Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 21

Begalinį Šaro džiaugsmą dėl titulo keitė rimtis: „Esame labai pikti“

Šarūnas Jasikevičius su „Barcelona“ uždarė ACB lygos finalo seriją sausu rezultatu 3:0. Po triumfo Ispanijos pirmenybėse lietuvis švytėjo džiaugsmu, tačiau buvo priverstas paliesti problemą, su kuria Ispanijos sportas niekaip nesusitvarko.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / nuotr. „Twitter"/„Barca Basket“

„Labai sveikinu mūsų sirgalius ir vaikinus, – teigė Š.Jasikevičius po pergalės trečiajame mače 93:82. – Kaip sakiau po antrųjų rungtynių, mūsų pasirodymas Eurolygos finalo ketverte buvo rimtas smūgis komandai.

Tačiau žinojome, kaip atsikelti, žaidėme geriausią savo sezono krepšinį. Serija prieš „Unicaja“ gerai mus paruošė, išvyka į „Martin Carpena“ areną ruošė išvykai čia. Begalinis džiaugsmas, nes tai labai svarbus titulas. Esame dideliame klube ir visada turime kažką laimėti.“

O tuomet Š.Jasikevičius buvo priverstas paliesti rasizmo temą. Anot žiniasklaidos pranešimų, „Real“ sirgaliai prieš rungtynes rasistiškai užgauliojo „Barcelona“ komandos žaidėją Jamesą Nnaji.

„Noriu pakalbėti apie tai, kas nutiko su Jamesu Nnaji prieš rungtynes. Tai netinkama, to neturėtų būti. Daug girdime apie Viniciuso situaciją, dabar turime kalbėti apie tai, – pirštu treneris dūrė į „Real“ futbolo komandos superžvaigždę, kurią pastarojo sezono metu dažnai užgauliojo kitų komandų aistruoliai. – Tam privalo ateiti pabaiga. Tai, tikiu, neatitinka Madrido „Real“ vertybių. Esame labai pikti dėl to. Man nerūpi, ar jis „Real“, ar „Barcelona“ žaidėjas. Tai nepriimtina. Turime tai kontroliuoti ir kovoti su tuo. Ir kovosime. Tai svarbiau nei titulas.“

Kalbėdamas apie visą sezoną, Šaras pažymėjo, kad jis susiklostė pagal planą.

„Tai vienas iš kelių sezonų, kurie pavyko taip, kaip ir planavome. Kai kuriose rungtynėse neįvykdėme užduočių ir dėl to skaudu. Tai tokios situacijos, kurios kartais nutinka, o vieneriose rungtynėse gali nutikti bet kas. Deja, tai atsisuko prieš mus. Toks gyvenimas. Po 5–8 metų niekas to neprisimins“, – dėstė treneris.

Š.Jasikevičius pažymėjo, kad Nikola Mirotičius, paliksiantis „Barcelona“ po šių rungtynių, rodė geriausią žaidimą, kai situacija buvo pati sudėtingiausia.

„Jis žinojo, kaip pastumti viską į šalį. Klube vyksta daug dalykų. Mes, esantys viduje, žinome daugiau, – sakė strategas. – Man patiko komandos charakteris po Eurolygos. Jau kitą dieną jautėsi, kad mes norime sureaguoti, dėjome žingsnius į priekį. Ypač Kaliničius šiose atkrintamosiose. Vėliau suradome kitų vaikinų energijos, sužaidė gerai mūsų 11–12 žaidėjai. Jų energija po 10 mėnesių krepšinio kovų yra labai svarbi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas