Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 21

Beprotiškas Š.Jasikevičiaus ir „Barca“ šėlsmas: „Šaro kalba viską pakeitė“

Siaubingai Šarūnui Jasikevičiui, Rokui Jokubaičiui ir „Barcelona“ ekipai prasidėjęs „El Clasico“ finalas Ispanijos Karaliaus taurėje galiausiai baigėsi saldžiu pergalės triumfu.
Šarūno Jasikevičiaus ir „Barcelona“ triumfas
Šarūno Jasikevičiaus ir „Barcelona“ triumfas / „Barcelona“ klubo nuotr.

Iš pradžių net 3:19 atsilikusi „Barcelona“, atrodė, kad neprilygs didžiausiam savo priešininkui Madrido „Real“ klubui, tačiau viskas pasikeitė po didžiosios pertraukos.

Vedami naudingiausiu krepšininku tapusio Nikola Mirotičiaus ir svarbius taškus lemiamu metu rinkusio R.Jokubaičio katalonai sugrįžo į rungtynes, o galiausiai išplėšė titulą – 64:59.

„Po dviejų kėlinių atsilikome dviženkliu skirtumu. Bet Šaras turbūt vienintelis ir toliau mumis tikėjo. Rūbinėje jis rėžė tokią kalbą, kad mano oda nuėjo pagaugais. Tai buvo raktas į pergalę“, – atviravo daugiausia taškų – 19 – finale pelnęs N.Mirotičius.

„Real“ sirgaliai rungtynių pradžioje, dominuojant jų komandai, ironiškai erzino N.Mirotičių skanduodami „MVP! MVP!“, tačiau galiausiai viskas atsisuko prieš juos. Madrido klubas išbarstė savo persvarą, o buvęs „Real“ žaidėjas N.Mirotičius padovanojo taurę „Barcelona“ klubui.

Naudingiausiu krepšininku išrinktas N.Mirotičius negailėjo pagyrų ir kitam lietuviui – R.Jokubaičiui.

„Manęs nė kiek nenustebino jo žaidimas, nes kasdien matau jį treniruotėse. Jis dar jaunas, bet jau labai geras. Rokas mums duoda taškų, energijos – jis vienas geriausių jaunųjų žaidėjų Europoje. Jis – tikras karys, mums tikra privilegija mėgautis jo aistra krepšiniui“, – apie R.Jokubaitį kalbėjo „Barcelona“ lyderis.

„Man svarbu laimėti kuo daugiau titulų, mėgautis gyvenimu“, – teigė Š.Jasikevičius, po finalinio švilpuko auklėtinių išmaudytas iki paskutinio siūlo galo.

„Šiandien aš mėgausiuosi: mes laimėjome titulą, dar vieną mano karjeroje, labai didžiuojuosi vaikinais. Taigi mėgausiuosi, žmogau“, – neslėpė Šaras ir beprotiškos linksmybės prasidėjo.

Iškėlęs kolonėlę ir garsiai dainuodamas pirmuoju savo titulu Ispanijoje džiaugėsi ir R.Jokubaitis. Lemiamu metu 21-erių lietuvis buvo vienas svarbiausių žaidėjų „Barcelona“ ekipoje: pelnė 12 taškų, visus juos – per paskutines 12 minučių, kai ir sprendėsi finalo nugalėtojas.

Pergalės šampaną „Barcelona“ krepšininkai gėrė net iš savo sportbačių, skutosi plaukus ar linksminosi oro uoste su čempionų taure.

Š.Jasikevičiui tai antra iš eilės su „Barcelona“ iškovota Ispanijos Karaliaus taurė. Tiesa, praėjusiais metais ją laimėti pavyko be dramos – „Barca“ pranoko „Real“ 88:73.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas