Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 20

Dainius Adomaitis emocijas klube stumia į šalį: „Stengiuosi žiūrėti į savo daržą“

Vilniaus „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis prieš skrydį į Vokietiją, kur trečiadienį jo komanda žais kertines Europos taurės rungtynes su Frankfurto „Skyliners“, atsiribojo nuo komentarų apie padėtį Vilniaus klubo viduje.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Praėjusią savaitę „Rytas“ išgyveno įvykių audrą, kai per porą dienų susidėjo keli nemalonūs įvykiai.

Po Antano Guogos pareiškimų, jog kiekvieno klubo prioritetas turi būti Lietuvos rinktinė, o ne klubas, kilo dalies „Ryto“ aistruolių, dar vadinamų, ultromis, nepasitenkinimas. To išraiška buvo gedulo vainikas prie klubo biuro.

Klubo generalinis direktorius Darius Gudelis paskelbė apie pasitraukimą iš savo pareigų, kurias laikinai perėmė Julius Sarapinas.

VIDEO: „Ginčas“: raganų medžioklė „Ryto“ organizacijoje

„Stengiuosi žiūrėti į savo daržą ir susikaupti į savo darbui, – permainas komentavo sakė D.Adomaitis. – Visi esame profesionalai turime žiūrėti į savo darbą.“

D.Adomaitis nenorėjo komentuoti ir Alberto Blanco kaltinimų Vilniaus klubų.

Alfredo Pliadžio nuotr./Alberto Blanco
Alfredo Pliadžio nuotr./Alberto Blanco

Buvęs „Ryto“ trenerių asistentas iš Ispanijos metė viešus kaltinimus dėl už jį nesumokėtų mokesčių. Tiesa, pats D.Adomaitis su A.Blanco reikalų neturėjo – nuo šio sezono ispanas nebedirbo trenerių štabe, nes formaliai jam buvo skirtos skauto pareigos dirbant Ispanijoje.

„Sprendimas dėl jo buvo priimtas anksčiau“, – tvirtino D.Adomaitis.

Jam šiuo metu svarbiausias yra „Ryto“ žaidimas, o jis rodo gyvybės ženklus.

Praėjusį savaitgalį Vilniaus klubas Klaipėdoje iš LKL čempionato lyderio sosto išvertė Klaipėdos „Neptūną“, o dabar svarbu pagerinti padėtį Europos taurės turnyre.

Karolio Bakūno nuotr./Arnas Butkevičius
Karolio Bakūno nuotr./Arnas Butkevičius

D grupėje vilniečiai rikiuojasi ketvirti su trimis pergalėmis ir penkiais pralaimėjimais.

Jei „Rytas“ laimėtų Frankfurte, jis pavytų „Skyliners“ ir drąsiai pretenduotų į trečią poziciją, kuri leistų tikėtis ir palankesnių varžovų antrajame turnyro etape.

Jei Frankfurte laimėti nepavyktų, „Rytui“ tektų iš visų jėgų ginti paskutinį bilietą į kitą etapą suteikiančią ketvirtą poziciją, Juo labiau, kad penktoje vietoje esanti Baro „Mornar“ komanda atsilieka tik pergale, o su Juodkalnijos klubu „Rytui“ dar teks žaisti paskutiniame ture.

Praėjusį mėnesį „Rytas“ gavo skaudžią pamoką, kai pralaimėjo Vilniuje Vokietijos ekipai 61:70.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Erikas Murphy
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Erikas Murphy

„Jie ir toliau žaidžia panašiu braižu – du tritaškių metikai išmeta daug tolimų metimų ir tai daro aukštu taiklumu – Erikas Murphy beveik 70 proc., o Brady Heslipas irgi gali išmesti 11 tritaškių ir pataikyti kokius 6-7. Tai energetinė komanda, kuri žaidžia greitą krepšinį ir priklauso nuo perimetro žaidėjų, – sakė D.Adomaitis. – Tačiau viskas priklauso nuo mūsų.“

O pats „Rytas“ dabar geresnės nuotaikos. Dominique'as Suttonas bandė pokštauti antradienį oro uoste, priėjęs prie pat D.Adomaičio per interviu ir prikišęs ausį.

Kai treneris paklausė, ar šis turi ką pridurti, D.Suttonas tik pakraipė galvą ir pasakė, dar nesuprantantis lietuviškai.

„Manau, kad ir jūs matote, kad atvykus Rokui (Stipčevičiui) mūsų žaidimo organizacija pagerėjo, – džiaugėsi D.Adomaitis. – Geros rungtynės buvo su UNIKS ir su „Neptūnu“. Tai mūsų didžiausias pasikeitimas. Žaidėjai sugrįžo į patogesnes pozicijas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai