Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 13

Žvėriškai sezoną pradėjęs T.Sedekerskis po pergalės Berlyne: „Aš labai laimingas“

Vitorijos „Baskonia“ kapitono raištį iš išvykusio Roko Giedraičio perėmęs Tadas Sedekerskis sėkmingą žaidimą iš pasaulio pirmenybių Filipinuose perkėlė ir į klubinį sezoną. Lietuvis sužaidė antrą puikų mačą iš eilės Eurolygoje, o baskų komanda į savo sąskaitą įsirašė pirmąją pergalę.
Tadas Sedekerskis
Tadas Sedekerskis / Imago / Scanpix nuotr.

25-erių metų Tadas Sedekerskis tiesiog žiba Eurolygos sezono starte.

Per pirmąsias dvejas stipriausio Senojo žemyno turnyro rungtynes lietuvis per 28 minutes renka po 9,5 taško (58,3 proc. dvit., 50 proc. trit., 100 proc. baud.), atkovoja net po 11,5 kamuolio (po 4,5 kamuolio puolime), atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus, perima po 1,5 kamuolio ir renka po 19 naudingumo balų.

T.Sedekerskis yra ketvirtas pagal efektyvumą žaidėjas Eurolygoje, tarp tų krepšininkų, kurie jau sužaidė po dvejas rungtynes. Aukščiausio Vitorijos „Baskonia“ kapitono žengia tik Geurschonas Yabusele (30,5 naud. bal.), Chima Moneke ir Johannesas Thiemannas (po 19,5 naud. bal.).

Jis yra vienintelis turnyro krepšininkas, pagal atkovotus kamuolius perlipęs dviženklę ribą.

Iš Nidos kilęs krepšininkas stipriai prisidėjo prie „Baskonia“ pergalės 91:86 išvykoje prieš Berlyno ALBA.

„Kiekvienas Eurolygos mačas išvykoje yra ypač sudėtingas. Turiu pasakyti, jog labai džiaugiuosi komanda, kadangi žaidėme išvien, dalinomės kamuoliu ir padėjome vienas kitam. Tai buvo komandinis krepšinis. Tai buvo puikus krepšinis. Jei norime ir toliau rinkti pergales Eurolygos išvykose, turime žaisti kaip šiandien“, – po dvikovos sakė T.Sedekerskis.

T.Sedekerskis buvo naudingiausias savo komandos žaidėjas rungtynėse su ALBA.

Jis per 28 minutes pelnė 11 taškų (4/8 dvit., 1/1 trit.), atkovojo net 13 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius, dukart suklydo ir surinko 21 naudingumo balą.

Net septynis kamuolius Tadas atkovojo puolime – tai naujas jo rekordas Eurolygoje.

Praėjusios savaitės dvikovoje su Madrido „Real“ ekipa ketvirtajame kėlinyje „Baskonia“ išbarstė persvarą ir pralaimėjo, bet šįkart šis scenarijus nepasikartojo, nors Joano Penarroyos auklėtinių pranašumas iš 16 taškų buvo ištirpęs iki 2.

„Esame jauna komanda, galbūt kiek nepatyrusi, bet turime puikų trenerį ir mokomės iš savo klaidų. Mes tobulėjame kasdien, galvoju, kad ateityje laimėsime ir tokius mačus kaip prieš Madridą“, – aiškino T.Sedekerskis.

Imago / Scanpix nuotr./Tadas Sedekerskis
Imago / Scanpix nuotr./Tadas Sedekerskis

Tai – pirmoji „Baskonia“ pergalė šio sezono Eurolygoje, kurios lietuvis nesureikšmina. Prieš akis – dar visas maratonas dvikovų.

„Aš labai laimingas, bet krepšinio sezonas yra super ilgas. Turime labai daug rungtynių ir ypač sudėtingą vietinį čempionatą. Mūsų žvilgsnis dabar krypsta į būsimą mačą“, – sakė T.Sedekerskis.

Jau spalio 19-ąją dieną (ketvirtadienį) į „Fernando Buesa“ areną atvyks Kauno „Žalgiris“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas