Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 28

D.Adomaitis – apie motyvacinę A.Guogos kalbą ir nesusipratimą dėl naujoko

Vos sveiką kailį rungtynėse su Utenos „Juventus“ išnešęs Vilniaus „Rytas“ trečiadienį Belgrade stos prieš daug pavojingesnį „Partizan“. Mačo kaina – didžiulė. Pralaimėjimas Dainiaus Adomaičio komandai reikštų sezono Europoje pabaigą. „Ateina tos rungtynės „do or die“. Tai čia bus tokios rungtynės“, – likus dviems dienoms iki rungtynių sakė „Ryto“ treneris.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Ryto“ treniruotėse dažniausiai šmėžuoja sporto direktorius Linas Kleiza, bet prieš lemiamą mūšį Europos taurėje aikštėje su žaidėjais šnekučiavosi ir tritaškius mėtė klubo prezidentas Antanas Guoga.

„Jo motyvacinė kalba užvedė komandą. Tai yra klubo prezidentas ir, kai jis bendrauja su žaidėjais ir kažką konkretaus pasako, tai visada padeda“, – apie prezidento vaidmenį kalbėjo D.Adomaitis.

Pirmosiose Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio rungtynėse „Rytas“ 87:85 palaužė Utenos klubą.

Vilniečiai pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių ir D.Adomaitis po rungtynių pripažino, kad atsisakius Dominique'o Suttono paslaugų atsivėrė spraga po krepšiu.

Bet treneris patikino, kad klubas dairosi naujoko. Šią informaciją basketnews.lt paneigė klubo direktorius Julius Sarapinas.

Kaip yra iš tikrųjų?

„Turėjau omenyje, kad mes, treneriai, dairomės, kokia situacija yra rinkoje. Tą informaciją renkame. Jeigu jau kažkas yra, tada kreipiamės į klubo vadovybę ir sakome, kad yra toks žaidėjas. Klubo direktorius gal nežiūri į žaidėjus“, – situaciją aiškino D.Adomaitis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Atrodo, kad trenerių štabo žvalgymasis gali būti bergždžias. Klubo prezidentas A.Guoga 24sek patikino, kad naujoko komandoje nebus: „Dabar naujoko neįsigysime. Norime turėti stabilią finansinę situaciją klube.“

Po klubo vaidų su D.Suttonu, puolėjas galiausiai paliko komandą ir jau džiaugiasi šiltesne atmosfera Ispanijoje.

„Vyrai tikrai dirba gerai. Jokių priekaištų negaliu turėti. Nepasakyčiau, kad jis ardė komandą. Tiesiog dabar komandoje yra žmonės, kurie nori joje būti. Tai yra svarbiausia“, – apie komandos atmosferą, išvykus D.Suttonui kalbėjo D.Adomaitis.

Vilniaus klubas šį sezoną „Partizan“ jau nugalėjo namuose 80:74. Tiesa, tose rungtynėse pirmu smuiku griežė D.Suttonas, kuris pelnė 21 tašką ir perėmė 5 kamuolius.

Treneris, paklaustas, kas perims lyderio vaidmenį Belgrade, buvo lakoniškas: „Visa komanda, kiekvienas žaidėjas. Belgrado komanda ta pati kaip ir buvo, bet gerina savo žaidimą. Mums iššūkis bus psichologinis susitvarkyti su atmosfera jų arenoje.“

„Rytas“ prieš žūtbūtinę akistatą gali guostis istorija. Tarpusavio akistatose Europos taurėje Vilniaus klubas šventė visas penkias pergales. Tiesa, „Partizan“ yra įveikęs tuometį „Lietuvos rytą“ dukart, kai klubai dar žaidė Eurolygoje.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Guoga
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Guoga

Situacija grupėje

„Rytas“ privalo laimėti abejas likusias rungtynes: sausio 30-ąją Belgrade su „Partizan“ ir vasario 6-ąją Vilniuje su „Monaco“. Bent vienas pralaimėjimas eliminuos Dainiaus Adomaičio komandą iš ketvirtfinalio batalijų.

„Rytui“ gali užtekti dviejų pergalių bet kokiais skirtumais, jeigu tiek „Monaco“, tiek „Partizan“ pralaimės likusias dvejas rungtynes – su „Rytu“ ir ALBA.

E grupės tvarkaraštis
„Rytas“ ALBA „Monaco“ „Partizan“
„Partizan“ (išvyka) „Monaco“ (išvyka) ALBA (namai) „Rytas“ (namai)
„Monaco“ (namai) „Patizan“ (namai) „Rytas“ (išvyka) ALBA (išvyka)

„Rytui“ užteks dviejų pergalių bet kokiu skirtumu ir tuo atveju, jeigu „Monaco“ pralaimės abu mačus, o „Partizan“ nugalės ALBA. Kadangi vilniečiai laimėjo pirmąsias tarpusavio rungtynes su Belgrado klubu, dviejų pergalių kraitis suteiktų jiems prieš serbus pranašumą turnyro lentelėje.

Jeigu „Partizan“ pralaimės abejas rungtynes, o „Monaco“ nugalės Berlyno ALBA namuose, „Rytui“ mače su prancūzais bus reikalingas taškų skirtumas. Kadangi Monake nusileido varžovams 5 taškais, „Rytui“ Vilniuje reikės laimėti mažiausiai 6 taškais, arba užteks ir 5, bet tik sukaupus didesnį bendrą visų 6 rungtynių įmestų ir praleistų taškų balansą.

Įmanomas ir toks scenarijus, kai visos keturios komandos surinks po 3 pergales ir 3 pralaimėjimus. Tam reikia dviejų „Ryto“ pergalių ir dviejų ALBA pralaimėjimų.

Teoriškai, tada iš kovos dėl ketvirtfinalio kristų „Monaco“ ir būtų skaičiuojamas tarpusavio rungtynių įmestų ir praleistų taškų santykis tarp „Ryto“, ALBA ir „Partizan“, kadangi vienintelė Monako ekipa nebūtų įveikusi vieno iš trijų priešininkų du kartus. Tai reiškia, kad tokiu atveju „Rytui“ geriausia kuo didesniu skirtumu nugalėti „Partizan“ klubą Belgrade ir laukti kuo mažesnio skirtumo „Partizan“ rungtynėse ALBA.

Visi šie skaičiavimai „Rytui“ bus beprasmiai, jeigu sostinės komanda pralaimės bent vienerias iš dvejų likusių rungtynių.

E grupė

Vieta Komanda Perg. Pral. Skirtumas
1 Germany ALBA 3 1 -1
2 France Monaco 2 2 −3
3 Serbia Partizan 2 2 5
4 Lithuania Rytas 1 3 -1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai