Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvęs K.Maksvyčio klubas sutriuškino Kolumbijos rinktinę 100 taškų, o tada paaiškėjo tiesa

Buvęs Kazio Maksvyčio klubas Permės „Parma“ šiomis dienomis pateko į kuriozišką situaciją. Iš pradžių klubas pasidžiaugė, kad nugalėjo Kolumbijos rinktinę virš 100 taškų skirtumu, o netrukus paaiškėjo, kad tai visai nebuvo šios Pietų Amerikos šalies rinktinė.
Permės „Parma“
Permės „Parma“ / Imago / Scanpix nuotr.

Rusijos žiniasklaida trimitavo, kad rugpjūčio 21 d. „Parma“ krepšinio klubas „Fonbet“ draugystės taurės turnyro atidarymo rungtynėse susitiko su Kolumbijos rinktine ir nugalėjo ją triuškinančiu rezultatu 155:53.

Pasaulio krepšinio istorijoje nėra daug atvejų, kai vienos komandos pranašumas buvo triženklis. Visgi 1982 m. Azijos vasaros žaidynėse Irako rinktinė 251:33 įveikė Jemeną.

Rusijos krepšinio federacija, paskelbusi rungtynių vaizdo įrašą, pranešė, kad Parmos krepšininkai „rungtynėse su Kolumbija karaliavo po krepšiais“.

„Mums labai įdomi patirtis žaisti prieš tokį technišką varžovą. Dabar komandos užduotis – pailsėti, o tada galvosime apie kitus susitikimus su stipriomis Rusijos komandomis“, – po rungtynių cituojamas Kolumbijos rinktinės vyriausiasis treneris Jorge Vazquezas.

Vis dėlto netrukus paaiškėjo, kad iš tiesų permiečiai žaidė ne prieš Kolumbijos rinktinę, o visiškai nežinomus krepšininkus.

Komandos sąraše nebuvo nė vieno anksčiau tarptautinėse rungtynėse žaidusio žaidėjo, rinktinės trenerio vardas ir pavardė nebuvo Jorge Vazquezas, o Kolumbijos krepšinio federacija apskritai nebuvo gavusi jokio kvietimo į Draugystės taurės turnyrą.

Tarp „Kolumbijos rinktinės“ narių buvo įvairiausio plauko „atletų“.

Pavyzdžiui, Luisas Miguelis Parra Sanchezas – inžinierius ir leidėjas. Jo „Instagram“ tinkle gausu įrašų, kuriuose matyti, kaip šis žaidžia krepšinį gatvės aikštelėse, o vienas didžiausių jo pasiekimų, sprendžiant iš nuotraukų, trečioji vieta Bogotoje vykusiame 3×3 mėgėjų turnyre.

Taip pat į „Kolumbijos rinktinę“ pateko 23 metų Davidas Blanco. 2022 metais jis žaidė Kolumbijos profesionalų lygos Cundinamarkos „Condors“ komandoje, tačiau ten rinko tik „šiukšlių“ minutes ir daugiau niekur nepasirodė.

Visi kiti žaidėjai taip pat yra tik mėgėjai.

Po rungtynių Kolumbijos krepšinio federacija išplatino pareiškimą, kuriame teigė, kad negavo jokio oficialaus kvietimo į Rusijos organizuojamą turnyrą ir yra prieš komandos, prisidengusios šalies vardu, dalyvavimą jame. Federacija taip pat pažadėjo iškelti bylą dėl netinkamo jos logotipo naudojimo.

Rugpjūčio 21-25 d. Permėje vykstančiame „Fonbet“ draugystės taurės turnyre, be „Kolumbijos“ ir „Parma“, žaidžia dar dvi komandos – Rusijos ir Venesuelos rinktinės.

Priminsime, kad iki Rusijos sukelto karo Ukrainoje Permės klubą treniravo Kazys Maksvytis, o šioje komandoje taip pat žaidė Adas Juškevičius ir Eigirdas Žukauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai