Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 18

Dainiaus Adomaičio viršininkas prakalbo apie lietuvio ateitį Jeruzalėje

Dainius Adomaitis Jeruzalėje turi tvirtą užnugarį. Per mėnesį iš trijų turnyrų su Jeruzalės „Hapoel“ klubu iškritęs lietuvis sulaukė palaikymo iš vieno komandos vadovų. Nors izraelietis dar negalėjo kategoriškai užtikrinti, ar D.Adomaitis liks treniruoti „Hapoel“ dar ir kitą sezoną, jis pabrėžė, kad rezultatai nebus svarbiausias bendradarbiavimo rodiklis.

„Mūsų problema nėra Adomaitis, – „Walla“ žurnalistui Arale Weisbergui sakė Guy'us Harelas. – Kai išvyko Kattashas, mes peržiūrėjome rinką, kalbėjomės su kandidatais ir priėjome prie išvados, kad Dainius mums yra tinkamiausias treneris. Aš tikiu, kad stabilumas vyr. trenerio pozicijoje yra esminis dalykas ir man reikia žmogaus, su kuriuo galėčiau dirbti ilgą laiką.

Mes suvokiame, kad mūsų problemos prasidėjo dar iki tol, kai atvyko naujas treneris. Tos problemos nėra su juo susijusios. O tai treneriui suteikia pasitikėjimo dirbti ir daryti pakeitimus.

Jis žino, kad jei komandoje įskels žiežirbą, mes galime pradėti naują atkarpą ir laimėti daug rungtynių.“

Jeruzalėje pakeitęs darbą Atėnų „Panathinaikos“ ekipoje gavusį Odedą Kattashą, D.Adomaitis su „Hapoel“ iškrito iš Izraelio taurės pusfinalio, Balkanų lygos ir FIBA Čempionų lygos, kur galėjo vadovauti ekipai paskutiniame lemtingame susitikime.

D.Adomaitis su „Hapoel“ susitarė dėl kontrakto iki 2022-ųjų, bet su palikta sąlyga spręsti sutarties įsigaliojimą po pirmojo sezono.

Tad paklaustas, ar D.Adomaitis ir kitą sezoną tikrai treniruos „Hapoel“, G.Harelas A.Weisbergui iš „Walla“ sakė. „Sprendimas susideda iš daug dalykų. Mūsų noras – kad Adomaitis liktų. Ir mūsų sprendimas bus priimtas ne tik atsižvelgiant į rezultatus. Pavyzdžiui, Kattashas prieš trejus metus sezono viduryje irgi turėjo panašią situaciją, kai buvo išmestas iš taurės varžybų prieš tą patį priešininką.

Didžiausia diskusija dėl jo ateities vyko ne tame, ar jis pakankamai išmano krepšinį. Bet koks yra jo ryšys su klubu ir žmonėmis. Mes įvertinome tą bendradarbiavimą ir vėliau mėgavomės puikiu 2,5 metų laikotarpiu.

Yra žmonių, kurie mano, kad Kattashas susimovė. Yra tokių, kurie sako, kad jo laikotarpis buvo labai sėkmingas. Bet mes turėjome tokį gerą dialogą ir ryšį, kad neturėjome jokių abejonių dėl jo likimo komandoje.“

G.Harelas dar kartą pasikartojo, kad „Hapoel“ turėjo problemų dar iki skyrybų su O.Kattashu.

Euroleague.net nuotr./Odedas Kattashas
Euroleague.net nuotr./Odedas Kattashas

„Būtų lengva teisintis trenerio išvykimu. Bet mes prastai atrodėme jau nuo sezono pradžios. Krizė prasidėjo dar prieš atvykstant Adomaičiui“, – tikino G.Harelis.

Vienas svarbiausių žmonių „Hapoel“ organizacijoje pabrėžė, kad Jeruzalės klubas nelaidoja šio sezono. Jis nuoširdžiai tiki, kad antroji sezono pusė bus daug sėkmingesnė ir atneš daugiau džiaugsmo.

Šiuo metu Izraelio čempionate D.Adomaičio auklėtiniai su 9 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais rikiuojasi ketvirtoje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas