Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 06 16

Eurolyga pasmerkė G.Vainauską – „Lietuvos rytas“ gaus baudą

Eurolyga paskelbė, kad imsis veiksmų prieš rasistiniais pareiškimais pagarsėjusį Vilniaus „Lietuvos ryto“ prezidentą Gedvydą Vainauską.
Drew Gordonas
Drew Gordonas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Eurolyga organizuoja Europos taurės turnyrą, kuriame kitą sezoną turėtų rungtyniauti Vilniaus ekipa.

Klubo prezidentas G.Vainauskas net priklausė specialiai turnyro tarybai, tačiau po rasizmo skandalo klubas bus pašalintas iš valdybos.

„Eurolyga spręs, kokią nuobaudą paskirti klubui ir ją pateiks kitame tarybos susitikime, kuriame bus siekiama pašalinti Vilniaus klubą iš valdybos narių“, – skelbiama oficialiame pranešime.

Skelbiama, kad klubui bus nustatyta nuobauda. Dažniausiai klubams yra skiriamos piniginės baudos.

Tai pirmas kartas, kai Eurolyga baus klubą už rasistinius pasisakymus, tačiau anksčiau niekas tokiais komentarais ir nepagarsėjo.

Eurolyga išplatintame pareiškime griežtai pasmerkė G.Vainausko pasisakymus: „Požiūris, kurį pateikė ponas Vainauskas, yra labai įžeidžiantis, žalingas ir prieštarauja pagarbos principams.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gedvydas Vainauskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gedvydas Vainauskas

Rasistiniai pareiškimai nuskambėjo Europoje

Dar antradienį „Lietuvos ryto“ klubo vadovas G.Vainauskas iškilmingoje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) uždarymo ceremonijoje Trakų pilyje skubėjo atsiimti ordiną už nuopelnus Lietuvos krepšiniui.

G.Vainauskas džiaugėsi, kad yra vienintelis LKL klubo vadovas, savo poste išsilaikęs 20 metų. Tačiau šis pasiekimas susvyravo ketvirtadienį.

„Visada buvo požiūris, kad daugiau kaip dviejų juodų... dviejų juodaodžių krepšininkų komandoje neturi būti. Atsitiko taip, kad treneris Tomas Pačėsas mėgsta žaisti su juodais žaidėjais, juos kontroliuoti, auklėti ir viską daryti.

Atsitiko taip, kad atsirado keturi juodi žaidėjai, susibūrė tokia, kaip pavadinti, jų gauja. Negalima taip – maksimum du juodaodžiai žaidėjai. Per dvidešimties metų praktiką aš galiu pasakyt – ir visos komandos taip turėtų daryti. Ne daugiau kaip du juodaodžiai“, – savo išmintimi „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje dalijosi G.Vainauskas.

Šie rasistiniai pasisakymai labai greitai išplito socialiniuose tinkluose ir sukėlė nepasitenkinimo bangą Europos žiniasklaidoje ir tarp garsiausių Eurolygos krepšininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas