Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 29

Buvusiam Eurolygos krepšininkui aptiktas auglys, bet jis žais prieš operaciją

Buvęs Prancūzijos rinktinės ir kelių Eurolygos klubų puolėjas Kimas Tillie sulaukė gąsdinančių žinių iš medikų. Jam nustatytas sėklidžių navikas.
Kimas Tillie
Kimas Tillie yra ne vieną sezoną žaidęs Eurolygoje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kimas Tillie šį sezoną rungtyniauja „Cholet Basket“ komandoje.

Šią savaitę Prancūzijos klubas paskelbė žinią, kad krepšininkui diagnozuotas auglys.

Nepaisant to, 34 metų 211 cm ūgio žaidėjas liks su komanda iki balandžio 5 dienos ir padės FIBA taurės varžybų pusfinalio serijoje su Talino „Kalev“. O kitą dieną jam numatyta operacija.

Prancūzijos žiniasklaidai K.Tillie šiek tiek papasakojo apie jį užklupusią bėdą.

„Prieš kelias savaites pajutau nedidelį gumbelį ant sėklidžių. Negalvojau, kad tai kažkas rimta, bet galiausiai pasitikrinau pas urologą praėjusį savaitgalį.

Po tyrimų paaiškėjo, kad tai navikas. Atlikau papildomus testus ligoninėje. Gydytojai nusprendė, kad mane reikia operuoti“, – pasakojo krepšininkas.

Per karjerą ne tik Prancūzijos rinktinei bei tokiems klubams, kaip „Baskonia“, „Olympiakos“, „Monaco“, atstovavęs aukštaūgis teigė, kad psichologiškai tai slegia, bet krepšinis leidžia kiek nustumti tamsias mintis.

„Paieškojau internete, ar būta atvejų, kai aukšto lygio sportininkai toliau tęsia karjeras po panašių diagnozių, bet nieko neradau. Turiu pasitikėti chirurgu. Jis sakė, kad dar galėsiu žaisti krepšinį“, – sakė K.Tillie.

Iš pradžių planuota, kad operacija vyks anksčiau, bet gydytojai leido ją nukelti. Krepšininkas ant operacinio stalo gulsis balandžio 6 dieną po atsakomųjų rungtynių Estijoje.

„Matysime, kaip bus toliau, nes dar nežinome, ar auglys yra piktybinis, o gal tai tik pradžia. Devyniais atvejais iš dešimties tai reiškia vėžį, tad reikia operuoti kaip galima greičiau. Labiausiai optimistiniu atveju, man nereikės toliau gydytis. Nors grįžimo laikas nėra žinomas, aš tikiuosi, kad dar sužaisiu sezono pabaigoje“, – sakė K.Tillie, kurio atstovaujama ekipa šiuo metu Prancūzijos lygoje rikiuojasi trečia ir turi ambicijų atkrintamosiose varžybose.

„Scanpix“ nuotr./Kimas Tillie ir Luigi Datome
„Scanpix“ nuotr./Kimas Tillie ir Luigi Datome

K.Tillie šį sezoną pelnė po 4,8 taško ir 3,4 kamuolio Prancūzijos lygoje.

Krepšininkas teigė, kad sunkiausia dalis po diagnozės buvo pasakyti apie tai šeimai.

„Mano žmona labai sunerimusi, bet aš turiu likti optimistas, nes testai pozityvūs. Tai vėžys, kuris vystosi labai lėtai. Laimė, mes aptikome jį labai anksti“, – sakė K.Tillie.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas