Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 16

E.Atamanas paaiškino sprendimą mače su „Žalgiriu“, kuomet praleido B.Maneko tritaškį

Atėnų „Panathinaikos“ treneris Erginas Atamanas ketvirtadienį vakare rengė spaudos konferenciją Graikijoje prieš kitas Eurolygos rungtynes, bet mintimis sugrįžo prie trečiadienio mačo su Kauno „Žalgiriu“.
„Panathinaikos“ treneris Erginas Atamanas
„Panathinaikos“ treneris Erginas Atamanas / Vida Press nuotr.

„Panathinaikos“ 73:71 laimėjo dramatiškas rungtynes trečiadienį Atėnuose prieš „Žalgirį“, kai viskas sprendėsi per paskutinę minutę.

„Mačas su „Žalgiriu“ buvo sunkus, bet mes žaidėme geriau. Padarėme klaidą dėl „Žalgirio“ tritaškio, kai pirmavome trimis taškais. Tačiau tada gerai išnaudojome savo atakas. Tokia jau ta Eurolyga. Svarbu surasti kelius laimėti“, – Graikijos žiniasklaidai ketvirtadienį sakė Erginas Atamanas.

„Panathinaikos“ treneris paaiškino savo sprendimą neprasižengti per „Žalgirio“ ataką, kai „Panathinaikos“ pirmavo trimis taškais, o po Kazio Maksvyčio minutės pertraukėlės „Žalgiris“ išlygino rezultatą Brady Maneko tritaškiu.

zalgiris.lt nuotr./Brady Manekas
zalgiris.lt nuotr./Brady Manekas

„Mano sprendimas buvo neprasižengti. Turėjome prastos patirties iš rungtynių su „Maccabi“, kai neatkovojome kamuolio ir neišvengėme pratęsimo. Šįkart mūsų sprendimas buvo keistis ginamaisiais ir saugotis tritaškio.

Tačiau padarėme klaidą, kai Grantas ir Lessort'as gynėsi prieš „pick and pop“. Jie turėjo susikeisti, bet nesusikeitė. Tokie dalykai nutinka, ir „Žalgiris“ rado būdą atakuoti, – kalbėjo E.Atamanas. – Toks jau krepšinis. Kartais gali prasižengti, bet jie įmes pirmą metimą, prames antrą ir atkovos kamuolį puolime.

Rungtynėse, kuriose rezultatas nėra aukštas, aš renkuosi žaisti gynyboje. Manekas pataikė tik du tritaškius, Šmitas jau buvo ant suolo, todėl ir nusprendėme gintis. Tokia buvo mano strategija. Jei kitose rungtynės rezultatas bus panašus ir suksis apie 65-70 taškų, aš vėl pasirinksiu gynybą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas