Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 30

Antausį Monake sugėręs D.Adomaitis: „Sužaidėme 20 prasčiausių sezono minučių“

Vilniaus „Rytas“ ekipa iš Europos taurės mūšio Monake grįžta su skaudžiausiu pralaimėjimu šį sezoną. „Monaco“ jau pirmosiomis rungtynių minutėmis pasiuntė lietuvius į nokdauną, o dvikovos likimas išsisprendė dar iki ilgosios pertraukos. Įpusėjus mačui Dainiaus Adomaičio auklėtinių atsilikimas siekė net 38 taškus, o po nesėkmės strategas pabrėžė varžovų agresiją ir vilniečių energijos trūkumą.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Esminis skirtumas buvo „Monaco“ agresyvume – tiek gynyboje, tiek puolime. Mes sužaidėme 20 blogiausių sezono minučių, tačiau varžovai žaidė labai gerai, kibiai gynėsi. Jie išstūmė mus iš mūsų pozicijų puolime. Jie žaidė tiesiog agresyviai, o mes tuo pačiu neatsakėme. Psichologiškai mes nebuvome pasiruošę kai kurioms mūsų laukusioms situacijoms. Mes pralaimėjome visose situacijose – varžovas buvo greitesnis, jis laimėjo visus ginčo kamuolius“, – po rungtynių sakė D.Adomaitis.

Rungtynes vilniečiai pralaimėjo 61:86, nors dar prieš savaitę „Siemens“ arenoje triumfavo 80:75. Rezultatyviausiai „Ryto“ gretose žaidė 13 taškų pelnęs Eimantas Bendžius, 11 pridėjo Deividas Sirvydis.

„Nuo rungtynių pradžios „Monaco“ žengė ant parketo ir parodė didelį agresyvumą gynyboje, išjungė mūsų puolimą. Jie bėgo į greitas atakas ir rinko lengvus taškus, o ties tuo „Monaco“ žaidėjai yra labai geri“, – sakė E.Bendžius.

VIDEO: Vilniaus Rytas patyrė žeminantį pralaimėjimą Monake

Praėjus keturiems „Top 16“ turams visos keturios G grupės ekipos turi po dvi pergales. Dėl neigiamo taškų balanso „Rytas“ šiuo metu žengia trečioje vietoje, o kitą savaitę D.Adomaičio auklėtinių laukia išvyka į Kazanę.

G grupė Perg. Pral. +/-
„Monaco“ 2 2 14
Kazanės UNIKS 2 2 10
Vilniaus „Rytas“ 2 2 -9
Stambulo „Galatasaray“ 2 2 -15

„Negaliu sakyti, kad tai geriausios mūsų rungtynės, nes esame turėję gerų mačų. Šiandien davėme puikų atsakymą, ką mes norime šį sezoną pasiekti. Praėjusi savaitė mums buvo sunki, išvykoje žaidėme be energijos. Džiaugiuosi žaidėjų reakcija, ypatingai pirmoje mačo dalyje“, – pergale džiaugėsi „Monaco“ treneris Saša Obradovičius.

„Tai puiki pergalė, kurios mums reikėjo. Pademonstravo didelę energiją, žaidėme gerai. Atlikome tai, ką ir turėjome padaryti. Pasidžiaugsime pergale šiandien, o rytoj judėsime į priekį. Negalime išjungti šio variklio“, – sakė „Monaco“ įžaidėjas Norrisas Cole‘as, praeityje dukart tapęs NBA čempionu.

Skaudi nesėkmė sukomplikavo „Ryto“ šansus prasibrauti į atkrintamąsias, bet vilniečiai situaciją vis dar laiko savo rankose. Jiems tiesiog reikia pergalių likusiuose dviejuose turuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant