Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 13

CSKA nesulaikė A.Gudaičio ir „Zenit“, kurie įsitvirtino pirmoje VTB lygos pozicijoje

Rusijos krepšinio galiūnų akistatoje – Sankt Peterburgo „Zenit“ (15-2) klubo pergalė. Piterio ekipa, kurios spalvas gina ir lietuvis Artūras Gudaitis, šeštadienį VTB vieningosios lygos susitikime svečiuose 74:71 (22:19, 17:10, 20:17, 15:25) pranoko praretėjusią Maskvos CSKA (11-5) ir dar labiau sustiprino savo pozicijas turnyrinės lentelės viršūnėje.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

VTB vieningosios lygos čempionai iki sezono pabaigos neteko pagrindinio vidurio puolėjo Nikola Milutinovo, traumą yra patyręs ir Tornike Šengelija, o atsivėrusiais plyšiais po CSKA krepšiu puikiai pasinaudojo Artūras Gudaitis.

Svečių ekipos „terminatorius“ per 29 min. pelnė 10 taškų (4/5 dvit., 2/3 baud.), sugriebė 9 kamuolius, išrašė net 4 blokus ir su 21 naudingumo balu tapo naudingiausiu ekipos krepšininku.

Maskvos klubas vertėsi ir be Mike'o Jameso, kuris dėl šeimyninių priežasčių išvyko į JAV. Tiesa, Dimitrio Itoudžio stovyklą pagaliau pasiekė ir pozityvios žinios – į rikiuotę po traumos sugrįžo Willas Clyburnas, iš karto pasižymėjęs galingu dėjimu ir per 18 min. surinkęs 8 taškus.

Netrukus prie CSKA prisijungs ir klubo naujokai – aukštaūgis Michaelas Ericas ir Lietuvos krepšinio rinktinei iki skausmo pažįstamas danas Gabrielis Lundbergas.

Trečiajame kėlinyje dviženklę persvarą įgiję Xavi Pascualio auklėtiniai prasidėjus lemiamam ketvirčiui susikrovė rekordinį 16 taškų pranašumą (68:62), tačiau šeimininkai iš kovos nesitraukė.

Po Danielio Hacketto ir Johanneso Voigtmanno tritaškių likus minutei ekipas skyrė vienas tolimas metimas (69:72), tačiau komandas vėl atitolino Willas Thomasas (69:74).

CSKA surengė rezultatyvų išpuolį ir apsigynė, bet pratęsimą išplėšti galėjęs Darruno Hilliardo tritaškis skriejo pro šalį.

„Zenit“ ir toliau užtikrintai pirmauja VTB vieningosios lygos pirmenybėse, o trečioje vietoje esanti CSKA nuo lyderių atslieka jau keturiomis pergalėmis.

Maskvos CSKA: Johannesas Voigtmannas 19 (8 atk. kam., 29 naud. bal.), Danielis Hackettas 14 (5 rez. perd.), Darrunas Hilliardas 13 (0/6 trit.).

Sankt Peterburgo „Zenit“: Kevinas Pangosas 17 (6 rez. perd.), Willas Thomasas ir Austinas Hollinsas po 13, Artūras Gudaitis 10.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas