Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 04

D.Adomaitis apie M.Echodo traumos terminą: „Tai tikrai bus ne kelios dienos“

Prieš svarbų „Top 16“ mūšį Kazanėje Vilniaus „Rytas“ neteko pagrindinio vidurio puolėjo Martyno Echodo, jis su komanda neišvyko į Rusiją. Aukštaūgis kenčia pėdos ir čiurnos skausmus, o kiek laiko užtruks traumą išsigydyti, paaiškės antroje savaitės pusėje. Didesnio vaidmens rungtynėse su UNIKS sulauks 18-metis centras Marekas Blaževičius. „Jam tai yra šansas“, – sakė „Ryto“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Trečiadienis | Europos taurė | UNIKS – „Rytas“ | 18:30 | Kazanė

Banguotai šį sezoną rungtyniavęs M.Echodas reguliaraus sezono pabaigoje įgavo pagreitį ir demonstravo gerą formą, per 19 minučių rinkęs po 9,4 taško, 5,5 atkovoto kamuolio bei 12,4 naudingumo balo.

Tai didelė netektis Vilniaus komandai, bet „Ryto“ treneris tikisi žingsnio iš kitų žaidėjų. Labiausiai – jaunojo M.Blaževičiaus.

„Martynas yra 22-ejų metų vyras, jaunas perspektyvus žaidėjas, kurio visa karjera yra prieš akis. Tai pagrindinis mūsų penktas numeris. Jo vietą užėmė 18-metis mūsų sistemos žaidėjas Marekas. Iš vienos pusės mes suprantame, negalime iš jo reikalauti, jog kompensuotų Martyną 100 proc., bet iš kitos pusės – jam tai yra šansas. Mes galime tik džiaugtis, kad turime tokias galimybes, kad turime jaunus žaidėjus, kurie renkasi patirtį ir minutes. Buvo rungtynių, kur Marekas tikrai neblogai atrodė. Šitos rungtynės jam bus dar kitas iššūkis“, – Vilniaus oro uoste prieš išvyką kalbėjo D.Adomaitis.

„Ryto“ klubas laukia duomenų iš gydytojų, pas kuriuos krepšininkas atliko dar vieną konsultaciją. Galutinė diagnozė ir kiek laiko užtruks traumą išsigydyti, bus aišku sugrįžus iš Kazanės.

„Tai tikrai bus ne kelios dienos“, – užsiminė "Ryto" strategas.

Vilniaus komandos kelyje – Kazanės UNIKS. Pirmasis ekipų mūšis „Siemens“ arenoje po atkaklios kovos baigėsi Rusijos ekipos pergale. Įpusėjus lemiamam ketvirčiui D.Adomaičio auklėtiniai dar buvo priekyje, tačiau dvikovos pabaigoje spindėjo individualus Kazanės krepšininkų meistriškumas.

„Negalime daryti nieko, kas jiems baigtųsi lengvais taškais, – pirmojo mačo pamokomis dalijosi D.Adomaitis. – Turime priversti juos dirbti dėl metimų. Faktas, kad jie juos mes, nes tai tokio lygio ir talento žaidėjai, kaip E.McCollumas, J.Theodore‘as ar J.Smithas. Jie mes metimus, bet mes turime juos apsunkinti kiek galime. Analizavome vaizdo įrašus, buvo daug situacijų, kur padarome klaidą, nesugebame padaryti pražangos, padarome klaidą ir jie nubaudžia taškais. Neatsiveriame, jie pelno lengvus taškus. Turime tai eliminuoti.“

Pagrindinę UNIKS ekipos puolimo naštą ant savo pečių neša legionieriai, ypač – Errickas McCollumas ir Jamaras Smithas.

Pirmasis Europos taurėje renka po 17,4 taško ir 3,9 rezultatyvaus perdavimo, antrasis – po 15,5 taško ir 3,9 rezultatyvaus perdavimo.

„Sunku pasakyti vieną receptą, – apie varžovų gynėjų sustabdymą kalbėjo D.Adomaitis. – Kaip matėme rungtynes su „Chimki“, E.McCollumas su J.Smithu kiekvienas pelnė po 20 taškų ir kartu atliko 15 rezultatyvių perdavimų. Neaiški jų sudėtis, nes paskutinių rungtynių nežaidė J.Theodore‘as. Jam prisidėjus perimetras yra smogiamoji jėga, kuri pelno taškus ir kuria situacijas kitiems. Čia laukia didelis iššūkis, kad sumažintume jų vidurkius.“

Treneris užsiminė, jog J.Theodore'as VTB lygos rungtynėse buvo patausotas, nes pastaruoju metu negalavo, o UNIKS ir taip negali registruoti visų legionierių pirmenybėse, kuriose yra limitas.

„Turime informaciją, kad jis žais. UNIKS tai yra sezono rungtynės namuose. Manau, kad visi jų žaidėjai žais. Gal ne 100 proc., bet žais“, – sakė „Ryto“ strategas.

Turtingiausia Europos taurės ekipa pastaruoju metu atitinkamų rezultatų nerodo – praėjusią savaitę Stambule prieš „Galatasaray“ krito 76:90, o savaitgalį VTB lygoje 88:98 nusileido Rimo Kurtinaičio vadovaujamai Maskvos srities „Chimki“.

„Faktas, kad jie nėra tokie atletai, kaip „Monaco“ gynėjai, – apie UNIKS problemas gynyboje mintimis dalijosi D.Adomaitis. – Nemažai yra vietų, kur galime varžovus atakuoti, galime pelnyti taškus, bet problemų yra stabdant juos. Europos taurėje nėra apribojimų, visi legionieriai gali žaisti. Mes galime rasti vietų, kaip pelnyti taškus, bet iššūkis yra sustabdyti varžovus, nes namuose to padaryti nepavyko. Praleistas 91 taškas nėra tas skaičius, kurio norime.“

Rungtynes vilniečiai pasitinka po labai skaudaus smūgio Monake. Saša Obradovičiaus vadovaujama „Monaco“ antrajame ketvirtyje spurtavo pelnydami 15 taškų be atsako, į ilgąją pertrauką nusinešė 38 taškų persvarą (53:15), o trečiojo kėlinio pabaigoje „Rytas“ buvo traiškomas rekordiniu net 43 taškų skirtumu.

Vilniečių pralaimėjimas Kazanėje bei „Monaco“ pergalė Stambule užvertų „Ryto“ galimybes prasibrauti į ketvirtfinalį. Jei toks scenarijus trečiadienį nesusiklostys, Dainiaus Adomaičio auklėtinių likimas paaiškės lemiamame „Top 16“ ture.

„Kitos rungtynės yra svarbiausios, kažkokių skaičiavimų negali būti. Tu laimi ir eini toliau, pralaimi – važiuoji namo. Skaičiavimų negali būti“, – pasikartojo „Ryto“ strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant