Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 15

Ant bangos: „Lietkabelis“ švenčia penktą iš eilės pergalę Europos taurėje

Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ (9-7) krepšininkai įgavo didžiulį pagreitį Europos taurės turnyre. Nenado Čanako auklėtiniai svečiuose 74:65 (18:17, 20:12, 14:19, 20:17) įveikė Brešos „Germani“ (7-9) ir pasiekė jau penktą pergalę iš eilės.

Trečią pergalę svečiuose pasiekęs „Lietkabelis“ A grupėje dabar jau dalinasi 3-5 vietas. Panevėžiečiai jau yra užsitikrinę vietą atkrintamosiose varžybose, o viena iš pirmųjų keturių pozicijų grupėje jiems suteiktų namų aikštės pranašumą aštuntfinalio etape.

Rungtynes Brešoje penkiais taškais iš eilės pradėjo „Lietkabelis“, bet toliau atitrūkti nuo Italijos komandos Nenado Čanako auklėtiniai nesugebėjo ir pirmąjį ketvirtį laimėjo tik 18:17.

Sėkmingai panevėžiečiai sužaidė antrojo kėlinio pabaigoje, kai surengė spurtą 8:0 ir susikrovė 9 taškų persvarą, kurią nusinešė ir į ilgąją pertrauką – 38:29.

Brešos ekipa ėmė lipti ant kulnų Lietuvos vicečempionams po ilgosios pertraukos, kai įsišaudę iš tolimos distancijos jie priartėjo iki 46:48, bet Jamelo Morriso tritaškis leido „Lietkabeliui“ pirmauti po trijų ketvirčių 52:48.

Pergalės pamatus Panevėžio klubas pasidėjo ketvirtojo kėlinio pradžioje. Stefanas Peno pataikė nuo lentos, tritaškį pridėjo ir J.Morrisas, o varžovai dar padėjo svečiams užsidirbdami techninę pražangą ir lyg ant mielių augęs „Lietkabelio“ pranašumas pasiekė 13 taškų (63:50).

„Germani“ dar buvo priartėję iki 59:65, tačiau Gediminas Orelikas pataikė tritaškį, sugrąžino savo komandai dviženklę persvarą ir „Lietkabelis“ triumfavo svečių teritorijoje.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes Panevėžyje gruodžio pradžioje 79:70 laimėjo „Lietkabelis“.

„Germani“: Johnas Perucelli 17 (5 kld.), Aleksejus Nikoličius 11.

„7bet-Lietkabelis“: Nikola Popovičius 11 (7 atk. kam.), Gediminas Orelikas 10, Jamelas Morrisas 9, Vytenis Lipkevičius ir Gyorgy Golomanas po 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas