Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 15

„Crvena zvezda“ prezidentas nesigaili dėl veiksmų Kaune: „Mus provokavo“

Nurodymą iš aukščiau gavę Belgrado „Crvena zvezda“ krepšininkai atsisakė laikyti Ukrainos vėliavos spalvų plakatą prieš rungtynes su Kauno „Žalgiriu“, taip išprovokuodami Lietuvos čempionų sirgalių reakciją, už kurią „Žalgiris“ gavo baudą iš Eurolygos. Bet skandalą įplieskęs serbų klubo prezidentas savo sprendimo nesigaili.
Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“
Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nors nuo „Žalgirio“ ir „Crvena zvezda“ rungtynių praėjo jau 12 dienų, jų atgarsiai aidi iki šiol.

Trečiadienį Kauno klubas sulaukė Eurolygos sankcijų – už sirgalių skanduotę, nukreiptą prieš Serbiją, „Žalgiris“ nubaustas 9 tūkst. eurų suma.

Pusę jos jau surinko „Žalgirio“ sirgalių grupė „Green White Boys“. Tikimasi, kad bus surinkta ir antra pusė, o „Žalgiriui“ neteks mokėti nė cento.

Apie incidentą Kaune ir „Crvena zvezda“ klubo sprendimą nelaikyti Ukrainos vėliavos spalvų plakato su užrašu „Stop war“ Serbijos televizijos „Prva Srpska TV“ eteryje buvo paklaustas ir klubo prezidentas Nebojša Čovičius.

Jis išdėstė savo poziciją ir pabrėžė, kad nesigaili ir nesigėdija dėl sprendimo Kaune, kurį, kaip po rungtynių atskleidė vyriausiasis „Crvena zvezda“ treneris Dejanas Radonjičius ir puolėjas Aaronas White'as, priėmė ne patys krepšininkai.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“

„Likus penkioms dienoms iki rungtynių Kaune ir žinodami, kaip „Žalgiris“ elgiasi prasidėjus krizei Ukrainoje, pranešėme Eurolygai, kad nedalyvausime toje situacijoje. Galime laikyti plakatą, kurio spalva neutrali, perduodami lengvą žinutę. Bet dabar sukelta ši anti-rusiška isterija, kuria naudojasi žiniasklaida. Jeigu plakatas nebūtų Ukrainos spalvų, būtume jį laikę. Likus trims dienoms iki mačo susisiekėme su „Žalgiriu“ ir paprašėme, kad plakatas būtų neutralus. Jie su tuo nesutiko. Mums pasakė: jeigu nenorite laikyti plakato, galite to nedaryti.

Po to mus net pasiekė informacija apie rungtynėse degintas Serbijos vėliavas. Pirmoje rungtynių pusėje nebuvo jokių NATO vėliavų. Viskas buvo daroma tam, kad mus išprovokuotų. Mačas baigėsi taip, kaip baigėsi, mes pralaimėjome, o Eurolyga pradėjo tyrimą, kuriame kalbame apie politiką sporte.

Kas nutiktų, jei priverstume ką nors laikyti plakatą „Kosovas yra Serbija“? Ar turėtume tokią teisę? Mes nepolitikuosime. Nesigėdiju ir nesigailiu dėl mūsų sprendimo Kaune“, – teigė N.Čovičius.

Verta paminėti, jog jo vadovaujamo klubo vieni didžiausių rėmėjų yra rusiško kapitalo įmonės.

Ant „Crvena zvezda“ futbolo ekipos marškinėlių puikuojasi „Gazprom“ logotipas, o rusiškų pinigų yra ir Serbijos krepšinyje.

„Nesulaukėme reikalavimo iš UEFA, kad turėtume pašalinti „Gazprom“ logotipus nuo marškinėlių, ir tikiuosi, kad nesulauksime, – Rusijai pradėjus karą Ukrainoje sakė „Crvena zvezda“ futbolo komandos vadovas Zvezdanas Teržičius. – „Gazprom“ yra su mumis daugiau nei 10 metų ir liko net tada, kai mus krėtė finansinės problemos. Jei ne „Gazprom“, klausimas, ar „Crvena zvezda“ dar egzistuotų. Žmonės, kurie myli šį klubą, niekada nepamirš, ką jam davė „Gazprom“.

Nepateisiname sprendimų, kuriuos dėl Rusijos klubų priėmė UEFA ir FIFA. Tam nėra pagrindo remiantis tarptautine teise. Šiuo metu Europą kausto antirusiška isterija. Bet rusai visada buvo artimi serbams ir visada tokie liks.“

Daugiau apie Serbijos sporto sąsajas su Rusija galite perskaityti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas