Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 18

Bronzą namuose užsikabinę vokiečiai: „Žodžiais neapsakomas jausmas“

Auksas, sidabras, o dabar – ir bronza. Vokietija pagaliau užpildė savo medalių kolekcija Europos krepšinio čempionatuose. „Pasiekėme savo tikslą“, – po pergalingų rungtynių prieš Lenkiją akcentavo „EuroBasket 2022“ šeimininkai.
Vokietija – Lenkija
Vokietija – Lenkija / FIBA nuotr.

Daugelio jau favoritais krikštyti vokiečiai patyrė skaudžią nesėkmę pusfinalyje, kuriame nusileido Ispanijai, bet sugebėjo atsitiesti ir pačiupti paguodos prizą.

Vokietijos krepšininkai gynybinio stiliaus rungtynėse galingai į priekį šovė antrajame kėlinyje, kai spurtavo 15:1 ir atitrūko 36:21.

Antroje mačo pusėje tritaškiais prapliupę lenkai po netikėtai iššovusio Jakubo Garbaczo salvių išlygino rezultatą (59:59), bet galiausiai vokiečiai susitvarkė.

Fantastiškas rungtynes sužaidęs Johannesas Voigtmannas smeigė du tritaškius, o tada rungtynes į savo rankas perėmė vokiečių lyderis Dennisas Schroderis.

FIBA nuotr./Johannesas Voigtmannas
FIBA nuotr./Johannesas Voigtmannas

8 taškus iš eilės pelnęs vokietis vėl sukrovė savo komandai dviženklę persvarą (76:66) ir mačo baigtis tapo aiški – Vokietija triumfavo 82:69.

„Kai šią vasarą susirinkome, visi sakėme, kad mūsų tikslas – medalis. Žinoma, kai žengi iki pusfinalio, nori patekti į finalą, kautis dėl aukso, buvome nusivylę po pralaimėjimo, bet galiausiai pasiekėme savo tikslą – laimėjome medalį“, – po pergalės džiaugėsi vokiečių bokštas iš NBA lygos Danielis Theisas.

„Nuostabus jausmas baigti turnyrą pergalingai ir dar iš jo išsinešti medalį ant kaklo. Tai puikus pasiekimas mums, šiai komandai, Vokietijos krepšiniui. Visada sieki aukščiausio tikslo, bet tai puikus pasiekimas mums“, – sakė praėjusį sezoną Kauno „Žalgiriui“ atstovavęs, o dabar bronzą ant kaklo užsikabinęs Nielsas Giffey.

Vokiečiai labiausiai džiaugėsi, kad sugebėjo sugerti vėlų penktadienio vakarą patirtą smūgį, kai 91:96 krito prieš Ispaniją ir nepasinaudojo šansu po 17 metų pertraukos žengti į „EuroBasket“ finalą.

„Po pralaimėjimo prieš Ispaniją nebuvo lengva, bet išlikome vieninga komanda ir nepaisant sunkumų pamiršome ko gero skaudžiausią pralaimėjimą savo karjerose ir susikoncentravome šioms rungtynėms“, – džiaugėsi komandos atsistatymu D.Theisas.

FIBA nuotr./Vokietija – Lenkija
FIBA nuotr./Vokietija – Lenkija

Vokietijai tai – pirmas medalis nuo 2005 m. čempionato, kai dar Dirko Nowitzki vedama komanda nusileido finale Graikijai ir tenkinosi sidabru.

Nuo tada vokiečiai nė karto nebuvo patekę į pusfinalį, o dažniausiai baigdavo savo kelionę dar grupių etape arba aštuntfinalyje.

„Nuostabu, net negaliu apsakyti žodžiais šio jausmo. Kol kas dar nesuprantu, ką mes nuveikėme. Daugelis šios komandos žaidėjų to siekė ne tik šią vasarą, bet ir daugybę vasarų prieš tai, įdėjo daug darbo. Matyti jų džiaugsmą buvo nuostabu“, – po pergalės kalbėjo jaunoji komandos žvaigždė 21-erių Franzas Wagneris.

FIBA nuotr./Vokietija – Lenkija
FIBA nuotr./Vokietija – Lenkija

Anksčiau turėjusi tik D.Nowitzki, dabar Vokietija turi daugybę NBA ir Eurolygos talentų. Kas pasikeitė šios šalies krepšinyje?

„Tai įrodymas, kad teisingai auginame žaidėjus. Prieš penkerius metus neturėjome tiek NBA, tiek Eurolygos žaidėjų. Dabar mūsų komanda vyresnė, labiau patyrusi, be to, turime puikius lyderius ir komandinę dvasią. Manau, kad tai buvo svarbiausia“, – aiškino N.Giffey.

Įsiveržusi į Europos krepšinio elitą, Vokietija nežada sustoti. Šios komandos nariai tikina, kad ketins šturmuoti ir pasaulio čempionato apdovanojimų pakylą kitais metais.

„Jis dar labai toli, bet norime toliau kurti tai, ką turime. Vasara nebuvo lengva, pasitaikė ir traumų, daug kas mus nurašė, kai buvome vienoje grupėje su Lietuva, Slovėnija ir Prancūzija. Bet visada tikėjome ir medalis bus mūsų tikslas ir kitais metais pasaulio čempionate bei olimpinėse žaidynėse, jei į jas pateksime“, – sakė D.Theisas.

Bet prieš galvodami apie kitus metus ir klubinį sezoną, vokiečiai ketina gerai atšvęsti.

„Programa paprasta: kažką išgerti jau rūbinėje, o vėliau žiūrėsime. Šis vakaras bus puiki patirtis mums visiems“, – šypsojosi N.Giffey.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas