Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 30

Deividas Sirvydis – ant FIBA Čempionų lygos nugalėtojų slenksčio

Vietos Lietuvos krepšinio rinktinėje siekiantis Deividas Sirvydis grįžta rungtyniauti į Europą. 15min šaltinių teigimu, snaiperis yra arti susitarimo su Bonos „Telekom Baskets“ klubu.
Deividas Sirvydis
Deividas Sirvydis / Skirmanto Lisausko /15min nuotr.

Iš Vilniaus kilęs snaiperis šiuo metu siekia vietos į pasaulio čempionatą keliausiančioje Lietuvos krepšinio rinktinėje. Užsirekomendavęs rezervinėje ekipoje, šeštadienį D.Sirvydis sėkmingai sužaidė ir pirmąsias pagrindinės komandos draugiškas rungtynes, prie pergalės prieš Ukrainą pridėdamas 8 taškus ir 5 rezultatyvius perdavimus.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Krepšinio rungtynės: Lietuvos rezervinė rinktinė – Jordanijos rinktinė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Krepšinio rungtynės: Lietuvos rezervinė rinktinė – Jordanijos rinktinė

23-ąjį gimtadienį šią vasarą paminėjęs žaidėjas pastaruosius tris sezonus praleido už Atlanto.

2019 m. naujokų biržoje 37 šaukimu pakviestas D.Sirvydis 2020 metais pasirašė sutartį su „Detroit Pistons“ klubu ir debiutavo NBA lygoje, bet daugiau laiko praleido G lygos komandose.

Per tris sezonus, praleistus JAV, D.Sirvydis sužaidė 23 rungtynes NBA lygoje, kuriose vidutiniškai per 7 minutes pelnydavo po 1,9 taško.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Deividas Sirvydis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Deividas Sirvydis

Praėjusį sezoną jis pradėjo su „Fort Wayne Mad Ants“ apranga G lygoje, o sezono eigoje buvo iškeistas į „Wisconsin Herd“. G lygoje jo rodikliai siekė po 11,5 taško ir 4,4 atkovoto kamuolio per rungtynes.

Prieš išvykdamas už Atlanto, D.Sirvydis žaidė Vilniaus „Ryto“ klube.

Būtent vilniečiams praėjusiame sezone teko pajusti Bonos komandos jėgą FIBA Čempionų lygoje. Lietuvos sostinės ekipa prieš Vokietijos klubą sužaidė du susitikimus ir abiejuose patyrė nesėkmes.

Vieną sėkmingiausių sezonų klubo istorijoje sužaidusi „Telekom Baskets“ ekipa užbaigė metus su Čempionų lygos trofėjumi ir likusi per žingsnį nuo titulo Vokietijos čempionate – Bonos komanda finalo serijoje nusileido Ulmo „ratiopharm“ ekipai.

Tiesa, po sezono Vokietijos klubą sukrėtė permainos. Komandą paliko pergalių architektas suomis Tuomas Iisalo, o jį pakeitė iki šiol „Gottingen“ komandoje dirbęs vokietis specialistas Roelis Moorsas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./TJ Shortsas
Lukas Balandis / BNS nuotr./TJ Shortsas

Pasikeitė ir didelė dalis komandos sudėties, o svarbiausia, jog ekipą paliko praėjusio sezono vedlys TJ Shortsas, pakėlęs sparnus į „Paris Basketball“ klubą.

Bonos komanda ateinančiame sezone vėl rungtyniaus FIBA Čempionų lygoje. F grupėje jos varžovėmis bus Lugo „Breogan“, „Bursaspor“ ir Holono „Hapoel“ klubai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas