Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 20

„Baskonia“ nugvelbė „Žalgirį“ dominusį amerikietį, bet derybos su I.Brazdeikiu stringa

Europos taurėje praėjusiame sezone žibėjęs amerikietis Darius Thompsonas kyla laipteliu aukščiau.
Darius Thompsonas
Darius Thompsonas / „Scanpix“ nuotr.

27-erių 193 cm ūgio gynėjas susitarė su Vitorijos „Baskonia“ klubu, patvirtina krepšinio žurnalistas Matteo Andreani.

Pirmasis apie D.Thompsono susitarimą su „Baskonia“ pranešė kitas krepšinio apžvalgininkas, gerai informuotas būtent apie Vitorijos klubo reikalus.

Jo teigimu, dėmesį amerikiečiui rodė ir Kauno „Žalgiris“. Kauniečiai po nesėkmingai pasibaigusių derybų su Mariumi Grigoniu vis dar ieško, kas užims pagrindinio atakuojančio gynėjo poziciją.

Vienas iš kandidatų – Lietuvos rinktinėje šią vasarą ryškiai prisistatęs Ignas Brazdeikis.

Užvakar rašėme, kad 23 metų krepšininko prioritetu išlieka NBA, tačiau, 15min šaltinių teigimu, Iggy rimtai svarsto ir Kauno klubo pasiūlymą.

Tuo metu minėtas „Baskonia“ ekipos apžvalgininkas, pirmasis pranešęs apie Vitorijos ir „Žalgirio“ susidomėjimą I.Brazdeikiu, skelbia, jog baskų derybos su Kanados ir Lietuvos pilietybę turinčiu krepšininku stringa.

Teigiama, kad situacija yra komplikuota, bet „Baskonia“ pasiryžusi dėl I.Brazdeikio kovoti iki galo.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

Vitorijos klubo nuviliotas D.Thompsonas praėjusį sezoną rungtyniavo Rusijoje, Krasnodaro „Lokomotiv“ klube, bet paliko šalį, vos tik ši pradėjo karą Ukrainoje.

Iki tol Europos taurėje jis buvo vienas ryškiausių žaidėjų – 12,8 taško, 6,3 rezultatyvaus perdavimo (penkta vieta turnyre) ir 17,9 naudingumo balo (septinta vieta).

VIDEO: D.Thompsono žaidimo epizodai

„Žalgiris“ pagrindinio atakuojančio gynėjo vaidmenyje norėjo matyti M.Grigonį, tačiau šį suviliojo Atėnų „Panathinaikos“ klubas.

Šiuo metu šioje pozicijoje Kazys Maksvytis turi pastaruosius sezonus kitiems klubams skolintą Tomą Dimšą ir Karolį Lukošiūną, bet kauniečiams, šiemet laimėjusiems tik LKL bronzą, labai reikalingas žaidėjas, galintis tapti komandos lyderiu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis

I.Brazdeikis puikiai sugeba ir veržtis link krepšio, ir atakuoti iš toli.

Nors įprastai jis rungtyniauja lengvojo puolėjo pozicijoje, su Lietuvos rinktinėje debiutavusiu žaidėju susipažinęs „Žalgirio“ treneris K.Maksvytis yra pažymėjęs krepšininko universalumą.

„Iš pradžių galvojau, kad jis yra 3–4 pozicijos žaidėjas, bet jis yra labiau 2–3 pozicijos. Jis labiau trečias, bet gali žaisti su kamuoliu, gana kietas gynyboje, gali dengti kelias pozicijas. Toks pirmas įspūdis“, – po I.Brazdeikio solidaus debiuto Lietuvos rinktinėje prieš kelias savaites sakė K.Maksvytis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kazys Maksvytis ir Ignas Brazdeikis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kazys Maksvytis ir Ignas Brazdeikis

Lietuvoje gimęs, bet nuo 3 metų Kanadoje su šeima augęs I.Brazdeikis nuo 2019 metų bando įsitvirtinti NBA.

Pasirinktas naujokų biržoje „New York Knick“ klubo, pirmuosius du sezonus jis daugiau žaidė rezervinėje G lygoje nei NBA, bet pastarąjį sezoną gavo daugiau progų atsiskleisti „Orlando Magic“ gretose.

Sudaręs dvišalį kontraktą su Orlando klubu, praėjusį sezoną 198 cm ūgio lietuvis per 42 rungtynes pelnė po 5 taškus ir atkovojo po 1,7 kamuolio bei atliko po 0,9 rezultatyvaus perdavimo, žaisdamas vidutiniškai po 13 minučių per mačą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis

Lietuvos rinktinėje birželio pabaigoje debiutavęs I.Brazdeikis per visas ketverias rungtynes rinko dviženkles taškų sumas: 13 ir 17 taškų kontrolinėse rungtynėse su Latvija, 13 taškų mače Bulgarijoje ir 16 taškų kitose pasaulio čempionato atrankos rungtynėse su Čekija.

„Gerai tai, kad Ignas yra visai kitoks žaidėjas, kokio Lietuva neturi. Jis gali sukurti progą kitiems, gerai valdo kamuolį, gerai veržiasi ir gali pataikyti. Kitas dalykas – jis yra naglas. Ignas tikrai gerai žiūrisi“, - pirmuoju įspūdžiu apie I.Brazdeikį 15min laidoje „Pikenrolas“ dalinosi buvusi Lietuvos krepšinio rinktinės žvaigždė Linas Kleiza.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

I.Brazdeikis laukiamas Lietuvos rinktinėje ir rugpjūtį, kai mūsų šalies krepšininkai pradės pasirengimą Europos čempionatui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas