Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 14 /2020 03 16

COVID-19 krepšinyje: lemiami sprendimai ir R.Gobert'o gailestis

Pasaulio krepšinis toliau reaguoja į koronaviruso protrūkį. Sustabdžius stipriausias planetos (NBA) ir Europos (Eurolygą) lygas, nuo jų neatsilieka ir kiti tarptautiniai turnyrai bei nacionaliniai šalių čempionatai. Portalas 15min šioje naujienoje pateikia visą aktualiausią informaciją.
Scottie Wilbekinas
Scottie Wilbekinas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Kol vieni čempionatai savo veiklą tik pristabdo ir laukia tolimesnių naujienų apie sparčiai pasaulyje plintantį COVID-19 virusą, kitos lygos, tarp kurių – ir LKL, nusprendė imtis drastiškų priemonių bei „uždaryti“ 2019-2020 metų sezonus, nugalėtojus paskelbiant jau dabar.

Tiesa, keli čempionatai (Turkijos ir Didžiosios Britanijos) tebevyksta toliau. Nepaisant to, kad kai kurie Turkijos lygoje rungtyniaujantys žaidėjai ir jų klubai viešai pareiškė norą turnyrą stabdyti, lygos vadovai priėmė sprendimą iki balandžio pabaigos žaisti be žiūrovų.

Ketvirtadienį oficialiai sustabdyti visi pagrindiniai krepšinio turnyrai: NBA, Eurolyga, Europos taurė, FIBA Čempionų lyga ir FIBA Europos taurė.

Penktadienį LKL valdybos posėdyje priimtas sprendimas stabdyti nacionalinį čempionatą, o čempionu paskelbtas „Žalgiris“.

Čempionatas Sąlygos
NBA Sustabdytas mažiausiai 30 dienų
Eurolyga Sustabdytas iki balandžio 11 dienos
LKL Čempionatas nutrauktas, paskelbti nugalėtojai
Europos taurė Sustabdytas neterminuotam laikotarpiui
FIBA Čempionų lyga ir Europos taurė Sustabdytas neterminuotam laikotarpiui
Vokietijos čempionatas Sustabdytas mažiausiai 14 dienų
Adrijos lyga Sustabdytas neterminuotam laikotarpiui
Ukrainos čempionatas Nutrauktas – nebebus tęsiamas
Ispanijos čempionatas Sustabdytas dviem savaitėms
Lenkijos čempionatas Stabdomas iki kovo 25 d.
Turkijos čempionatas Nuspręsta žaisti be žiūrovų iki balandžio pabaigos
Nyderlandų čempionatas Sustabdytas dviem savaitėms
Jungtinė lyga Čempionatas sustabdytas
Belgijos lyga Čempionatas nutrauktas, paskelbti nugalėtojai
Šveicarijos lyga Atšauktas čempionatas
Izraelio lyga Sustabdyta iki mėnesio pabaigos
Graikijos lyga Sustabdyta iki kovo 30 d.
Tiesiogiai  30 s.
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Žaidėjus namo išleido ir ASVEL

14:51

Vilerbano ASVEL klubas paskelbė, kad žaidėjai, norintys išvykti namo, tai gali padaryti. Primename, kad anksčiau taip pat pasielgė ir Kauno „Žalgiris“.

ASVEL visą sportinę veiklą sustabdė bent dviems savaitėms. 

R.Gobert'as toliau gailisi dėl situacijos

11:43

R.Gobertas buvo pirmasis NBA žaidėjas, kuriam nustatytas koronavirusas. Prancūzas po diagnozės buvo kaip reikiant viešai kritikuojamas už savo deklaruotą atsainų požiūrį į pavojingą ligą ir net pasišaipymus iš žmonių baimės.

„Jaučiuosi geriau sulig kiekviena diena, – sakė R.Gobertas. – Aš turėjau šią situaciją vertinti rimčiau.“

Sustabdytas Brazilijos čempionatas

08:48

Dėl koronaviruso protrūkio nuspręsta sustabdyti ir Brazilijos krepšinio čempionatą. Kol kas pirmenybės stabdomos neribotam laikui. 

Skubų pirmadienio pasitarimą šaukia ir Ispanijos lyga

21:45

„Mundo Deportivo“ skelbia, kad dviejų savaičių pertrauka, kurią įvedė Ispanijos ACB čempionato vadovai, daugumos klubų netenkina. 

Pirmadienį lyga surengs specialią privačią vaizdo konferenciją, kurios metu bus nuspręsta apie tolimesnę čempionato ateitį. Šaltiniai teigia, kad greičiausiai sezonas bus sustabdytas ilgesniam nei dviejų savaičių periodui.

 

„Olympiakos“ jungiasi prie „Žalgirio“

20:25

Pirėjo klubas pasekė kauniečių pavyzdžiu ir tapo antrąja Eurolygos komanda, kuri dėl COVID-19 viruso grėsmės savo legionieriams leido sugrįžti į gimtuosius namus.

Be minėtųjų klubų keletas išvykimų užfiksuota ir Atėnų „Panathinaikos“, kurį paliko treneris Rickas Pitino ir snaiperis Jimmeris Fredette'as.

Pirmadienį paaiškės Izraelio čempionato likimas

20:11

Sekmadienį prie stalo susėdus Izraelio pirmenybių vadovams galutinis sprendimas priimtas nebuvo, tačiau laukti liko visai nedaug – iki pirmadienio.

Žurnalistas Moses Barda praneša, kad vienas iš sprendimų – karantinuoti visus žaidėjus ir atlikti jiems koronaviruso testus, o tuomet pratęsti sezoną, likusias rungtynes žaidžiant viename pasirinktame mieste.

Sprendimas numeris du – čempionatą nutraukti ir čempionais paskelbti šiuo metu pirmaujančią Tel Avivo „Maccabi“ komandą.

Aukštumų Europos taurėje siekiantis „Partizan“ siūlo keisti atkrintamųjų formatą

20:00

Nagais ir dantimis į Europos taurės trofėjų šiame sezone besikabinantis Belgrado „Partizan“ atėjus lemiamoms kovoms nori turėti nedidelį pranašumą.

Klubo prezidento Ostoja Mijailovičiaus siūlymu pradėta diskusija dėl naujo lemiamų kovų formato. Vietoj įprasto, kuomet ekipos tarpusavyje žaidžia du mačus iš skirtumo, pratęsus Europos taurės sezoną galėtų vykti aštuonių ekipų finalinis turnyras. 

Tačiau kuris miestas ir arena būtų pajėgūs tokį turnyrą suorganizuoti? O.Milaijovičius įsitikinęs, kad tam puikiausiai tiktų Belgradas.

„Jei finalinis aštuonetas yra vienintelis sprendimas, manau būtų logiška jį vykdyti komandos, iki šiol demonstravusios geriausius rezultatus, namų arenoje. Patikėkite manimi, kitais atvejais tikrai pasisakyčiau už Kazanę ar Boloniją, tačiau Belgradas yra pasiruošęs tokiam dideliam sporto įvykiui.“

Turkijos čempionate „Anadolu Efes“ vertėsi be penkių legionierių

18:01

Sekmadienio rungtynėse prieš Ankaros „Turk Telekom“ Eurolygos vicečempionai vertėsi be penkių legionierių – Shane'o Larkino, Adrieno Moermano, Krunoslavo Simono, Aleco Peterso ir Bryanto Dunstono. 

Nors oficiali krepšininkų nežaidimo priežastis kol kas nėra aiški, spėjama, kad legionieriai bendrą sprendimą priėmė dėl COVID-19 viruso grėsmės.

Nepaisant didelių netekčių, „Anadolu Efes“ varžovus svečiuose nušlavė 103:81. Serbas Vasilije Micičius buvo rezultatyviausias (19 tšk.), o taip pat puikiai skirstė kamuolius (7 rez. perd.)

„Bayern“ praras daugiau nei milijoną

17:58

Sustabdytas sezonas smarkiai kirs ir per klubų pinigines. Štai Miuncheno „Bayern“ klubo vadovas Marko Pešičius bendraudamas su vietos žiniasklaida atskleidė, kad nuostoliai bus milijoniniai.

„Iki balandžio 19 dienos turėtume sužaisti aštuonerias namų rungtynes. Pajamos, ateinančios iš vienerių rungtynių siekia maždaug 140-150 tūkst. eurų. Jeigu šiuos skaičius padauginame iš aštuonių, nesunkiai gauname septyniaženklį skaičių“, – guodėsi jis.

Reikia pažymėti, kad Eurolygoje „Bayern“ yra viena iš prasčiausiai lankomų komandų, tad darosi net baisu pagalvoti, kiek pinigų per šį laikotarpį gali prarasti „Žalgiris“.

Susikoncentruoti ties krepšiniu sunku net ir pačiam Željko

17:30

„Labai sunku kalbėti apie krepšinį, kuomet visų mintys šiuo laikotarpiu yra kitur. Tik tokį komentarą galiu jums duoti po mačo, – į žurnalistus kreipėsi Željko Obradovičius. – Pasveikinau žaidėjus. Ne tik savo, bet ir varžovų. Jie sužaidė labai rimtas rungtynes. Žiūrėsime ir lauksime, kas mūsų laukia toliau.“

Stambulo „Fenerbahče“ namuose svečius iš Bursos įveikė 84:75

Turkijoje toliau kyla nepasitenkinimas

14:49

Bursos „Tofaš“ klubo legionierius Sammy Mejia šiandien turėjo grumtis prieš Stambulo „Fenerbahče“, tačiau dėl COVID-19 viruso grėsmės žaisti atsisakė.

„Žaidžiu krepšinį Turkijoje, tačiau dabar žaisti nenoriu! Prevencija visuomet geriau nei pats bandymas išgyti!“, – socialiniame tinkle guodėsi puolėjas.

Dėl tos pačios priežasties „Tofaš“ savo gretose neturėjo ir Devino Williamso.

NBA žaidėjai tikisi ir toliau gauti atlyginimus

11:05

NBA žaidėjų interesus atstovaujanti asociacija tikisi, jog net ir suspendavus sezoną krepšininkai gaus atlyginimus.

Tai vienam garsiausių NBA apžvalgininkų Shamsui Sharaniai patvirtino ir krepšininkų agentai.

Tiesa, yra pridedama, kad NBA žaidėjų asociacija kol kas dar nediskutavo apie pakoreguotus atlygius per šią sezono atkarpą. Diskusijos turėtų prasidėti tuomet, kai bus išleistas atnaujintas NBA lygos tvarkaraštis.

Belgija seka Lietuvos pavyzdžiu, Mindaugas Kupšas – šalies čempionas

17:54

Nors iš pradžių Belgijos čempionatas buvo sustabdytas iki balandžio 3 dienos, „Sportando“ skelbia, kad komandos vienbalsiai nusprendė pirmenybes nutraukti.

Šalies čempione tapo „Oostende Filau“ ekipa, iki šiol pirmavusi su 13 pergalių ir 4 pralaimėjimais. Beje, šiai ekipai atstovauja ir lietuvis Mindaugas Kupšas

„Galatasaray“ legionierius nusprendė nežaisti

16:41

Stambulo „Galatasaray“, viešai pareiškusi norą sustabdyti Turkijos pirmenybes, šeštadienio rungtynėse galėjo remtis trimis legionieriais, mat Naujosios Zelandijos krepšininkas Tai Websteris dėl asmeninių priežasčių nusprendė nežaisti, o amerikietis Aaronas Harrisonas negaluoja.

Tiesa, pastarasis serga paprastu gripu ir jokio pavojaus krepšininkui nėra.

Stambulo klubas 74:79 nusileido Pinaro „Karsiyaka“.

Italijoje rezgasi finalinio aštuoneto mintis

14:23

„Sportando“ skelbia, kad Italijos čempionato vadovai svarsto galimybę sezoną pabaigti finalinio aštuoneto principu (iš pirmų aštuonių ekipų sudaromos keturios poros, nugalėtojas patenka į pusfinalį, tuomet finalą).

Panašiu principu būtų išsiaiškinta ir kurios ekipos kitąmet žaistų antrajame pagal stiprumą Italijos krepšinio divizione „Serie A2“ – keturios paskutinės lygos komandos žaistų finalo ketverte.

Japonijoje – šviesa tunelio gale

13:29

Šiandien, kovo 14-ąją, po beveik mėnesį trukusios pertraukos buvo pratęstas Japonijos krepšinio čempionatas.

Artimiausiu metu rungtynėse vis dar negalės lankytis žiūrovai (iki balandžio 1-osios), tačiau žurnalistams jau uždegta žalia šviesa.

Turkai žaisti nenori

13:04

Iš pradžių Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkas Bobby Dixonas, dabar ir visa Stambulo „Galatasaray“ ekipa išreiškė norą, jog čempionatas būtų laikinai stabdomas.

„Turkijos vyriausybė jau ėmėsi priemonių stabdyti viruso plitimą, tačiau mums atrodo labai keista, kad vis dar turime žaisti už uždarų durų. Tikime, jog būtent dabar atėjo laikas imtis ekstremalių apsisaugojimo priemonių“, – rašoma klubo pranešime.

Turkijos ir Didžiosios Britanijos čempionatai yra vieninteliai Europoje, tebetęsiantys savo sezonus.

 

Italai atšaukti vietinio čempionato kol kas neketina

12:59

Nors pagal koronaviruso aukų skaičių Italija šiuo metu yra antra po Kinijos, dienraštis „La Prealpina“ teigia, kad šalies krepšinio lygos vadovai galutinai atšaukti čempionato artimiausiu metu neketina.

Italijos krepšinio federacijos viceprezidentas Gaetano Laguardia patvirtino, kad pagrindinis tikslas tebelieka čempionatą pratęsti vėlesniu laikotarpiu.

Jo teigimu, balandžio pabaiga turėtų tapti atsispyrimo tašku, po kurio čempionatas turėtų būti pratęstas.

 

FIBA iki sezono pabaigos suspendavo tris turnyrus

12:52

Penktadienį įvykusiame Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) susirinkime buvo priimtas nutarimas, kad iki sezono pabaigos sustabdomi trys turnyrai: moterų Eurolyga ir Europos taurė, o taip pat FIBA Europos taurė (vyrai). 

FIBA Čempionų lyga šiuo metu yra sustabdyta neterminuotam laikotarpiui.

Kitas atnaujinimas po   30 s.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas