Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 05

Atokvėpis „Ryto“ stovykloje: A.Parachouskis atmetė viliojančius pasiūlymus

Praėjusio savaitgalio su nedideliu jauduliu laukęs Vilniaus „Rytas“ gali atsikvėpti. Kitomis aplinkybėmis prieš lemiamą sezono kovų etapą sostinės klubas galėjo netekti naudingiausio savo žaidėjo. Bet Arciomas Parachouskis nemeta darbo jo nebaigęs. 24sek žiniomis, „Ryto“ lyderis atmetė viliojančius pasiūlymus ir jo kontrakte su „Rytu“ įsigaliojo svarbi sąlyga dėl likusios sezono dalies.
Artsiomas Parakhouskis
Artsiomas Parakhouskis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Antradienis | EuroCup | „Valencia“ – „Rytas“ | 21:30 | Valensija

24sek šaltinių teigimu, „Rytas“ gruodį su A.Parachouskiu sudarė labai lankstų kontraktą.

Viena vertus, vidurio puolėjas atvyko į sostinę už mažesnę nei rinkos kainą, kita vertus, jo sutartyje buvo numatyta daug krepšininkui palankių aplinkybių.

24sek žiniomis, A.Parachouskio kontraktas „Ryte“ buvo atviras ir jis galėjo laisvai palikti komandą iki vasario pabaigos. O vilionių netrūko.

Rimas Kurtinaitis viešai prabilo apie nepavykusias „Chimki“ derybas su vidurio puolėju. Šaltinių teigimu, pastaraisiais mėnesiais ir kelios kitos Eurolygos komandos svarstė A.Parachouskio kandidatūrą. Tačiau centras lieka sostinėje.

24sek šaltinių teigimu, dabar A.Parachouskis galėtų palikti „Rytą“ tik už solidžią išpirką, kuri siekia netoli 100 tūkst. eurų.

Didiesiems Europos klubams tai nėra neįveikiami pinigai, bet pats baltarusis leido suprasti, jog jis nė nesiruošia susikrauti lagaminų.

„Priežastis paprasta. Atvykau į Vilnių gruodį ir pamačiau, kad su šia komanda galime nuveikti gerų dalykų. Pradėjome tą daryti – laimėjome taurę. Manau, ne daug kas tikėjosi, kad laimėsime. Ko gero, mes kažkuria prasme irgi nesitikėjome, – duodamas interviu 24sek Valensijoje, šyptelėjo A.Parachouskis. – Bet mes laimėjome ir aš tikiu savo komanda.

Tai labai gera komanda. Čia surinkti puikūs vyrukai. Man būtų buvę sunku palikti juos vos po poros mėnesių.

Man tai – nesąmonė. Taip, aš noriu žaisti Eurolygoje, aukščiausio lygio turnyre, bet manau, kad dabar tam netinkamas metas.

Aš ne iš tų žaidėjų, kurie mes darbus dėl to, kad kažko vaikytųsi. Aš ne toks. Net negalvojau palikti Vilniaus.

Jau daug kartų sakiau, jog esu čia laimingas. Tai kodėl turėčiau palikti tokią komandą? Ypač, kai iki sezono pabaigos liko tik 3,5 mėnesio. Reikėtų prisitaikyti prie naujos komandos, neaišku, kaip tai pavyktų padaryti.

Noriu likti iki pabaigos ir padėti komandai siekti tikslų. Norėčiau pakovoti dėl čempionų titulo, bet pirmiausia noriu galvoti apie patekimą į Europos taurės pusfinalį.

Jeigu atvirai, net nebuvo minties, kad galėčiau palikti Vilnių. Žinojau, kad sklando visokie gandai. Man tik įdomu, kad iki gruodžio sėdėjau be klubo, o kai pradėjau žaisti, staiga visi pradėjo domėtis (juokiasi.). Įdomu ir truputį keista.

Taip, tai verslas, bet aš buvau lygiai tas pats žaidėjas, tik komandos kažkodėl abejojo. Bet kai tik pradėjau rodyti gerą krepšinį, visi panorėjo kalbėtis.

Aš ne iš tų žaidėjų, kurie mes darbus dėl to, kad kažko vaikytųsi.

Aš ne toks. Net negalvojau palikti Vilniaus.“

A. Parachovskis
A. Parachovskis

Vos prisijungęs prie „Ryto“, A.Parachouskis greitai tapo komandos lyderiu.

Per vienerias Europos taurės rungtynes centras renka vid. po 15 taškų ir 8,7 naudingumo balo. Jis pataikė sezoną „EuroCup“ varžybose išgelbėjusį pergalingą metimą Belgrade ir prisidėjo prie „Ryto“ renesanso.

Ar būtų likęs, jei „Rytas“ nebūtų patekęs į Europos taurės ketvirtfinalį ar nebūtų laimėjęs Karaliaus Mindaugo taurės?

A.Parachouskis nekeičia savo pokalbio tono.

„Aš jaučiu, kad esu geroje komandoje ir geroje vietoje. Nemanau, kad tos pergalės turėjo įtakos. Aš tiesiog nemėgstu mesti nebaigtų darbų. Noriu žaisti iki galo ir pažiūrėti, kas iš to išeis. Nenoriu trauktis pusiaukelėje“, – 24sek Valensijoje pasakojo A.Parachouskis.

Niekas nesitikėjo, kad „Rytas“ laimės Karaliaus Mindaugo taurę. Nedaug kas dar tikėjo, jog vilniečiai prasibraus į Europos taurės atkrintamąsias varžybas.

Bet jie čia, Valensijoje, su Karaliaus Mindaugo taure klubo trofėjų lentynoje sostinėje. Ir vėl viskas prasideda nuo pradžių – niekas netiki, kad „Rytas“ gali įveikti „Valencia“ barjerą.

Naujas prognozių neigimas prasideda antradienį Valensijoje, 21 val. 30 min. Lietuvos laiku, Europos taurės ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių.

„Su Valensija bus labai sunku. Tai labai stipri komanda su ilga istorija. Be to, jie labai patyrę. Tačiau mes jau parodėme, jog galime kautis su bet kuria komanda, – tikino A.Parachouskis. – Parodėme tą su „Žalgiriu“, su ta pačia ALBA. Kausimės iš visų jėgų. Tikiuosi, kažko pasieksime.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas