Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 11

40-mečio buvusio „Žalgirio“ legionieriaus svajonė – karjerą baigti Madrido „Real“

Prieš beveik dešimtmetį Kauno „Žalgiryje“ rungtyniavęs 40-metis Tremmellas Dardenas svarsto apie karjeros pabaigą, nors ir norėtų sužaisti dar vieną sezoną, o idealiu atveju – paskutinį šokį sušokti Madrido „Real“ komandoje, rašo „Euro Hoops“ žurnalistas Alexas Madridas
Tremmellas Dardenas
Tremmellas Dardenas / 15min ir Scanpix nuotr.

Paskutinis arbitrų švilpukas, signalizavęs Liudvigsburgo „MHP Riesen“ komandos sezono pabaigą FIBA Čempionų lygos pusfinalyje, šokiravo Vokietijos klubo žaidėjus.

Žiniasklaidos pasikalbinimo zonoje jie pasirodė priblokšti, tylėdami ir nuleistomis galvomis, o balta kregžde tapo veteranas Tremmellas Dardenas, savo patirtimi bandęs įkvėpti jaunuosius komandos draugus.

40-metis būtų tapęs rekordininku, tačiau dėl traumos „MHP Riesen“ kovas finalo ketverte stebėjo iš šono.

„Prieš keletą savaičių patyriau blauzdos traumą rungtynėse su Klužo komanda. Dirbau ties tuo, kad grįžčiau, nes pasiilgau rungtynių. Medicinos personalas priėmė sprendimą, kad dėl mano ateities geriausia bus nerungtyniauti. Komanda nusprendė, kas komandai geriausia, ir mes turime su tuo gyventi“, – „Euro Hoops“ sakė Dardenas.

T.Dardeno neturėjusi „MHP Riesen“ turnyro pusfinalyje 55:65 nusileido Manresos BAXI krepšininkams, bet dėl trečios vietos 88:68 suvystė Holono „Hapoel“ ekipą.

„Negaliu nusakyti žodžiais, koks nusiminęs ir susierzinęs šiuo metu esu. Tikriausiai tai buvo paskutinė proga man laimėti tarptautinį titulą. Erzina pralaimėti, nors turėjome galimybę laimėti. Tai skaudu, nes nežinai, ar dar turėsi tokį šansą. Dievas visada turi paruošęs planą, o tai buvo jo planas man ir mūsų komandai“, – sakė T.Dardenas.

Vidurio puolėjo pozicijoje save atradęs 196 cm ūgio amerikietis šį Čempionų lygos sezoną rinko po 8,9 taško, 3,2 atkovoto kamuolio ir 8,5 naudingumo balo.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tremmellas Dardenas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tremmellas Dardenas

2012–2013 metų sezone T.Dardenas rungtyniavo Kauno „Žalgiryje“, bet dėl finansinių sunkumų sezono klube neužbaigė ir persikėlė į Madrido „Real“, kuriame žaidė iki 2014-ųjų vasaros.

Jis dar nežino, ar šis sezonas jam buvo paskutinis karjeroje.

„Sugrįžau į Liudvigsburgą, nes norėjau sužaisti Čempionų lygoje. Tai buvo pagrindinis mano noras. Buvau žaidęs FIBA taurėje, Europos taurėje, Eurolygoje... Paskutinis dalykas, kurio norėjau, tai sužaisti ir Čempionų lygoje. Man tai yra emocionalus dalykas, – komentavo T.Dardenas. – Prieš sezoną sakiau, jog tai veikiausiai bus paskutinis mano sezonas. Nežinau. Komandoms sunku duoti kontraktus 40 ar 41 metų veteranams. Kaip Dievas duos, taip ir bus. Dabar galvoju, jog yra 60 proc. tikimybė man baigti karjerą po šio sezono. Skaudu, bet rungtynių dar liko. Bet niekada nežinai, ką tau yra paruošęs Dievas.“

Kaip bebūtų, T.Dardenas mintyse yra idealus karjeros pabaigimo scenarijus.

Paskutinį sezoną jis norėtų sužaisti Madrido „Real“ klube, su kuriuo triumfavo Ispanijos lygoje ir taurėje.

„Žinau vieną dalyką – aš myliu Ispaniją ir man visada patiko ten žaisti. Idealiame pasaulyje karjerą baigčiau „Real“ komandoje. Jei galėčiau, norėčiau dar sezoną ten pažaisti. Tai būtų svajonių pabaiga man“, – teigė T.Dardenas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Madrido „Real“ Kauno oro uoste
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Madrido „Real“ Kauno oro uoste

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas