Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 15

37 metų amerikiečiui įžaidėjui ruošiamas Prancūzijos pasas

Davidas Holstonas tikisi artimiausiais mėnesiais priimti Prancūzijos pilietybę. Dižono JDA komandai atstovaujantis amerikietis baiga natūralizacijos procesą.
Davidas Holstonas (kairėje) Dižono komandai atstovauja jau beveik dešimtmetį.
Davidas Holstonas (kairėje) Dižono komandai atstovauja jau beveik dešimtmetį. / „Scanpix“ nuotr.

Davidas Holstonas yra vienas žemiausių, bet ir vienas geriausių Prancūzijos lygos įžaidėjų.

2019 metais Dižono komandos 168 cm ūgio gynėjas buvo išrinktas geriausiu Prancūzijos čempionato krepšininku. Praėjusį sezoną amerikietis pelnė po 13,5 taško ir atliko po 5,9 rezultatyvaus perdavimo, o Dižono klubas pratęsė sutartį iki 2024 metų su galimybe pratęsti kontraktą dar metams.

37 metų amerikietis netrukus pradės savo devintąjį sezoną Dižone, kurį buvo palikęs tik keliems mėnesiams 2017 metais, kai buvo persikėlęs parungtyniauti į Turkijos 2 lygą.

Kai sugrįžo, skaičiuoja, kad Prancūzijoje jis gyvena jau daugiau nei penkerius metus, o tai leidžia tikėtis Prancūzijos pilietybės.

D.Holstonas patvirtino, kad procesas prasidėjo. „Aš tikiuosi, aš meldžiuosi, kad taip įvyktų, nes tikrai to noriu, – „L'Equipe“ sakė krepšininkas. – Atvykimas į Prancūziją turbūt buvo pats geriausias man nutikęs dalykas.“

Dabar tarp JAV ir Prancūzijos įstaigų tvarkomi dokumentai, Dižono klubo atstovai mano, kad procesas artėja prie pabaigos ir šį sezoną bus baigtas.

D.Holstonas Prancūzijoje jaučiasi kaip namuose, netrukus gaus pasą, tad gal norėtų tapti ir Prancūzijos rinktinės įžaidėju?

„Taip, kartais girdžiu, kad dėl šios pozicijos Prancūzijos rinktinėje vyksta diskusijos, bet manau, kad būsiu pernelyg senas tokiai stipriai komandai, – nusijuokė amerikietis, kuriam sausį sueis 38-eri. – Kita vertus, žinau, kad turėsiu išmokti prancūziškai, aš ketinu imti pamokas. Kai kitąsyk po metų kalbėsimės, tikiuosi, kad interviu vyks prancūziškai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas