Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Trinchieri džiaugėsi progresu, bet kėlė klausimą debiutantui: „Ko atvykai į Turkiją?“

Kauno „Žalgiris“ atsitiesė po pralaimėjimo draugiško „Gloria Cup“ turnyro starte ir 80:60 sutriuškino Berlyno ALBA ekipą. Kauniečių treneris Andrea Trinchieri susitikimo pabaigoje turėjo prabangą į aikštę mesti ir komandos debiutantą, bet po rungtynių turėjo jam klausimą.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / zalgiris.lt nuotr.

„Žalgiris“ trečiadienį turnyro starte dramatiškai 74:75 nusileido Bursos „Tofaš“. Paskutines rungtynes sekmadienį kauniečiai žais prieš dar nepralaimėjusią Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą.

„Gerai dalinomės kamuoliu, sureagavome į prastą ketvirtą kėlinį rungtynėse su „Tofaš“. Niekas nepatyrė traumų, o tai vienintelis man rūpintis dalykas. Žengėme nedidelį žingsnį į priekį, tad viskas gerai“, – po pergalės prieš ALBA kukliai pasidžiaugė A.Trinchieri.

Jis išskyrė kelis pozityvius aspektus.

„Kamuolio judėjimas, 22 rezultatyvūs perdavimai. Visi buvo pasiruošę mesti kamuolį. Nepataikėme visų metimų, bet niekas nenustojo atakuoti. Veteranams prasčiausias dalykas yra priešsezoninis etapas, jiems tai 15-as kartas ir tai dar ne pabaiga. Visi žengia į priekį, žaidėme su gera energija, tad tai – geros pratybos“, – sakė italas.

„Žalgiris“ pasiruošimo laikotarpiu pasižymi kaip komanda, išmetanti itin daug tritaškių. Prieš Berlyno komandą kauniečiai šveitė net 39 tolimus metimus ir pataikė 14. Bent po vieną tritaškį pataikė net devyni skirtingi žalgiriečiai.

Akivaizdu, kad tai – A.Trinchieri nurodymas.

„Metame daug metimų ir aš dėl to esu laimingas. Tikiuosi, kad mesime ir toliau“, – vylėsi A.Trinchieri.

VIDEO: Andrea Trinchieri po pergalės draugiškose rungtynėse: „Nedidelis žingsnis į priekį“

Sunkiai kauniečiai dirbo ir gynyboje – jie perėmė 14 kamuolių. Strategas išskyrė du žaidėjus.

„Tai, kas man patinka labiausiai, yra Arno (Butkevičiaus) Matto (Mitchello) fiziškumas žaidžiant prieš vidurio puolėją. Tai yra pavyzdys kitiems ir turėtų būti užkrečiama“, – teigė specialistas.

Bene vienintelę prastą atkarpą rungtynėse „Žalgiris“ sužaidė antrajame kėlinyje, kai pralaimėjo atkarpą 5:18 ir iššvaistė turėtą dviženklį pranašumą.

„Mums trūko disciplinos, išpildymo, daug klydome, – apie tą atkarpą sakė A.Trinchieri. – Neatlikome gerų sprendimų. Taip nutinka, kai bandai žaisti kitokiu stiliumi. Kai kuriuose momentuose žaidėjai nebuvo visiškai susikoncentravę. Žinote, socialiniuose tinkluose prisijungus rodo žalią švieselę, bet kai ne visų penkių žaidėjų žalios švieselės užsidega, taip jau nutinka. Tai – augimo skausmai ir proceso dalis. Bandysime ištaisyti tuos blogus dalykus, tačiau, deja, tai vėl nutiks, aš to ir tikėjausi.“

Rungtynių pabaigoje jis ant parketo išleido 18-metį Aleksą Bieliauską. Pirmą kartą pagrindinės „Žalgirio“ komandos rungtynėse ant parketo žengęs 207 cm ūgio kaunietis per dvi minutes spėjo pataikyti tritaškį, bet treneriui vis tiek užkliuvo.

„Esu labai nusivylęs, nes jis nežinojo derinių. Aš paklausiau jo: ar atvykai į Turkiją dėl saulės ir maisto, ar tam, kad žaistum krepšinį? Jis vis dar neturėjo atsakymo“, – stebėjosi „Žalgirio“ strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas