Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 07

A.Butkevičiui dėkojęs Sabas žvelgė į aštuntfinalį: „Ispanai visada yra favoritai“

Jonas Valančiūnas vėl buvo ryškus Lietuvos rinktinės lyderis statistikos protokole, bet pergalingų žūtbūtinių rungtynių MVP turėtų būti skirtas Domantui Saboniui už puikų darbą abiejose aikštelės pusėse prieš Bosniją ir Hercegoviną bei iškovotą bilietą į Europos čempionato aštuntfinalį.

„Labai geros emocijos. Laimėjome ir išėjome į kitą etapą. Visi esame užsivedę ir patenkinti, – po pergalės 15min sakė Domantas Sabonis. – Žaidėme susikaupę ir apsigynėme. Tai yra svarbiausia, todėl sėkmingai užbaigėme ir rungtynes.“

Pergalingame mače Domantas per 28 minutes pelnė 12 taškų, atkovojo 6 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 16 naudingumo balų.

Išlikimo dvikova dėl bilieto į Europos čempionato aštuntfinalį tarp lietuvių ir bosnių prasidėjo Mariaus Grigonio asmeniniu šou – keturi taiklūs tritaškiai ir net 14 taškų per pirmąjį ketvirtį.

Vis dėlto Kazio Maksvyčio kariauna vėl susidūrė su problemomis gynyboje. Nors patys įmetė 26 taškus, bet tiek pat sukratė ir Džanano Musos bei Jusufo Nurkičiaus vedama Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė.

Lūžis rungtynėse įvyko antrojo kėlinio viduryje, K.Maksvyčiui atlikus pokytį gynyboje, kai prieš J.Nurkičių stojo gintis ne Jonas Valančiūnas, kurį prieš tai sėkmingai atakavo bosniai, o D.Sabonis.

Šiuo ėjimu lietuviai izoliavo varžovų „du prieš du“ žaidimą bei ėmė bėgti į priekį.

„Gali būti, bet tai komandinis žaidimas. Visa komanda ginasi. Turėjome tokį planą prieš Jusufą Nurkičių, jį ir išpildėme“, – savo indėlio nesureikšmino Sabas.

Dar iki ilgosios pertraukos Lietuvos rinktinė įgijo 14 taškų pranašumą (56:42), kuris trečiajame kėlinyje buvo pasiekęs rekordinę 22 taškų ribą.

Nors bosnių agresyvi ir momentais desperatiška gynyba leido jiems spurtuoti ir prikirpti lietuvių persvarą iki 11 taškų, K.Maksvyčio auklėtiniai ramiai užbaigė mačą 87:70 ir iškovojo bilietą į Berlyną, kuriame – pasaulio čempionų ispanų egzaminas aštuntfinalyje.

„Esame patenkinti, laimėjome, ką daugiau sakyti, – sakė D.Sabonis. – Bet ispanai yra ispanai. Jie yra pasaulio čempionai ir visada yra favoritai. Turėsime dvi dienas pasiruošti. Kovosime dėl pergalės.“

VIDEO: „Iki paskutinio”: merci Prancūzijai ir deja vu su Bosnija ir Hercegovina

Dvikovos desertu ir gražiausiu Lietuvos rinktinės epizodu Europos čempionate tapo įspūdingas Arno Butkevičiaus dėjimas per varžovą Miralemą Halilovičių.

Šis buvęs Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkas prieš kelias akimirkas blokavo D.Sabonio metimą bei emocingai džiaugėsi šiuo epizodu.

Sabas džiaugėsi, kad šioje situacijoje paskutiniai juokėsi lietuviai.

„Labai geras Arno dėjimas. Jis išgelbėjo mane nuo highlighto, – juokdamasis sakė D.Sabonis. – Halilovičius rėkė man į veidą, bet gavo atgal.“

VIDEO: „Iki paskutinio“: merci Prancūzijai ir deja vu su Bosnija ir Hercegovina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas