Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
04 22

Auksinio „Žalgirio“ žygio Eurolygoje detalės ir prisiminimai: „Niekada šito neužmiršiu“

Šiandien yra lygiai 25-eri metai, kai Kauno „Žalgiris“ vienintelį kartą istorijoje iškovojo Eurolygos titulą. 15min laidoje PIKENROLAS dalyvavęs 69-erių metų legendinis šalies treneris Jonas Kazlauskas dalijosi atsiminimais apie istorinį „Žalgirio“ žygį Europoje.

„Didžiausias viso šio žygio Eurolygoje prisiminimas man – važiavimas iš oro uosto su titulu atgal į Kauną. Tiek žmonių, stovinčių pakelėse ir mojuojančių mums, aš niekada nebuvau matęs. Ten nebuvo vietos stovėti šalia. Aš niekada šito neužmiršiu“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Kauno „Žalgirį“ iki Eurolygos titulo 1999-aisiais nuvedęs Jonas Kazlauskas.

Senojo žemyno klubinio krepšinio sensacija tapęs mūsų šalies flagmanas 1999-ųjų balandžio 20-ąją dieną Miunchene pusfinalyje 87:71 sutriuškino Pirėjo „Olympiakos“, po dviejų dienų įkrėtė ir titulą ginusiai Bolonijos „Kinder“ – 82:74.

Nors jie buvo turnyro debiutantai, J.Kazlausko auklėtiniai per Eurolygą užtikrintai žygiavo viso sezono metu – 18 pergalių ir vos 4 pralaimėjimai.

„Mes užaugome kartu. Ir aš, kaip treneris, ir žaidėjai. Mes augome kartu šešerius metus. 1998-aisiais iškovojome Saportos taurę, o 1997-aisiais irgi beldėmės į duris. Tik dėl nelaimingo atsitiktinumo nepatekome į Eurolygą, bet mes brendome vis labiau ir labiau, – 15min laidoje PIKENROLAS pasakojo vienintelis Eurolygą laimėjęs lietuvis treneris J.Kazlauskas. – Bet kuri rezultatų trokštanti komanda privalo turėti vietinių žaidėjų branduolį, kurie suprastų visą aplinką, rūbinę ir rungtynių svarbą. Jeigu neturėsi vietinio branduolio, jeigu neturėsi dominuojančių Lietuvos žaidėjų, tuomet bus labai sunku. Kalbant apie pasipildymą užsieniečiais, viskas priklauso nuo pinigų. Visada lengviau yra pasipildyti, bet visada sunkiau yra surinkti branduolį. „Žalgiris“ tuo ir pasižymi, kad visada turi vietinių žaidėjų branduolį. Reikėjo tik kelių legionierių, jog mums padėtų.“

VIDEO: PIKENROLAS: 1999-ųjų „Žalgirio“ triumfo paslaptys ir ko trūksta šių dienų pergalėms?

„Žalgirio“ lietuvių branduolį sudarė Darius Maskoliūnas, Giedrius Gustas, Dainius Adomaitis, Saulius Štombergas, Mindaugas Žukauskas, Tomas Masiulis, Kęstutis Šeštokas ir Eurelijus Žukauskas.

Tuo metu trijų legionierių pozicijas Kauno komandoje užėmė neužmirštamieji Tyusas Edney, Anthony Bowie ir George'as Zidekas.

„Šabtajus (Šabtajus Kalmanovičius buvo klubo savininkas – aut. past.) norėjo dar vieno legionieriaus, ketvirto, nes niekas nieko nesitikėjo ir nežinojo, kas mūsų Eurolygoje laukia. Aš tam labai priešinausi, nes mes turėjome puikių lietuvių žaidėjų. Jeigu uždarysime šiems žaidėjams kelią ir jie sėdės ant suolo, tuomet mes netobulėsime. Mūsų žaidėjai privalėjo tobulėti, gerai, kad Šabtajus manęs paklausė ir tai suprato“, – sakė J.Kazlauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas