Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 18

A.Milaknis stebėjosi: „Žaisti pradedame tik tuomet, kai dega užpakaliai“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio vakarą nesugebėjo prilygti Eurolygos čempionei Stambulo „Anadolu Efes“, o Artūras Milaknis po mačo pripažino, kad ši savaitė su dviem Senojo žemyno sunkiasvoriais buvo ypač sunki.
Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“
Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienį žalgiriečiai po atkaklios kovos krito prieš Pirėjo „Olympiakos“, o po dviejų dienų neatsilaikė ir prieš „Anadolu Efes“.

„Ši dviguba savaitė buvo sunki, šiandien visiems buvo sunku. Vėlavome nuo pat pradžių – neteisingų sprendimų priėmime tiek gynyboje, tiek ir puolime. Kažkaip sunkiai ėjosi. Nuovargiu negalima teisintis, bet tai atsiliepė. Ketvirtame kėlinyje radome jėgų, noro ir sugebėjome laimėti. Kai dega užpakalis, pradedi rizikuoti ir suteiki didesnes pagalbas savo komandos draugams. Tuomet metimų visų nesumeta ir varžovai, kurie iki tol baudžia už viską. Negali būti to, kad mums trūksta noro. Kai užpakalis dega, pradedame žaisti. Tai yra kiek keista“, – po mačo kalbėjo A.Milaknis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“

Mūšyje su stipriausia žemyno komanda „Žalgiris“ gavo ypač daug pamokų. Vienu metu komandas skyrė net 28 taškai, o „Anadolu Efes“ lyderiai Shane'as Larkinas ir Vasilije Micičius tiesiog dominavo aikštėje.

„Žaidžiant prieš tokius varžovus tenka kentėti. Reikia atrasti, kur galime daugiau rizikuoti. Turi pasirinkti mažesnę blogybę. Tokius žaidėjus sulaikyti vienas prieš vieną yra tikrai sudėtinga. Ne viena komanda bandė Eurolygoje, bet visi turi problemų. Klausimas yra jų nusiteikime ir motyvacijoje. Manau, kai jie nusiteikia ir pagauna formas, užduotis tampa tikrai sudėtinga. Reikalinga visų aikštėje esančių pagalba ir darnus darbas. Kažką bandome, bet vis kažko pritrūksta“, – rankomis skėsčiojo snaiperis.

A.Milaknis pripažino, jog šiame mače „Žalgiriui“ ypač stigo jėgos po krepšiu. Prieš pat dvikovą paaiškėjo, kad komandai negalės padėti kaklo skausmus pajutęs Joffrey Lauvergne'as.

„Praradome didelį žmogų po krepšiu. Jis duoda daug energijos, tos gyvos energijos. Ne tik krepšinio prasme, bet jis yra emocingas žaidėjas. Geri momentai užveda ir jį, ir komandą. Joffrey gerai išnaudoja situacijas prieš mažesnius varžovus arčiau po krepšiu, moka užsiimti poziciją. Tuomet Paulius (Jankūnas) gali jam perduoti kamuolį. Mums svarbi kiekviena tokia netektis“, – pripažino veteranas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“

Vienintelis teigiamas dalykas šią savaitę – Tylerio Cavanaugh proveržis. Ketvirtadienio vakarą amerikietis pelnė 22 taškus ir sužaidė geriausią karjeros mačą Eurolygoje.

„Jis ypač daug patobulėjo nuo sezono starto. Koks jis atvažiavo... Tyleris įdeda be galo daug darbo treniruotėse, labai gerai sugeria informaciją, kurią duoda treneriai ir žaidėjai. Kai kuriuose situacijose jam trūksta patirties, kad galėtų jas dar geriau išnaudoti. Bet jis gerai priima pagalbą. Jankūnas jam duoda daug patarimų, nes yra tos pačios pozicijos žaidėjas. Tyleris iš tikrųjų mus gelbėja. Jis gerai išplečia puolimą, gynyboje labai stengiasi. Visada motyvuotas ir nusiteikęs – žaidžia vienodai ir Eurolygoje, ir LKL. Galvoju, kad tikrai 10 balų“, – komandos draugą gyrė „Žalgirio“ senbuvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas