Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 04

D.Motiejūnas ir „Baskonia“ lietuviai nespindėjo, V.Micičius mačą paliko vežimėlyje

Šeštadienį vykusiose Prancūzijos ir Ispanijos krepšinio čempionatų atkrintamųjų varžybų rungtynėse lietuviai puolime nebuvo itin pastebimi, o Turkijoje itin skaudžiai mačas baigėsi naudingiausiam Eurolygos finalo ketverto žaidėjui Vasilije Micičiui.
Vasilije Micičius
Vasilije Micičius / Roko Lukoševičiaus / Scanpix nuotr.

Per Prancūzijos čempionato pusfinalio antrąsias rungtynes „Monaco“ su Donato Motiejūnu nugalėjo „Pau Orthez“ krepšininkus 79:72 ir serijoje iki 3 pergalių pirmauja 2:0.

Lietuvis nugalėtojams per 17 minučių pelnė 4 taškus ir atkovojo 6 kamuolius. Aukštaūgis pataikė 2 dvitaškius iš 4 ir prametė vienintelį mestą tritaškį.

Rezultatyviausias Monako komandoje buvo Dwayne‘as Baconas, pelnęs 20 taškų.

Ispanijos lygos pusfinalyje antrą kartą susikovė Madrido „Real“ ir lietuviškoji Vitorijos „Baskonia“. Mačą rezultatu 83:71 laimėjo namie žaidęs karališkasis sostinės klubas, o lietuviams jis neįsimins kaip sėkmingas.

Tadas Sedekerskis žaidė vos 4 minutes, per kurias spėjo surinkti 4 taškus. Tuo metu Rokas Giedraitis aikštėje praleido beveik 23 min., bet per jas prametė visus 5 dvitaškius, 4 tritaškius ir liko be taškų.

„Baskonia“ ekipą Madride į priekį vedė Vanja Marinkovičius (19 taškų), o serijoje iki 3 pergalių jau 2:0 pirmaujančioje „Real“ ekipoje spindėjo 18 taškų surinkęs Adamas Hanga.

Turkijos lygos pusfinalyje lemiamas – penktasis – Stambulo derbio mačas tarp „Anadolu Efes“ ir „Galatasaray“ itin liūdnai baigėsi V.Micičiui. Viename epizode serbas po savo metimo nusileido ant varžovo kojos ir taip kryptelėjo pėdą, kad iš aikštės buvo išvežtas vežimėlyje.

Vis dėlto ir be V.Micičiaus likusi „Anadolu Efes“ ekipa sutriuškino varžovus 104:77 bei laimėjo seriją 3:2. Serbas iki traumos pelnė 14 taškų, o jo ekipoje ryškiausiai spindėjo Shane‘as Larkinas (28 taškai).

Turkijos čempionato finale „Anadolu Efes“ susitiks su Stambulo „Fenerbahče“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas