Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 22

„Barcos“ prezidentas išreiškė tikėjimą Šaru: „Jis žino, kad laukiame Eurolygos titulo“

Šarūnas Jasikevičius trečią sezoną stovi prie „Barcelona“ klubo vairo ir dukart jau nesugebėjo laimėti Eurolygos, bet klubo prezidentas Joanas Laporta išlaiko pasitikėjimą lietuviu ir laukia trofėjaus sugrąžinimo į Kataloniją šiame sezone.
Joanas Laporta ir Šarūnas Jasikevičius
Joanas Laporta ir Šarūnas Jasikevičius / „Barca Basket“ nuotr.

2020-aisiais prie „Barcos“ vairo stojęs Šaras buvo arti abu kartus, bet žengti paskutinių žingsnių link titulo jo komandai nepavyko.

2021 m. finale katalonai nusileido Stambulo „Anadolu Efes“, o pernai pusfinalyje suklupo prieš Madrido „Real“.

Visgi 2021-ųjų pavasarį „Barcelona“ prezidentu antrai kadencijai išrinktas J.Laporta duodamas interviu „Barcelona“ televizijai patikino, kad jo tikėjimas Š.Jasikevičiumi nėra išblėsęs.

„Šaras yra laimėtojas ir kovotojas. Jis žino, kad culés (taip vadinami „Barcelona“ sirgaliai – red. past.) laukia Eurolygos titulo. Praėjusiais metais to nepasiekėme, nors buvome stiprūs, tačiau pusfinalis mums nesusiklostė, – kalbėjo klubo prezidentas. – Komanda yra gera, su keliais pakeitimais ji tapo dinamiškesne ir labiau pasiruošusia laimėti.

Treneris turi laimėtojo charakterį, mes juo labai pasitikime. Jis pateisino pasitikėjimą padėjęs atsiskleisti gynėjams [Nicolasui] Laprovittolai ir Rokui [Jokubaičiui], o [Tomašas] Satoransky prideda jiems įvairiapusiškumo. Jei [Nikola] Mirotičius ir [Cory] Higginsas grįš į geriausią sportinę formą, labai tikiuosi, kad vėl laimėsime Eurolygą.“

„Barcelona“ su 10 pergalių ir 4 pralaimėjimais kol kas žengia Eurolygos lyderių gretose – kartu su Stambulo „Fenerbahče“ ir „Monaco“ ekipomis katalonai dalinasi 1-3 vietas.

Papildomos motyvacijos Š.Jasikevičiui šį sezoną gali pridėti ir faktas, jog lemiamos Eurolygos kovos – finalo ketvertas – bus surengtos jo gimtajame Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas