Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 26

47 taškai: „Žalgiryje“ nesužibęs talentas spindi vietoj Dovydo Rediko

Tomas Digbeu buvo laikomas plačių galimybių krepšininku ir net lyginamas su LaMelo Ballu, kai rungtyniavo Lietuvoje. Prancūzijos legendos sūnaus karjera Kaune ir Prienuose nebuvo svaiginanti, bet dabar 21 metų krepšininkas renka įspūdingus skaičius Prancūzijos antrojoje lygoje.
Tom Digbeu
Tomas Digbeu / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Tomas Digbeu privertė prancūzus prisiminti, kad tarp kylančių žaidėjų Prancūzijos krepšinyje yra ne tik Viktoras Wembanyama.

Buvusio legendinio Prancūzijos rinktinės krepšininko Alaino Digbeu sūnus Tomas bando iš naujo kilti po karjeros etapo Lietuvoje.

21 metų puolėjas šį sezoną yra vienas rezultatyviausių Prancūzijos „Pro B“ žaidėjų.

Antrojoje pagal pajėgumą lygoje jis renka po 17,1 taško Graso „Alliance Sport Alsace“ komandoje.

Iš penkių mažų ekipų prieš porą metų suburtame klube šį sezoną debiutavo ir Dovydas Redikas.

Buvęs Lietuvos krepšinio talentas, vėliau išgarsėjęs užklasinių nuotykių gausa ir Astos Valentaitės daiktų pasisavinimu, sužaidė dvejas rungtynes sezono pradžioje, bet spalio pabaigoje patyrė traumą ir iki šiol negrįžo į aikštę.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Dovydas Redikas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Dovydas Redikas

Į D.Rediko vietą lapkritį ir buvo pakviestas T.Digbeu, neseniai surengęs įspūdingą pasirodymą per „Pro B“ mačą.

199 cm ūgio puolėjas pelnė net 47 taškus (8/10 dvitaškių, 5/6 tritaškių, 16/19 baudų), atkovojo 8 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus rungtynėse su „Denain Voltare“ ekipa.

T.Digbeu ne tik pagerino „Pro B“ lygos taškų ir naudingumo balų rekordus, bet ir pataikė lemiamą tritaškį, padėjusį laimėti po pratęsimo 113:110.

Buvusio Madrido „Real“ ir „Barcelona“ puolėjo A.Digbeu sūnus nuo pat jaunystės buvo laikomas įdomiu talentu.

Jis trejus metus atstovavo „Barcelona“ jaunimo komandai, iš kurios 2018 metais pateko į Kauno „Žalgirį“ kaip nenušlifuotas krepšinio perlas.

A.Digbeu tuo metu buvo tik 17 metų, jis buvo paskolintas Prienų klubui, bet patyrė traumą, o galiausiai paliko Lietuvą nieko nepaaiškinęs, tad „Žalgiris“ įšaldė kontraktą.

Kitą sezoną T.Digbeu grįžo į Prienus, pabandęs pataisyti savo reputaciją ir parodyti, kad darbo etika gali būti geresnė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Tomas Digbeu
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Tomas Digbeu

2020-2021 m. sezone Lietuvos krepšinio lygoje T.Digbeu pelnė po 8 taškus, rinko po 1,9 atkovoto kamuolio, 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

Galbūt jis bandė pakartoti LaMelo Ballo kelią, iš Lietuvos nuvykęs rungtyniauti į Australiją, bet Brisbano klube rinko kuklius skaičius ir grįžo į Europą.

T.Digbeu yra priėmęs ir Ispanijos pilietybę ir laiko save labiau ispanu nei prancūzu, nes daugiau laiko augo šioje valstybėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas