Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 07

Atsidusę dėl L.Dončičiaus, slovėnai laukia ir kito NBA žaidėjo

Slovėnijos krepšinio gerbėjai sekmadienio vakarą ir liūdėjo, ir džiaugėsi. Didžiausia šios šalies krepšinio žvaigždė Luka Dončičius lemiamose Vakarų konferencijos pirmojo atkrintamųjų etapo rungtynėse įmetė net 46 taškus, bet jo atstovaujami „Dallas Mavericks“ baigė kelionę link NBA trofėjaus, o tai reiškia, kad Luka po kelių savaičių galės rungtyniauti olimpinėje atrankoje Kaune.
Luka Dončičius (kairėje) ir Vlatko Čančaras
Luka Dončičius (kairėje) ir Vlatko Čančaras / Scanpix ir FIBA nuotr.

35,7 vidutiniškai per rungtynes L.Dončičiaus pelnytų taškų neužteko, kad „Mavs“ peržengtų pirmąjį atkrintamųjų barjerą „Los Angeles Clippers“ klubą.

Nors Luka buvo nesulaikomas, Dalaso ekipa krito 3–4, o ryškiausia Slovėnijos krepšinio žvaigždė baigė sezoną likus dar daugiau nei trims savaitėms iki olimpinio atrankos turnyro.

L.Dončičius dar gegužę buvo įtrauktas į išplėstinį Slovėnijos rinktinės sąrašą ir išreiškė norą padėti savo šaliai patekti į Tokijo olimpines žaidynes, o anksti pasitraukus iš kovos dėl NBA titulo, tam nebeliko jokių kliūčių.

Atsidusę dėl savo superžvaigždės, slovėnai dabar sulaikę kvapą lauks kito NBA žaidėjo.

Kovas pajėgiausioje pasaulio lygoje vis dar tęsia „Denver Nuggets“ atstovas Vlatko Čančaras.

Nors slovėnas Denveryje negriežia pirmuoju smuiku ir aikštėje pasirodo tik esant aiškiam rezultatui, Nikolos Jokičiaus vedami „Nuggets“ perlipo pirmąjį atkrintamųjų barjerą ir dar mažiausiai savaitę varžysis Vakarų konferencijos kautynėse.

Jeigu „Nuggets“ pavyktų įveikti ir „Phoenix Suns“ komandą Vakarų konferencijos pusfinalyje, tai reikštų, jog Slovėnijos rinktinė Kaune veikiausiai turėtų verstis be V.Čančaro, kuris privalėtų pasilikti Denverio klube.

„Scanpix“ nuotr./Vlatko Čančaras
„Scanpix“ nuotr./Vlatko Čančaras

Nors 24-erių slovėnas, 2017 m. naujokų biržoje savo pavardę išgirdęs 49-as, nevaidina svarbaus vaidmens „Nuggets“ gretose ir šį sezoną per vienerias rungtynes pelno tik po 2,1 taško, Slovėnijos rinktinei šis 203 cm ūgio puolėjas būtų labai reikalingas.

V.Čančaras dar prieš kelionę į kitą Atlanto pusę atstovavo Slovėnijai 2019 m. pasaulio čempionato atrankos varžybose ir būdamas vos 20–21 metų amžiaus pateko tarp rezultatyviausių savo rinktinės krepšininkų, vidutiniškai pelnydamas po 11,1 taško ir atkovodamas po 3,3 kamuolio.

24-erių puolėjas atstovavo savo šaliai ir auksu pasibaigusiame 2017 m. Europos čempionate, bet tąsyk vos 20-ties krepšininkas vaidino epizodinį vaidmenį ir rinko tik po 2,4 taško per mačą.

Jei spėtų užbaigti NBA sezoną laiku ir atvyktų į Kauną, V.Čančaras būtų vienintelis Slovėnijos rinktinės žaidėjas iš stipriausios pasaulio lygos neskaitant L.Dončičiaus.

Kiti pajėgiausi Slovėnijos krepšininkai žaidžia Europoje – Vitorijos „Baskonia“ atstovaujantis Zoranas Dragičius sezoną jau baigė, „Valencia“ snaiperis Klemenas Prepeličius vis dar tęsia kovą dėl Ispanijos čempionų titulo, o Žanas Šiško su Miuncheno „Bayern“ kovoja Vokietijos lygos atkrintamosiose.

Slovėnijos rinktinės kandidatų sąrašas

  • Luka Dončičius, Jaka Blažičius, Vlatko Čančaras, Žiga Dimecas, Zoranas Dragičius, Gregoras Glasas, Gragoras Hrovatas, Janas Kosi, Martinas Krampeljas, Luka Lapornikas, Miha Lapornikas, Jorijus Macura, Blažas Mahkovičius, Blažas Mesičekas, Edo Muričius, Aleksejus Nikoličius, Alenas Omičius, Klemenas Prepeličius, Matas Rebecas, Luka Rupnikas, Žanas Markas Šiško, Miha Škedeljis, Gašperas Vidmaras.

Palyginimui, Lietuvos rinktinė olimpinėje atrankos veikiausiai tris NBA krepšininkus – Domantą Sabonį, Joną Valančiūną ir Igną Brazdeikį.

Slovėnai NBA lygoje turi ir dar vieną žvaigždę Goraną Dragičių, bet jis dar po 2017 m. Europos čempionato baigė karjerą nacionalinėje komandoje ir persigalvoti neketina.

„Scanpix“/AP nuotr./Luka Dončičius ir Goranas Dragičius
„Scanpix“/AP nuotr./Luka Dončičius ir Goranas Dragičius

Primename, kad slovėnai Kaune birželio 29 – liepos 4 dienomis vyksiančioje olimpinėje atrankoje grupės varžybose susidurs su Angolos ir Lenkijos rinktinėmis. Kitoje grupėje žais Lietuva, Pietų Korėja ir Venesuela. Iš šių šešių komandų bilietą į Tokiją gaus tik viena.

Slovėnijos krepšinio rinktinė iki šiol dar niekada nėra žaidusi olimpinėse žaidynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas