Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 20

Būsimieji Lietuvos varžovai Europos čempionate atsisveikino su treneriu

Antrą kartą šiame amžiuje į olimpines žaidynes prasibrovusi Vokietijos krepšinio rinktinė turės ieškotis naujo vyriausiojo trenerio. Darbus nacionalinėje komandoje baigė Henrikas Rodlis.
Henrikas Rodlis
Henrikas Rodlis / „Scanpix“ nuotr.

Po 2017 m. Europos čempionato Vokietijos rinktinės vairą perėmęs 52-ejų specialistas pasirašė sutartį, galiojusią iki Tokijo olimpinių žaidynių pabaigos, o joms pasibaigus kontrakto nepratęsė.

H.Rodlio vadovaujama vokiečių komanda nesėkmingai pasirodė 2019 m. pasaulio čempionate, kuriame nesugebėjo įveikti grupės etapo barjero, bet pasitaisė šią vasarą.

Vokietijos ekipa iš pradžių laimėjo Splite (Kroatija) vykusią olimpinę atranką ir įšoko į Tokijo olimpinių žaidynių traukinį.

Japonijos sostinėje vokiečiai žaidė mirtininkų grupėje su Australija, Italija ir Nigerija, bet joje nepasimetė ir įveikė nigeriečius iškopė į ketvirtfinalį.

Vis dėlto ten vokiečių kelionė baigėsi – H.Rodlio komanda neturėjo vilčių prieš Lukos Dončičiaus vedamą Slovėniją: 70:94.

„Scanpix“ nuotr./Nielsas Giffey prieš Luką Dončičių
„Scanpix“ nuotr./Nielsas Giffey prieš Luką Dončičių

Tai buvo tik antras kartas nuo 1992-ųjų, kai vokiečiai žaidė olimpinėse žaidynėse. Prieš tai jie rungtyniavo ir 2008 m. Pekine.

H.Rodlis prieš tapdamas treneriu Vokietijos rinktinė rungtyniavo kaip žaidėjas. Su ja jis 1993 m. sensacingai tapo Europos čempionu, o 2002 m. iškovojo planetos pirmenybių bronzą.

Vokietijos rinktinė kitais metais bus Europos čempionato šeimininkė. Viena iš keturių turnyro grupių vyks Kelne, o joje prieš vokiečius žais ir Lietuvos rinktinė.

Tuo tarpu finalinė turnyro stadija – nuo aštuntfinalių iki finalų – bus surengta Vokietijos sostinėje Berlyne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas