Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 26

41-erių Luisas Scola dominavo Italijoje, bet kitą sezoną veikiausiai nebežais

41-erių Luisas Scola pagal rezultatyvumą Italijos pirmenybėse užėmė antrąją vietą, tačiau po Tokijo olimpinių žaidynių veikiausiai baigs karjerą. Nors legendinis Argentinos krepšininkas ketina kabinti sportinę avalynę ant vinies, bet nuo krepšinio nutolti jis nenorėtų.
Luisas Scola
Luisas Scola / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Argentinos krepšinio dinozauras šį sezoną Italijoje fiksavo net po 17,9 taško (43 proc. trit.), atkovojo po 7 kamuolius ir rinko po 18,8 naudingumo balo, bet jo atstovaujama Varezės „Openjobmetis“ su 10 pergalių ir 18 pralaimėjimų užėmė priešpaskutinę vietą pirmenybėse.

Nuo 1995-ųjų metų profesionaliai krepšinį žaidžiantis Luisas Scola galvoja apie karjeros pabaigą po Tokijo olimpinių žaidynių, visai kaip ispanas Pau Gasolis.

„Nemanau, kad žaisiu kitą sezoną, – „Sportando“ cituoja L.Scolą. – Vasarą dar gali nutikti daug dalykų, bet šiuo metu idėja yra baigti karjerą. Klubui sakiau, kad manęs į kito sezono sudėtį neįskaičiuotų. Dar yra menka galimybė tęsti karjerą, bet visiems ateina laikas sustoti.“

L.Scola užsiminė apie galimybę likti Varezės klube, tik ne krepšinio aikštelėje, o administracijos kabinete.

„Prieš išvykdamas kalbėjau su klubo valdžia, o jie pasiūlė man likti kitose pareigose. Ši idėja man patiko, bet galutiniai sprendimai bus priimti po olimpinių žaidynių“, – sakė argentinietis.

Krepšininkas teigė, jog pokalbis su vadovais palietė ir galimybę Argentinos krepšininkui tapti vienu iš klubo akcininkų.

Vienas tituluočiausių visų laikų Argentinos žaidėjų 2004-aisiais iškovojo olimpinį auksą Atėnuose, o 2002-aisiais ir 2019-aisiais jis tapo pasaulio vicečempionu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas