per mačą).

„Tritaškiai yra labai svarbūs. Komandoje yra žaidėjų, kuriems negalime leisti mesti, kaip M.Bramosas. Tai yra jo duona. Gynyboje turime padaryti gerą darbą“, – sakė D.Adomaitis.

Ar Venecijos ekipa panaši į Limožo ir Bursos, kurios irgi propaguoja greitą žaidimą?

„Tikrai nepanaši į Limožo, – sakė „Ryto“ vairininkas. – Taip, yra greitas žaidimas, „Umana Reyer“ bando užpulti per pirmąsias kelias sekundes, ypatingai po perimtų kamuolių.

Tai įvairiapusė komanda. Žaidimas priklauso nuo to, kas yra aikštelėje, ant tų žaidėjų ir yra žaidžiama. Michaelas Wattas yra pavojingas žaidėjas po krepšiu, M.Bramosas yra pavojingas, kaip ir kiti metikai. Venecijos komandoje yra daug pavojingų žaidėjų, kurie gali nubausti.“

„Ryto“ strategas prieš svarbias Europos taurės rungtynes akcentavo klaidas bei varžovų greitų atakų stabdymą. „Tofaš“ praėjusią savaitę pelnė 31 tašką po vilniečių klaidų.

„Tai pagrindinis akcentas, – sakė D.Adomaitis. – Matėme praėjusias rungtynes su „Šiauliais“, padarėme keletą klaidų, o varžovai tuo pasinaudojo. Turime tai gerinti ar apskritai eliminuoti iš žaidimo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito