Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 10

D.Kairys nori nutraukti košmarišką atkarpą: „Mums labai reikia laimėti“

Į keturių pralaimėjimų seriją paniręs Vilniaus „Rytas“ iškelti galvą virš vandens mėgins Strasbūre, kur jų šį vakarą laukia FIBA Čempionų lygos akistata su SIG krepšininkais. Donaldas Kairys po vienos iš treniruočių Prancūzijoje pasidalino mintimis apie laukiantį susitikimą.

Tai bus tik antrasis „Ryto“ mačas tarptautiniame fronte šį sezoną ir vos pirmoji išvyka.

Pirmajame susitikime prieš dvi savaites „Rytas“ turėjo nuryti karčią piliulę, kai namuose nepasipriešino Atėnų „Peristeri“ komandai – 88:106.

Savo ruožtu SIG Rygoje dramatiškai 77:75 palaužė VEF krepšininkus.

„Tai yra labai atletiška komanda, kuri labai gerai „lipa“ ant lentos ir labai gerai bėga į greitą puolimą“, – būsimuosius priešininkus įvertino D.Kairys.

Kalbėdamas apie pirmąjį SIG mačą Latvijoje, D.Kairys neišskyrė ypatingų aspektų, kuriuos tose rungtynėse pademonstravo prancūzai.

„Jie žaidė taip, kaip visada žaidžia. Jie nori centruoti trečius, ketvirtus ir penktus numerius ir labai gerai išnaudoja greitą puolimą“, – sakė „Ryto“ vairininkas.

Pirmaisiais smuikais Strasbūro klube griežia amerikiečių Bonzie Colsono ir Brandono Jeffersono duetas. Pirmasis Prancūzijos čempionate renka net po 19, o antrasis – po 17,4 taško per susitikimą.

„Tai individualiai labai stiprūs žaidėjai. Reikės gero tiek individualaus, tiek komandinio darbo stabdant šiuo žaidėjus, – sakė D.Kairys, nepamiršęs ir kitų SIG narių. – Ši komanda yra labai tolygiai surinkta ir reikės žaisti gerai prieš visus jų žaidėjus, jeigu norime laimėti rytojaus rungtynes.“

Strasbūre „Rytas“ jau galės verstis dviem savo priekinės linijos ramsčiais – pagaliau prie komandos prisijungusiu Maurice'u Ndouru ir po traumos sugrįžusiu Martynu Echodu.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Maurice Ndour
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Maurice Ndour

„Tai sutvarko kai kuriuos dalykus gynyboje, taip pat ir puolime, – prie komandos prisijungusį tandemą įvertino D.Kairys. – Labai džiaugiamės jų prisijungimu ir sugrįžimu, turėtų mūsų žaidimas pagyvėti.“

Į Prancūziją „Rytas“ išsiruošę lyg į žūtbūtinį mūšį, kuriame privalu nutraukti užsitęsią nesėkmingą seriją.

Kauno „Žalgiriui“, „Peristeri“, Kėdainių „Nevėžiui“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ per pastarąsias dvi savaites pralaimėjęs „Rytas“, anot trenerio, labai nori laimėti ir nutraukti juodą periodą.

„Nusiteikimas toks, kad mums labai reikia laimėti. Mums reikia labiau, negu varžovui. Reikės laimėti atšokusius kamuolius. Visada atrodo tas pats, bet pasakyti yra viena, padaryti yra kitas. Mes privalome tai padaryti“, – ryžtingai šnekėjo D.Kairys.

„Ryto“ ir SIG rungtynės antradienį prasidės 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas