Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 11

Buvusį žalgirietį per dantį traukęs Šaras rado prie ko prikibti ir po laimėto „El Clasico“

Šarūnas Jasikevičius jau 11-ą kartą per 14 akistatų laimėjo „El Clasico“ mūšį prieš Madrido „Real“, bet net ir po pergalių „Barcelona“ strategas nelieka patenkintas. Ne išimtis – ir vakarykštė pergalė, rašo „Mundo Deportivo“.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Scanpix“ nuotr.

Dramatiškai susiklosčiusiame trileryje „Barca“ ketvirtojo kėlinio viduryje po susistumdymo neteko Nikolos Mirotičiaus, bet galiausiai išplėšė pratęsimą ir jame 108:97 nukovė „Real“ klubą.

Šaras po mačo pripažino, kad rungtynės klostėsi kitaip, nei tikėjosi.

„Rungtynės buvo visiškai kitokios, nei tikėjomės, kadangi laukiau panašių rungtynių į taurės finalą („Barca“ jį laimėjo 64:59 – red. past.), – kalbėjo Š.Jasikevičius. – Sirgaliams jos patiko, bet aš kentėjau, kadangi nežaidėme gerai gynyboje. Tačiau „El Clasico“ svarbiausia laimėti.

Jie mus išmušė iš vėžių prasiveržimais, nesugebėjome jų sustabdyti. Praleisti 97 taškus namuose yra nepateisinama. Jie metė net 45 baudų metimus.“

Tiesa, puolimu specialistas iš Lietuvos liko patenkintas.

„Atakavome gana gerai, buvome gerame ritme, mums sekėsi, bet gynyboje buvome labai blogi. Turime iš to pasimokyti. Tačiau iškovoję pergalę „El Clasico“ turime būti patenkinti“, – sakė Šaras.

Vienu pagrindinių pergalės kalvių tapo buvęs žalgirietis Nigelas Hayesas-Davisas, ypač gerai žaidęs pratęsime, kai pelnė 9 taškus, ir pataikęs tritaškį likus mažiau nei minutei, kuris praktiškai nužudė „Real“ viltis.

Šaras nepraleido progos patraukti savo žaidėją per dantį po mačo.

„Labai palaikau savo žaidėjus, kurie daugiau laiko praleidžia arenoje negu namuose, o Nigelas yra vienas jų. Bet turbūt taip yra dėl to, kad jis neturi merginos“, – pokštavo lietuvis.

Pats N.Hayesas-Davisas, įmetęs 16 taškų ir lemiamu metu gerai kompensavęs N.Mirotičiaus netektį, irgi pripažino, kad komanda nežaidė tobulai.

„Nežaidėme puikiai, mums kažkiek pasisekė ir sugebėjome laimėti. Be Mirotičiaus visi turėjome žengti žingsnį į priekį, – sakė buvęs žalgirietis. – Šaras sakė man būti agresyviam, o treniruotėse ties tuo ir dirbame. Per karjerą esu turėjęs gerų trenerių, kurie mane išmokė aikštėje žaisti kietai, to mane mokė ir mama.“

22-ą kartą laimėjusi „Barca“ (22-5) atitrūko nuo „Real“ (19-8) saugiu trijų pergalių skirtumu turnyrinėje lentelėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas