Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 02

D.Adomaitis: apie neaiškią „Ryto“ situaciją su traumomis bei sirgaliams skirtą mačą

Vilniaus „Rytas“ antradienio vakarą užbaigs šio sezono žygį Europos taurės varžybose. Nors Dainiaus Adomaičio auklėtiniai dar prieš kiek daugiau nei tris savaites prarado šansus prasmukti į ketvirtfinalį, tačiau nieko nelemiantį mačą „Siemens“ arenoje su „Galatasaray“ pasitinka būdami kovinės nuotaikos, norėdami aukšta nata užbaigti sezoną Europoje.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Antradienis | Europos taurė | „Rytas“ – „Galatasaray“ | 19:00 | Vilnius

„Paskutinės rungtynės namuose prie savų sirgalių. Turime šias rungtynes žaisti sirgaliams, žiūrovams, kurie ateis, kad parodytume maksimalų atsidavimą aikštelėje. Faktas, kad mes jau nieko negalime pakeisti lentelėje, bet galime rungtynes sužaisti dėl sirgalių. Mintys tokios, kad norime žaisti su gera rotacija. Pirmiausia turime išsiaiškinti, kas gali žaisti, o kas ne. Visi turės šansą pasirodyti“, – prieš būsimą mačą kalbėjo „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis.

Sostinės komanda iš gydytojų laukia naujienų dėl trijų žaidėjų – kelio skausmus jaučiančio Pako Cruzo, rungtynėse su Utenos „Juventus“ piršto traumą patyrusio jaunojo Ąžuolo Tubelio bei iš lėto sveikstančio Martyno Echodo.

„Šiandien ryte turi paaiškėti Pako situacija. Turime sulaukti kažkokio pirminio atsakymo. Dar labiau gaila Ąžuolo, kuris situacijoje po krepšiu duodamas bloką susižeidė pirštą. Gali būti, jog ir delną. Tai paaiškės po vizito pas gydytoją – ar nežais dvi savaites, ar keturias, ar šešias. Dėl to labai gaila. Gydytojai turi duoti atsakymą ir dėl Martyno, uždegti jam žalią šviesą. Po truputį procesas gerėja, bet jis nėra toks greitas ir užtikrintas, koks turėtų būti. Su Martynu labai aišku – nenorime jo skubinti, svarbiausia yra sveikata“, – auklėtinių situaciją su traumomis apžvelgė D.Adomaitis.

Nors „Rytas“ artėjančiame mače kovos dėl garbės, bet svečiams iš Turkijos ši dvikova turės didelę svarbą. Ji vis dar puoselėja viltis prasmukti į atkrintamąsias.

Bilieto į ketvirtfinalį siekiantys „Galatasaray“ krepšininkai turi ne tik patys triumfuoti „Siemens“ arenoje, bet ir sulaukti pagalbos iš Kazanės UNIKS komandos, kuri susitiks su „Monaco“.

„Jie turi kažkokį šansą, – sakė D.Adomaitis. – Jie eis į aikštelę norėdami padaryti viską, kas priklauso nuo jų. Jie žino, ką turi padaryti. Mes irgi tai žinome. Labai svarbu bus eiti į aikštelę pasiruošus psichologiškai, nes jie šoks ant mūsų labai agresyviai. Turime būti tam pasiruošę nuo pat pradžių.“

Pirmame tarpusavio susitikime Stambule vilniečiai iškovojo įtikinamą pergalę 89:73. Raktu į sėkmę tada tapo įspūdinga kova dėl atšokusių kamuolių, kurią D.Adomaičio kariauna laimėjo net 39:20. „Rytas“ vien po varžovų krepšiu nusiėmė tiek kamuolių, kiek „Galatasaray“ krepšininkai atkovojo jų iš viso.

„Mes visose rungtynėse nestokojame noro ir didelio atsidavimo aikštelėje, kas pasimato atkovotuose kamuoliuose puolime. Šis vienas aspektas žaidžiant su „Galatasaray“ nepadės, – sakė Vilniaus komandos vairininkas. – Reikia su jais pataikyti gerai iš distancijos, nes jie gynyboje rizikuoja. Reikia juos nubausti, bet svarbiausia sustabdyti greitą puolimą, kuriame jie yra tikrai geri.

Pagrindinis akcentas yra jų fiziškumas, kuris yra įspūdingas. Dideli dydžiai. Su A.Harrisonu aikštelėje jie susikuria daug progų dėl savo fiziškumo. Tarkime, Zachas Auguste‘as dvikovoje su „Fenerbahče“ puolime nusiėmė 9 kamuolius. Turime laikyti individualiai kiekvieno žaidėjo stipriąsias puses, neleisti jomis žaisti. Jie tą pastaruoju metu daro tikrai gerai.“

Rungtynes Vilniuje „Galatasaray“ pasitinka būdama solidžios sportinės formos. Šalies pirmenybėse ji iškovojo tris pergales iš eilės, įskaitant stipriausiuose Europos turnyruose žaidžiančias įveiktas Stambulo „Fenerbahče“ bei Bursos „Tofaš“ komandas.

„Labai gerą įspūdį palieka jų sportinė forma. Turime žiūrėti iš gynybinės pusės. Kai „Galatasaray“ įmeta virš 80 taškų, jie visada laimi. Turime pasistengti sumažinti jų skaičius, kad būtų 75 ir mažiau. Faktas, jog bus sunku, bet turime tai padaryti“, – pabrėžė „Ryto“ treneris.

Paskutinės „Ryto“ rungtynės Europos taurėje šį sezoną – antradienį 19 val. „Siemens“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas