Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 24

Dainius Adomaitis po pergalės prieš žvaigždėtą italų klubą gyrė energetinį puolėją

Vilniaus „Rytas“ laimėjo lenktynes su Turino „Fiat“ ir gali ramiau jaustis Europos taurės turnyre po pergalės 86:79 prieš atletišką Italijos klubą.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Fiat“ turėjo daugiau žvaigždžių, „Rytas“ – daugiau kovotojų.

Vilniaus krepšininkai milžiniška persvara laimėjo kovą dėl kamuolių – 44:23, net šeši šeimininkų žaidėjai pelnė dviženkles taškų sumas, o tai nuvedė į antrąją pergalę Europos taurės D grupėje.

Šeimininkai turėjo ir vedlį – tai Dominique'as Suttonas, pelnęs 20 taškų, atkovojęs 11 kamuolių ir surinkęs net 26 naudingumo balus.

„Jis yra energetinis žaidėjas, – apie 32 metų 196 cm ūgio amerikietį sakė „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis. – Kai yra komandos energija, jis ir padaro dalykus, kurių reikia – agresyviai ginasi, kietai kovoja dėl kamuolių. Jis toks ne tik šiandien.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dominique'as Suttonas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dominique'as Suttonas

Apie 4 tūkst. žiūrovų „Siemens“ arenoje trečiadienio vakarą išvydo amerikietiškais kalneliais riedėjusią dvikovą, kurioje „Rytas“ nuo pradžių išsiveržė į priekį, bet stabilaus greičio įgauti nepavyko.

Į šonus krypo abi komandos. „Rytas“ pataikė tik 5 tritaškius iš 16 (31 proc.). Daug individualiai stiprių žaidėjų turinti, bet mažai komandinių veiksmų parodžiusi Turino komanda įmetė tik 44 proc. dvitaškių.

Vilniaus krepšininkai trečiajame kėlinyje buvo atsiplėšę 17 taškų, bet jau ketvirtojo pradžioje iš pranašumo buvo likę 4 taškai, o likus minutei komandas teskyrė 3 taškai.

D.Suttono ir D.J.Seeley metimais bei Evaldo Kairio bloku pavyko įtvirtinti svarbią pergalę.

„Buvo svarbu žengti su gera energija, geru intensyvumu. Žinojome, kad jie pavojingi, dažnai meta per pirmąsias 10 sekundžių, bet labai gerai, kad kontroliavome kovą dėl kamuolių“, – buvo patenkintas „Ryto“ treneris D.Adomaitis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ ir Turino „Fiat“ dvikova
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ ir Turino „Fiat“ dvikova

D.Adomaitis pabrėžė, kad po trijų savaičių traumos gydymo į aikštę grįžus įžaidėjui Chrisui Krameriui atsirado daugiau ramybės.

Geriau nei praėjusią savaitę atrodė ir komandos naujokas Manny Harrisas, pelnęs 10 taškų, bet pasodintas ant suolo rungtynių ketvirtajame kėlinyje, po to, kai priėmė ne pačių išmintingiausių sprendimų aikštėje.

„Harrisas turi įeiti į gerą sportinę formą, kokioje dabar jis nėra. Jis turi suprasti savo vaidmenį komandoje. Ta linkme dirbame, – sakė D.Adomaitis. – Norime jį labiau išnaudoti puolime, o gynyboje jis gali gerai žaisti.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Manny Harrisas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Manny Harrisas

Po šios pergalės „Rytas“ su 2 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais įsitvirtino D grupės viduryje.

„Sužaidėme dar tik ketverias rungtynes, šešerios liko – visas yra atvira. Pavyzdžiui, antradienį Malaga laimėjo prieš Kazanę, nors ši turėjo bent dvi galimybes laimėti rungtynes“, – pastebėjo D.Adomaitis, kurio vyrai kitas Europos taurės rungtynes žais kitą trečiadienį Juodkalnijoje su Baro „Mornar“ ekipa.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Keturis buvusius NBA žaidėjus turinti „Fiat“ lieka be pergalių turnyre. Kol kas nėra paguodos 5 taškus įmetusiam olimpiniam čempionui argentiniečiui Carlosui Delfino, į Vilnių dėl sveikatos bėdų neatvykusiam legendiniam treneriui Larry Brownui nei jo asistentui Paolo Galbiati.

„Esu labai liūdnas, nes pralaimėjome septyniais taškais, nors kovą dėl kamuolių pralaimėjome 23:44. Tai – neįtikėtina, – krimtosi iš L.Browno laikinai komandos vairą perėmęs P.Galbiati. – Žaidėme be energijos ir „Rytas“ nusipelnė pergalės. Neįmanoma laimėti, kai po lenta atkovoji 20 kamuolių mažiau.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ ir Turino „Fiat“ dvikova
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ ir Turino „Fiat“ dvikova

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai