Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 01

Dūris N.Spahijai į nugarą – nugalėtas treneris atims darbo vietą Vitorijoje

„Valencia“ treneris Joanas Penarroya susitarė dėl dvejų metų sutarties su Vitorijos „Baskonia“ klubu, skelbia „Eurohoops“.
Nevenas Spahija
Nevenas Spahija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Įdomiausia, kad būtent šios dvi komandos kovėsi Ispanijos čempionato ketvirtfinalio serijoje, kurią 2:1 laimėjo Neveno Spahijos treniruojama ir lietuvių Roko Giedraičio bei Tado Sedekerskio atstovaujama „Baskonia“.

Nepaisant to, pasak „Eurohoops“ žurnalisto Ario Barko, Vitorijos klubo vadovai nepratęs sutarties su N.Spahija, o jo darbo vietą užims ketvirtfinalio seriją pralaimėjęs J.Penarroya.

„Scanpix“ nuotr./Joanas Penarroya
„Scanpix“ nuotr./Joanas Penarroya

Taigi 59-erių N.Spahija tęs darbus „Baskonia“ ekipoje žinodamas, kad kitą sezoną klube jo niekas nebelaukia, net jei Vitorijos komanda netikėtai laimėtų Ispanijos čempionatą.

Pusfinalio serijoje iki 3 pergalių „Baskonia“ varžysis su Eurolygos vicečempionu Madrido „Real“ klubu. Kitame pusfinalyje susitiks Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“ su Badalonos „Joventut“.

N.Spahija „Baskonia“ ekipą treniruoja ne nuo sezono pradžios – jis pakeitė lapkritį atleistą Duško Ivanovičių.

53-ejų J.Penarroya „Valencia“ komandoje praleido vienerius metus. Prieš tai jis du sykius iš eilės triumfavo FIBA Čempionų lygoje su Burgoso „San Pablo“ ekipa. Su „Valencia“ klubu J.Penarroya šiemet pasiekė Europos taurės pusfinalį.

Lietuvių T.Sedekerskio ir R.Giedraičio atstovaujama „Baskonia“ turi garantuotą vietą Eurolygoje pagal ilgalaikę sutartį, o „Valencia“ siekia vardinio kvietimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas