Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 19

Eurolygos legenda džiaugiasi neišsipildžiusia NBA svajone

Ambicingąjį Milano „Olimpia“ projektą šią vasarą papildęs Kyle'as Hinesas yra tituluočiausias visų laikų Eurolygos krepšininkas iš JAV. Nors 33-ejų krepšininkas visada svajojo praverti NBA duris, tačiau dabar keturiskart Eurolygos čempionas džiaugiasi, jog jam nepavyko įgyvendinti šios svajonės.
Kyle'as Hinesas
Kyle'as Hinesas / Euroleague.net nuotr.

„Maniau, kad žaidimas NBA būtų labai reikšmingas, tačiau kiekvieno kelionė krepšinyje yra skirtinga. Žvelgiant atgal, aš nesigailiu atvykęs į Europą. Žaidžiau Eurolygoje, kurioje patyriau daug įvairių skirtingų potyrių ir laimėjau daugybę titulų, žaidžiau su puikiais komandos draugais ir dirbau su puikiais treneriais istorinėse Europos komandose. NBA visada buvo mano svajonė, tačiau šiandien aš džiaugiuosi, kad ši svajonė neišsipildė. Supratau, kad mano tikroji svajonė buvo kita – žaisti ir konkuruoti dėl titulų Europoje“, – teigė pastaruosius septynerius metus Maskvos CSKA komandos garbę gynęs bei pirmuoju užsieniečiu šios ekipos kapitonu istorijoje tapęs K.Hinesas.

Gynyba garsėjantis krepšininkas 2008-aisiais baigė Grynsboro UNC universitetą, tačiau savo vardo NBA naujokų biržoje neišgirdo.

Karjerą Senajame žemyne pradėjo Italijoje, kai būdamas 22-ejų metų sukirto rankomis su „Veroli“ ekipa.

Tuomet laukė etapai Eurolygos klubuose Bambergo „Brose“, Pirėjo „Olympiakos“, CSKA, o šią vasarą atletas persikėlė į Ettores Messinos vadovaujamą „Olimpia“.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Kyle'as Hinesas
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Kyle'as Hinesas

Amerikietis Eurolygos čempionu yra tapęs keturis kartus – dukart su Pirėjo „Olympiakos“ komanda (2012 ir 2013 metais) bei dukart su Maskvos CSKA (2016 ir 2019 metais).

Tai geriausias rezultatas tarp visų amerikiečių žaidėjų turnyro istorijoje.

„Būti sąrašo viršūnėje yra didžiulė garbė ir didis pasiekimas. Eurolygoje žaidė ir puikias karjeras pasistatė daugybė amerikiečių. Tai didelis pasiekimas ir garbė, tačiau, tikiuosi, kad iki karjeros pabaigos spėsiu laimėti dar vieną ar du Eurolygos titulus“, – teigė Milano „Olimpia“ naujokas.

33-ejų 198 cm ūgio vidurio puolėjo padaryta įtaka šiuolaikiniam Europos krepšiniui yra neabejotina, – jis buvo išrinktas į dešimtmečio turnyro ekipą.

Tačiau pačiam krepšininkui paaiškinti savo sėkmės receptą yra sudėtinga.

„Kartais sąžiningai pats negaliu to suprasti. Būdamas sportininkas visada galvoji apie ateitį, baigi rungtynes ir jau nerimauji dėl kitų. Baigi sezoną ir galvoji apie kitą. Taigi aš niekada neturėjau progos atsisėsti ir suprasti, kokia yra iškovoto Eurolygos titulo svarba. Tikiuosi, kad vieną dieną, kai mano karjera bus pasibaigusi, aš galėsiu prisėsti ir nuoširdžiai tuo pasimėgauti. Mano šeima visada palaikė mane, gimtajame mieste visi žino apie tai, kas vyksta mano karjeroje ar rungtynėse. Jie irgi palaiko mane. Šiemet jie taps dideliais „Olimpia“ gerbėjais“, – sakė K.Hinesas.

Euroleague.net nuotr./Kyle'as Hinesas
Euroleague.net nuotr./Kyle'as Hinesas

Nepaisant to, jog atletas praeityje keletą kartų turėjo progą užlipti ant aukščiausio nugalėtojų pakylos laiptelio bei dukart tapo geriausiai besiginančiu Eurolygos krepšininkai, tačiau tikslai su metais nesikeičia.

„Mano požiūris niekada nesikeis, tikslai visada bus tie patys – laimėti titulus, laimėti čempionatus. Dėl šios priežasties aš atvykau į Milaną. Norėjau būti dalimi komandos ir grupės, kuri padės sugrąžinti titulus į Milaną, nesvarbu, ar tai būtų trofėjai Italijoje, ar Eurolygoje. Tai yra siekiamybė, į tai aš kreipiu didžiausią dėmesį. Manau, kad visi taip turi galvoti. Turime susiburti į kumštį, jei norime užbaigti sezoną pergalingai“, – sakė „Olimpia“ vidurio puolėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas