Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 26

D.Sabonio situacija pasikartojo: Ispanijos rinktinei – aliarmas iš NBA

Atrodo, kad nuo NBA rekomendacijų nukentės ir Ispanijos krepšinio rinktinė. Lietuvišką Domanto Sabonio situaciją išgyvena Europos čempionato favoritai, kurie sužinojo, kad „Chicago Bulls“ rekomendavo Nikola Mirotičiui neatstovauti nacionalinei komandai. Tad vienas branduolio žaidėjų greičiausiai praleis Europos pirmenybes.
Nikola Mirotičius
Nikola Mirotičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Bulls“ derasi su N.Mirotičiumi dėl naujos ilgalaikės sutarties. Naują sutartį ruošiantis NBA klubas norėtų, kad padėjęs parašą 26-erių puolėjas neužsivilktų Ispanijos rinktinės marškinėlių.

Tai būtų nemenkas praradimas ispanams, nes Sergio Scariolo 208 cm ūgio krepšininką pasirinko vietoj Serge'o Ibakos. Abu aukštaūgiai yra natūralizuoti krepšininkai, o FIBA taisyklės leidžia registruoti tik vieną šalies pilietybę turintį užsienio žaidėją.

N.Mirotičius rinktinėje žaidė 2015 ir 2016 metais. Pernai olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire jis rinko vid. 12,9 taško ir 5,6 atkovoto kamuolio ir padėjo iškovoti bronzą.

N.Mirotičius buvo patekęs į pagrindinį rinktinės vienuoliktuką, kuris turėjo beveik rezervuotas vietas Europos čempionate: Ricky Rubio, Sergio Rodriguezas, Sergio Llullas, Alexas Abrinesas, Juanas Carlosas Navarro, Fernando San Emeterio, Nikola Mirotičius, Pau Gasolis, Marcas Gasolis, Juancho Hernangomezas ir Willy Hernangomezas.

S.Scariolo prisijungti prie likusios komandos pakvietė Xavi Rabaseda, Sebą Saizą, Joaną Sastre'ą, Guillemą Vivesą, Illimane'ą Diopą bei Pierre'ą Oriolą.

Bet dabar ispanų planai turėtų keistis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito