Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 12

D.Adomaitis: apie išvadas po pralaimėjimo Kėdainiuose ir pagrindinę „Ryto“ problemą

„Labai sunku kažką vertinti. Manau, kad bus priimtas teisingas sprendimas. Visiems reikia palinkėti palaikymo treneriui ir sėkmės“, – apie savo naująjį Lietuvos rinktinės trenerį sakė Dainius Adomaitis. Šiuo metu yra renkamas D.Adomaičio įpėdinis, Vilniaus „Ryto“ treneris fokusuojasi ties kitais karjeros iššūkiais. Sostinės komanda trečiadienio vakarą pasitiks labai svarbų Europos taurės mūšį.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Antrąjį niuksą Krasnodaro „Lokomotiv“ krepšininkams praėjusią savaitę sudavęs „Rytas“ sugrįžo į lenktynes dėl vietos „Top 16“ etape. D. Adomaičio auklėtiniai trečiadienio vakarą namuose priims Limožo CSP ekipą, o pergalė šioje dvikovoje vilniečius kilstelėtų į ketvirtąją vietą grupėje.

Pirmasis mačas Prancūzijoje baigėsi įtikinama CSP pergale. Rungtynių pabaigoje sugriuvęs „Rytas“ svečiuose krito 61:82.

Limožo krepšininkai pergale pasibaigusiame susitikime realizavo 11 tritaškių iš 22 (50 proc.), sėkmingai bėgo į greitas atakas, o visam paradui puikiai vadovavo įžaidėjas Semajas Christonas, surinkęs 19 taškų ir 8 rezultatyvius perdavimus.

„Tipinė prancūzų komanda, atletiška, reikės su tuo susitvarkyti, – būsimo mačo akcentus vardino D.Adomaitis. – Antra, tai žaidėjai prie tritaškio linijos. Turime gynyboje būti tikrai susikoncentravę, nes yra Hugo Ivernizzi ir Nicolas Langas – tikrai geri metikai, negalime jiems leisti mesti. Kitoje pusėje – gynyboje gerai išnaudoja atletiškumą spausdami kamuolį, kartais stovėdami gynybos tarpuose ir rizikuodami ties perimtais kamuoliais. Tai nutiko ir Limože, po prarastų kamuolių gavome 20 taškų.“

Būtent S.Christonas yra pagrindinis Limožo komandos variklis bei vienas rezultatyviausių ir naudingiausių Europos taurės žaidėjų.

Amerikietis per 33 minutes pelno po 17,7 taško, atkovoja 2,3 ir perima 1 kamuolį, atlieka po 7,3 rezultatyvaus perdavimo, fiksuoja po 18,8 naudingumo balo.

„S.Christonas yra tas, kuris puolime duoda tą fiziškumą, – apie varžovų lyderį kalbėjo D.Adomaitis. – Greitas perėjimas iš gynybos į puolimą. Jis nepadeda kovoje dėl kamuolių, jis laukia to pirmojo perdavimo. Tai užduotis gynėjams, kad jokiu būdu neatakuoti kamuolių puolime, vykstant atakai gynėjui reikia susirasti S.Christoną ir neleisti jam pradėti to greito puolimo. Yra situacijų, kur galime rizikuoti.“

CSP ekipa abejas pergales Europos taurėje iškovojo namuose, kaip ir Eurolygos sezono starto sensacija tapusi Vilerbano ASVEL. Į stipriausiąjį Senojo žemyno turnyrą sugrįžę prancūzai savo aikštelėje iškovojo visas keturias pergales, įskaitant praėjusią savaitę nuverstą Maskvos CSKA.

Prancūzijoje kadaise rungtyniavęs D.Adomaitis teigė, kad šios šalies ekipos pergalėms namuose skiria didesnį dėmesį.

„Jie žaidė tikrai gerų rungtynių ir išvykoje, tačiau kažkuriuo momentu sulūždavo, – sakė „Ryto“ treneris. – Esu žaidęs Prancūzijoje, gerai pamenu vieną klubo vadovo pasakymą, kad svarbiausia laimėti namuose. Jie pergalėm namuose teikia tikrai didelį dėmesį.

Prancūzijos ekipos visada yra labiau namų komandos. Prieš tokias atletiškas komandas kaip Limožas, visada reikia žaisti protingai. Neleisti spurtuoti, neleisti lengvų taškų, atsirinkti gynyboje prieš ką žaidi, kur gali ar negali rizikuoti, ko negali duoti.“

Dvikovą Europos taurėje „Rytas“ pasitinka po antausio Kėdainiuose. Praėjusį šeštadienį sostinės krepšininkai svečiuose 65:68 kiek netikėtai turėjo pripažinti „Nevėžio“ pergalę.

„Viskas kartu, manau, kad mažos detalės, – apie pralaimėjimo priežastis Kėdainiuose kalbėjo D.Adomaitis. – Kas liečia gynybą, agresiją joje – viskas buvo gerai. Klaidos, pagrindinis dalykas yra klaidos, o dar koncentracija – pirmajame ketvirtyje prametėme septynis baudų metimus. Tai visiška koncentracija, mūsų visų kaip komandos. Išėjome į aikštę per toli galvodami į priekį. Nesame tokia komanda, kuri gali taip daryti. Turime galvoti tik apie sekančias rungtynes, sekančią treniruotę. Tik taip galime išvengti banguotumo.

Žaidėjų reakcija į pralaimėjimą buvo gera, praleidome daug laiko žiūrėdami tas situacijas, analizuodami, kalbėdami ir aiškindamiesi, kodėl taip yra. Žaidėjų reakcija gera. Jei būtų žaidę taip, kaip vakar treniravosi, neabejoju, kad Kėdainiuose būtume iškovoję pergalę.“

Tiesa, rungtynes „Siemens“ arenoje CSP ekipa pasitinka kiek pasikeitusi. 10 taškų „Rytui“ pirmajame susitikime atseikėjęs Marcusas Ginyardas patyrė traumą, o jį pakeitė NBA patirties turintis Anthony Brownas, per pirmuosius du mačus pelnantis po 6 taškus.

„Galbūt panašaus stiliaus žaidėjai, tačiau A.Brownas yra geresnis metikas, daugiau į N.Lango pusę, kuris tikrai yra pavojingas. Buvo atkarpos, kai jis žaidė labai efektyviai. Sumetęs metimus pridarydavo daug problemų“, – apie permainas CSP komandoje kalbėjo „Ryto“ treneris.

Europos taurėje šį sezoną „Rytas“ iškovojo dvi pergales – abu kartus pranoko Krasnodaro „Lokomotiv“. Įdomu tai, kad dvikovose su Rusijos klubu vilniečiai klydo vos po 8 kartus, likusiuose pralaimėjimu pasibaigusiuose keturiuose susitikimuose – po 17 klaidų.

D.Adomaitis akcentavo žaidėjų koncentraciją.

„Koncentracija yra pagrindinis dalykas, kitas – prieš ką žaidi. Faktas, kad „Lokomotiv“ nėra ta ekipa, kuri žaistų labai agresyviai gynyboje. Mūsų didžiausia problema Limože buvo, kad mus išmušė iš mūsų puolimo. Nesugebėjome nueiti su kamuoliu ten, kur turėdavome atlikti metimą ar perdavimą. Negalime daryti tokių klaidų Vilniuje“, – sakė sostinės komandos vyriausiasis treneris.

Rungtynės tarp „Ryto“ ir CSP krepšininkų – trečiadienį 19 val. „Siemens“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito