Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 11

A.Džordževičius pliekė vangiai lietuvius stabdžiusius savo lyderius

Serbijos rinktinė atsisveikinimo rungtynėse su savo sirgaliais šeštadienio vakarą sugebėjo iškrapštyti pergalę prieš Lietuvą 72:68, tačiau „erelių“ strategas Aleksandras Džordževičius savo NBA žvaigždynui turėjo ypač daug piktų žodžių.
Aleksandras Džordževičius
Aleksandras Džordževičius / „Scanpix“ nuotr.

„Pirmiausia, mano vyrai turi suprasti, kad čia draugiškų rungtynių nėra. Dvikovos pradžioje nebuvome agresyvūs, akivaizdžiai trūko energijos. Startinio penketo žaidėjai privalo suvokti, kad reikia ir gintis. Tai yra labai svarbi krepšinio dalis. Privalome tai ištaisyti kuo geriau. Noriu atskirai padėkoti mūsų sirgaliams, kurie gausiai susirinko ir padėjo komandai pabusti“, – po mačo kalbėjo A.Džordževičius.

Pirmadienį abi komandos dar kartą susitiks Kaune. Serbijos rinktinės strategas įsitikinęs, kad jo vyrų laukia dar vienas labai sudėtingas egzaminas.

„Žinau, kad laukia dar vienas rimtas mūšis, bet mums ir reikia rungtynių su tokio kalibro varžovais. Visai nesvarbu kiek krepšininkų ir kurie žais. Noriu, kad tie, kurie yra čia, suprastų, jog atstovauja Serbijai. Net ir tie, kurie žaidžia NBA. Galime žaisti tikrai geriau, bet svarbiausia, kad vyrai suvoktų, jog kažką pasiekti galime tik komandinėmis, o ne individualiomis pastangomis. Todėl Kaune tikiuosi geresnių ir greitesnių sprendimų, geresnės komunikacijos“, – akivaizdžiai savo auklėtinių pasirodymu nebuvo patenkintas serbas.

Vienas komandos lyderių Bogdanas Bogdanovičius po dvikovos teisinosi, jog tai buvo bene pirmoji rimta serbų repeticija, tad susižaidimo ir tarpusavio supratimo akivaizdžiai trūko.

„Labai smagu, kad vos po kelių treniruočių sugebėjome įveikti tokią komandą kaip Lietuva, tačiau privalome tai kuo greičiau užmiršti ir judėti į priekį. Privalome pasirengti pasaulio čempionatui kaip įmanoma geriau, nes ten tikrai nebus lengva“, – įsitikinęs „Sacramento Kings“ vienas lyderių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Džordževičius ir Bogdanas Bogdanovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Džordževičius ir Bogdanas Bogdanovičius

Vladimiras Lučičius irgi dėkojo sausakimšai Belgrado „Štark“ areną užpildžiusiems serbų sirgaliams.

„Smagu matyti tokius skaičius tribūnose. Žinau, kad šis mačas sirgaliams daug reiškė, nes Belgrade buvo vienintelis šansas pamatyti mus prieš šį pasaulio čempionatą. Žaidimo broko buvo daug, bet svarbiausia, kad laimėjome“, – kalbėjo Miuncheno „Bayern“ atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento