Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 20

Donato Motiejūno alkis Eurolygoje kyla bevalgant: „Kodėl nepatekus į finalo ketvertą?“

2021–2022 metų Eurolygos atkrintamosiose varžosi du krepšininkai iš Lietuvos. „Barcelona“ įžaidėjas Rokas Jokubaitis pradėjo pergalingai antradienio vakarą, o tėvynainio sėkmę Graikijoje trečiadienį sieks pakartoti ir Donatas Motiejūnas, svajojantis apie žaidimą finalo ketverte.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Eurolygoje debiutavęs „Monaco“ klubas su Donatu Motiejūnu galingai sužaidė antrąją reguliaraus sezono dalį, per pastarąsias 16 rungtynių iškovojo 13 pergalių ir pateko tarp aštuonių stipriausių Senojo žemyno komandų.

Ketvirtfinalyje – antrą vietą užėmusios Pirėjo „Olympiakos“ egzaminas.

„Galinga komanda, žaidžianti labai gerą krepšinį, ypač – namuose savų sirgalių akivaizdoje. „Olympiakos“ pralaimėjo vos kelis mačus Taikos ir draugystės stadione, o tai parodo komandos lygį. Labai gerbiu varžovą, bet siekdami pergalės mes atiduosime viską“, – portalui „gazzeta.gr“ sakė Donatas Motiejūnas.

Euroleague.net/Donatas Motiejūnas
Euroleague.net/Donatas Motiejūnas

Monako Kunigaikštystės laukia sudėtinga užduotis, kadangi Georgios Bartzoko vadovaujama ekipa namuose šį Eurolygos sezoną krito vos kartą – prieš Belgrado „Crvena zvezda“.

„Manau, kad kiekvieno Eurolygoje rungtyniaujančio žaidėjo tikslas yra atkrintamosios. Visi nori būti tarp pirmojo aštuntuko. Žinoma, kiekviena komanda yra skirtinga, bet kiekvienas klubas nuo sezono starto siekia būti atkrintamosiose, todėl mums yra garbė pasiekti šį tikslą. Pergalė išvykoje suteiktų mums pranašumą ir duotų spaudimo „Olympiakos“ komandai, – kalbėjo 31-erių lietuvis. – Visi klubai siekia pagriebti pergalę svečiuose. Bet mes į Graikiją vykstame norėdami iškovoti dvi, o ne vieną pergalę.“

Po dešimtmečio į Eurolygą sugrįžęs kaunietis per 19 minučių fiksuoja po 10,4 taško, 4,8 atkovoto kamuolio ir 11,8 naudingumo balo.

„Monaco“ jau žino, ko reikia laimėti prieš Europą stebinantį „Olympiakos“, kai namų arenoje „Gaston Medecin“ prieš mėnesį triumfavo 92:72.

„Tai buvo nuostabios rungtynės mums. Žaisti gerai privalome visada, bet ypatingai „Gaston Medecin“ arenoje, kuri yra mūsų namų tvirtovė. Bet dabar mūsų mintys sukasi apie pergales Atėnuose“, – sakė pergalingame susitikime 2 taškus pelnęs D.Motiejūnas.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Donatas Motiejūnas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Donatas Motiejūnas

„Monaco“ klubas turnyrinėje lentelėje galėjo užimti ir dar aukštesnę poziciją, kadangi prieš Rusijos klubus buvo iškovojęs 4 pergales per 5 mačus, bet šie rezultatai su agresoriaus šalies ekipų nušalinimų buvo anuliuoti.

„Sprendimas turėjo būti ir buvo priimtas. Vieniems pasisekė labiau, kitiems ne. Treneris davė mums suprasti, jog tikslas niekada nesikeitė, todėl turėjome skinti pergales, kad žaistume ketvirtfinalyje. Mes atlikome nuostabų darbą. Jei Rusijos klubai nebūtų nušalinti, būtume užėmę aukštesnę vietą. Bet esmė vis tiek yra žaidimas atkrintamosiose“, – sakė D-Mo.

Aukštaūgis sutinka, jog sezonas apsivertė su Saša Obradovičiaus atvykimu, kai specialistas gruodžio mėnesį pakeitė savo pirmtaką Zvezdaną Mitrovičių.

„Tai nuostabu. Atvykus naujam treneriui, daugelis pastebėjo skirtumą mūsų žaidime, ypač – gynyboje, o puolime kiekvienas turime savo vaidmenį, – mintimis dalijosi D.Motiejūnas. – Nuopelnai keliauja Saša Obradovičiui, kadangi prieš jį mūsų žaidimas buvo visai kitoks. Trenerių rokiruotė tapo sezono lūžio tašku.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Kostas Sloukas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Kostas Sloukas

Ketvirtadienio vakarą Taikos ir draugystės stadione bus karšta – Graikijos žiniasklaida trimituoja apie išparduotus bilietus į pirmąją mačą, o mažai jų telikę ir antrajai dvikovai.

„Atmosfera bus neįtikėtina! Bet mes jau žaidėme sudėtingose atmosferose Tel Avive ir Kaune. Žinoma, žaisti prieš „Olympiakos“ atkrintamųjų atmosferoje bus puiku. Žaidėjai nori žaisti tokiuose mačuose, jie visus metus kaunasi, kad gautų galimybę varžytis tokioje atmosferoje prieš tokį varžovą, – sakė D.Motiejūnas. – Visi džiaugiasi, lyg vaikai. Kasdien treniruojamės, kad būtume pasiruošę, tad kodėl nepatekus į finalo ketvertą?“

„Monaco“ su D.Motiejūnu jau ne kartą paneigė ekspertų prognozes. Tą pakartoti jie norėtų ir ketvirtfinalyje.

„Dalis žmonių mus mato autsaideriais, bet tai nėra svarbu. Tai mus dviejų skirtingą krepšinį propaguojančių ekipų mūšis. Manau, kad žiūrovų laukia geras reginys. Mano nuomone, aiškaus favorito šioje poroje nėra“, – teigė D.Motiejūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas