Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 17

Dar viena žvaigždė – į Eurolygą keliasi ilgiausios NBA diskvalifikacijos savininkas

Sugrįžimui į Eurolygą besiruošianti Kazanės „Uniks“ prisiviliojo buvusią NBA žvaigždę O.J. Mayo, pranešė „Business Online“.
O.J. Mayo
O.J. Mayo / SCanpix/AP nuotr.

33-ejų 195 cm ūgio amerikietis pastaruosius dvejus metus žibėjo Kinijoje. Praėjusį sezoną Liaoningo „Flying Leopards“ rinko po 20,2 taško ir 4,9 atkovoto kamuolio.

2008-aisiais NBA naujokų biržoje O.J. Mayo buvo pasirinktas net 3-iuoju šaukimu. Stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje amerikietis žaidė 8 metus – Memfio „Grizzlies“, Dalaso „Mavericks“ ir Milvokio „Bucks“ klubuose.

Geriausiai NBA lygoje jam sekėsi debiutiniais metais – talentingas gynėjas per rungtynes vidutiniškai rinko po 18,5 taško, 3,8 atkovoto kamuolio ir 3,2 rezultatyvaus perdavimo.

Tačiau vėliau statistika prastėjo, prasidėjo bėdos už aikštelės ribų. 2011-aisiais O.J. Mayo buvo suspenduotas 10 rungtynių dėl ištvermę gerinančio preparato. Krepšininkas teisinosi, kad išgėrė energetinio gėrimo.

Tačiau 2016-iaisiais O.J. Mayo įkliuvo dar sykį ir buvo nubaustas ilgiausia diskvalifikacija NBA lygos istorija – dvejiems metams. Tiksli draudžiama medžiaga, rasta sportininko organizme, nebuvo įvardinta.

Užsidarius NBA durims O.J. Mayo karjera pakrypo į Puerto Riką, Taivaną ir Kiniją, o šį sezoną krepšininkas debiutuos Eurolygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas