Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 29

Ettore Messina įvardino didžiausią šių laikų krepšinio bėdą

Milano „Olimpia“ krepšinio komandos treneris Ettore Messina kalbėjosi su Italijos dienraščiu „La Republicca“ apie nacionalines rinktines ir Eurolygos bei FIBA santykius. Garsusis treneris įsitikinęs, kad turi keistis krepšinio sezono modelis.

„Formulė turi keistis, mums reikia sumažinti rungtynių skaičių. Pirmiausia susitarti turėtų klubai, mokantys milijonus žaidėjams. Krepšininkų sveikata turėtų būti prioritetas“, – sakė E.Messina.

Patyręs treneris aiškino, kodėl didelis rungtynių skaičius yra problema.

„Paradoksas, kad šiais laikais komanda negali dirbti su visais sudėties žaidėjais ir gauna krepšininkus jau pavargusius prieš sezoną. Kai klubai susitars, galima bus kalbėtis dėl datų su FIBA ir Eurolyga“, – teigė Italijos krepšinio specialistas.

Dabar, E.Messinos nuomone, tvarkaraštis yra perpildytas. Tad jis turi pasiūlymą: „Aš didžiuosius turnyrus rengčiau liepą, tada rugpjūtį būtų poilsis, o rugsėjį vyktų pasirengimas sezonui. Šiemet aš gavau septynis žaidėjus iš Europos čempionato jau pavargusius, nors sezonas dar nebuvo prasidėjęs. Datome iškrito trims mėnesiams, Melli yra pavargęs ir žais pavargęs iki sezono pabaigos. Kada jam atsigauti?“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

E.Messina yra keturis kartus laimėjęs Eurolygą su savo treniruojamomis komandomis, bet šį sezoną Milano klubas rikiuojasi tik 17-as su 5 pergalėmis ir 10 nesėkmių. Italijos čempionate Milano komanda yra antra po Bolonijos „Virtus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas