Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 11

Auklėtinių gynyba pabaigoje nusivylęs G.Žibėnas: „Pametėme galvas“

Dviženklę persvarą per pusę ketvirtojo kėlinio išbarstęs Vilniaus „Rytas“ dar turės pakovoti dėl FIBA Čempionų lygos „Top-16“ etapo.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / FIBA.com nuotr.

Lietuvos čempionai trečiadienį dramatiškai 78:81 nusileido Salonikų PAOK ir neužbaigė serijos iki 2 pergalių (1-1).

„Sveikinimai PAOK. Pelnyta pergalė. Šįvakar jie buvo geresni“, – spaudos konferenciją po rungtynių pradėjo Giedrius Žibėnas.

„Kaip treneris, esu labai nusivylęs dėl mūsų gynybos. Mūsų pasirodymo gynyboje, ypač žaidžiant vienas prieš vieną. Pabaigoje leidome jiems rinkti lengvus metimus iš po krepšio.

VIDEO: LIVE ? PAOK mateco v Rytas Vilnius - Press Conference | Basketball Champions League 2022/23

Leidome Jalenui Riley laisvam atakuoti krepšį ir jis pataikė iš toli. Buvome labai pasyvūs dirbdami su savo rankomis. Pametėme galvas kalbėdamiesi su sirgaliais ir teisėjais“, – pridūrė „Ryto“ strategas.

„Nepriimtina, kad taip pametėme galvas. Bandėme perduoti žinutę žaidėjams prieš rungtynes, kad čia bus sunku žaisti. Sirgaliai čia – pamišę iš gerosios pusės. Turi išlikti susikaupęs ir galvoti tik apie savo žaidimą. Bet mus paveikė. PAOK sugrįžo į rungtynes, sirgaliai gavo energijos, o namų komandai tik to ir reikia“, – tęsė G.Žibėnas.

Lemiamas „Ryto“ ir PAOK mūšis sausio 17-ąją vyks Vilniuje.

„Turime atsitiesti. Laukia sunkios rungtynės prieš stiprų priešininką“, – pabrėžė G.Žibėnas.

VIDEO: Rytas Vilnius v PAOK mateco | Play-Ins - Game 1 | Highlights - Basketball Champions League 2022/23

Komandos treneriui pritarė ir rezultatyviausias karjeros rungtynes FIBA Čempionų lygoje sužaidęs Marcusas Fosteris, vienas pelnęs 31 tašką.

„Pradžia buvo smagi. Smagu žaisti Graikijoje, nes sirgaliai čia aistringi ir atsidavę. Man tai suteikė papildomos motyvacijos. Tačiau žinojome, kad bus sunku, nes PAOK pirmajame mače tikrai nežaidė taip, kaip gali.

FIBA.com nuotr./Marcusas Fosteris
FIBA.com nuotr./Marcusas Fosteris

Žinojome, kad jie atakuos krepšį. Neįvykdėme savo plano priversti juos mesti iš sudėtingų padėčių. Jie įsibėgėjo ir pataikė tritaškius“, – teigė M.Fosteris.

„Trečiosios rungtynės bus sunkios. Ne tokios, kaip pirmosios, nes jos tiesiog buvo ne tokios, kokios turėjo būti. Jiems trūko žaidėjų, o mes žaidėme gerai. Bus sunku. Jei nepersigrupuosime ir nepadarysime dalykų, kuriuos privalome padaryti, žinome, kad mūsų kelionė Čempionų lygoje gali baigtis.

FIBA.com nuotr./Ištikimiausi vilniečių sirgaliai Salonikuose
FIBA.com nuotr./Ištikimiausi vilniečių sirgaliai Salonikuose

Tačiau žinau mūsų komandą ir, manau, turime gerus šansus laimėti. Tiesiog turime likti drauge ir padaryti tai, ką turime padaryti“, – tvirtai užbaigė „Ryto“ lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas