Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 28

Buvęs D.Kairio auklėtinis: „NBA žaidžia geriausi, tačiau žaisti Europoje yra sunkiau“

Patirtis Europoje pakeitė amerikiečio požiūrį į gyvenimą ir krepšinį, paversdama jį 10 kartų geresniu žaidėju. Buvęs Donaldo Kairio auklėtinis Estijoje Tony Wrotenas, praeityje atstovavęs „Memphis Grizzlies“ ir „Philadephia 76ers“ ekipoms, lygino gyvenimą ir žaidimą Europoje bei NBA.
Tony Wrotenas
Tony Wrotenas / championsleague
Temos: 1 NBA

Po šešerių profesionalo metų gimtinėje T.Wrotenas patraukė į Europą, kurioje žaidė jau tris sezonus.

Pirmieji metai buvo Estijoje, Donaldo Kairio vadovaujamoje Talino „Kalev/Cramo“. Vėliau sekė laikotarpis Lenkijos ekipoje Vloclaveko „Anwil“, o sezoną jis užbaigė Badalonos „Joventut“ gretose.

27-erių krepšininkas ACB spėjo sužaisti vos pora mėnesių, tačiau fiksavo solidžią statistiką – 11,2 taško, 2,7 atkovoto kamuolio bei 4 rezultatyvius perdavimus.

Per dvejus metus Senajame žemyne jis spėjo pajusti, ką reiškia žaisti ir gyventi Estijoje, Lenkijoje ir Ispanijoje. T.Wrotenas akcentuoja, kaip ši patirtis padėjo augti jo asmenybei.

„Jei atvirai, neįtikėtina, kaip žaidimas šiose šalyse padėjo man patobulėti tiek žaidžiant krepšinį, tiek augti už aikštelės ribų. Aš visada šalia savęs turėjau draugus. Jie gyvendavo su manimi, visada ateidavo į mano rungtynes. Suprantate? Tai buvo pirmas kartas, kai teko vienam palikti JAV. Kitokia kultūra, kitoks maistas. Svarbiausias dalykas, kuris man labai padėjo, jog ėmiau jaustis gerai išėjęs iš savo komforto zonos, nebūdamas šalia šeimos. Neturėdamas šalia draugų, nevalgydamas maisto, kokį įprastai valgau. Kai atėjo šis suvokimas, viskas tapo gerai“, – JAV žiniasklaidai teigė T.Wrotenas.

Didžiuliai skirtumai tarp JAV ir Europos juntami ir krepšinio aikštelėje.

Amerikiečio nuomone, žaisti Senajame žemyne yra kur kas sudėtingiau, nors NBA žaidžia geriausi pasaulio krepšininkai.

25-uoju šaukimu 2012-ųjų metų NBA naujokų biržoje pasirinktas 198 cm ūgio krepšininkas geriausią sezoną už Atlanto fiksavo 2014–2015 metų sezone, kai vilkėdamas „Philadelphia 76ers“ marškinėlius jis rinko net po 16,9 taško.

„Kai apsipratau naujoje aplinkoje, žaisti tapo lengviau. Luka Dončičius jums tai pasakytų tą patį, ką sakau ir aš, – žaisti Europoje yra sunkiau nei NBA, – teigė T.Wrotenas. – Tai sakydamas neturiu omeny, jog čia yra geresni žaidėjai. Akivaizdu, kad NBA rungtyniauja geriausi. Tačiau kalbant apie gynybą, nėra atsipalaidavimo, čia dominuoja komandinės gynybos filosofija. NBA žaidėjai yra per geri, jog naudotų zoninę gynybą. Europoje yra kitokios krepšinio taisyklės – galima numušti kamuolį nuo lanko, viskas kitaip. Manau, kad jog į NBA sugrįšiu dešimtkart geresnis, nei kad buvau prieš išvykdamas. Mano mąstymas pasikeitė, aš dabar 10 kartų geresnis žaidėjas. Man dabar patinka jaustis nepatogiai. Taigi, kad ir kur atsidurčiau, aš prisitaikysiu puikiai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas