Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 31

Eurolygos mačų Kaune pasiilgęs J.Zdovcas abejojo dėl keturių auklėtinių dalyvavimo

Virš Kauno „Žalgirio“ ir Tel Avivo „Maccabi“ rungtynių – nerimo signalai. Izraelio ekipoje, pasak vietos žiniasklaidos, užfiksuoti nauji COVID-19 atvejai, o skrydis į Lietuvą – atidėtas. Ši dvikova turėtų įvykti antradienį 20 valandą „Žalgirio“ arenoje, o informaciją budriai seka ir mūšio laukiantys Lietuvos čempionai.

„Neturime oficialios informacijos, girdėjau tik gandus. Tikiuosi, kad rungtynių nenukels, nes tikrai noriu žaisti. Esu motyvuotas, tikiu, kad ir žaidėjai tokie yra. Tikiuosi, kad ši dvikova įvyks“, – rungtynių išvakarėse sakė „Žalgirio“ vairininkas Jure Zdovcas, sieksiantis nutraukti šešių pralaimėjimų atkarpą Eurolygoje.

Pirmajame tarpusavio susitikime Tel Avivo „Maccabi“ pranoko Kauno „Žalgirį“ rezultatu 76:62, tačiau pastaruoju metu gero žaidimo nedemonstruoja.

Izraelio klubas paskutiniuose Eurolygos mačuose įveikė Pirėjo „Olympiakos“ ir Berlyno ALBA krepšininkus, bet per pastarąsias dešimt rungtynių laimėjo vos du kartus. Tai yra blogiausias rezultatas turnyre, kurį fiksuoja ir Vilerbano ASVEL.

Palyginimui, Lietuvos čempionai per šią atkarpą iškovojo tris pergales.

„Jau esame žaidę prieš „Maccabi“ ir žinome, jog tai gera ir atletiška komanda. Jie puikiai pereina į greitas atakas. Pirmajame susitikime problema buvo mūsų individualūs veiksmai, virtę sėkmingomis greitomis varžovų atakomis. Turėsime kontroliuoti žaidimą ir turėsime stabdyti pagrindinius „Maccabi“ žaidėjus. Puolime galime patobulėti. Labai laukiame, kada vėl galėsime žaisti Eurolygos rungtynes namuose“, – sakė J.Zdovcas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Scottie Wilbekinas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Scottie Wilbekinas

„Maccabi“ situacijos nepalengvina ir nuostoliai trenerių štabe. Koronavirusu susirgo vyriausiasis treneris Giannis Sfairopoulos, Vassilis Geragotelis ir Doronas Perkinsas, tad Tel Avivo komandai Kaune vadovaus skautų personalo vadovas Avi Evenas, turintis kelių rungtynių patirtį trenerio pozicijoje, o jam talkins trečiasis asistentas Naomas Levi.

„Jie žaidė sunkų mačą šeštadienį prieš Holono „Hapoel“. Jie turi jau šešis pralaimėjimus Izraelio lygoje. Puikiai žinau trenerį, kuris išpažįsta gynybinę filosofiją. Jie stengiasi gerai žaisti gynyboje. Savoje aikštės pusėje jie yra solidūs. Bet jie yra nenuspėjami puolime. Ypač dėl Scottie Wilbekino. Gerą dieną jis nužudys varžovą, blogą – skandins savo komandą, – sakė J.Zdovcas. – Bet jie turi daug talento puldami krepšį. Jie yra atletiški ir stiprūs. Eurolygoje nerasi daug pastovių komandų. Sudėtinga lyga, o dar daug rungtynių vietiniuose čempionatuose, tad natūralu, jog ekipos išgyvena pakilimus ir nuosmukius.“

Pagrindinis „Maccabi“ variklis – Scottie Wilbekinas, fiksuojantis po 15,2 taško, 4,3 rezultatyvaus perdavimo ir 14,6 naudingumo balo.

Efektyviausias žaidėjas – kroatas Ante Žižičius, kuris per vienerias rungtynes vidutiniškai renka po 12,9 taško, 5,5 atkovoto kamuolio ir 17,4 efektyvumo.

Jiems puikiai talkina Derrickas Williamsas, Jamesas Nunnally ir Keenanas Evansas.

„Ante Žižičius – didelis vyrukas. Pirmajame mače turėjome problemų stabdant abu „Maccabi“ centrus – ir A.Žižičių, ir J.Reynoldsą. Jie atakavo mus baudos aikštelėje, ypač Mareką. Atminkite, jog tuomet rungtyniavo be Tylerio Cavanaugh. Jie ir vėl bandys mus bausti panašiu būdu, bet šįkart turėsime atlikti geresnį darbą gynyboje. Žaidėjai turi priimti šį iššūkį asmeniškai, nes mes į tai vis dar žiūrime per naiviai“, – sakė J.Zdovcas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

J.Zdovcas nėra tikras dėl keturių žalgiriečių dalyvavimo – Josho Nebo, Pauliaus Jankūno, Janio Strelnieko ir Manto Kalniečio.

„Joshas Nebo tikrai nežais. Jankis nesitreniravo jau 14 dienų. Matysime, kaip jaučiasi Janis, taip pat ar galės jis mums pagelbėti bent kelias minutes, kadangi praėjusią savaitę irgi nesitreniravo. Dėl Kalniečio yra klaustukas. Kartais jis jaučiasi gerai, o kartais jam skauda čiurną. Aš šių žaidėjų rytojaus rungtynėms neskaičiuoju, bet jei jie galės mums padėti, tuomet puiku“, – teigė „Žalgirio“ strategas iš Slovėnijos.

Dvikovoje su „Maccabi“ tikrai žais Joffrey Lauvergne'as, kuris sekmadienį ant parketo išbėgo po keturių mėnesių pertraukos. Rungtynėse su Klaipėdos „Neptūnu“ jis žaidė 21 minutę, pelnė 9 taškus, atkovojo 6 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir užfiksavo 11 naudingumo balų.

Vyriausiasis „Žalgirio“ treneris teigė, jog prancūzo minutės aikštelėje nebus ribojamos ir Eurolygoje.

„Jis visiškai pasirengęs žaisti. Joffrey yra tikras profesionalas, treniravosi stipriai, kai negalėjo žaisti. Jis daug žaidė vakar, bet po rungtynių jautėsi gerai. O tai yra svarbiausia“, – sakė J.Zdovcas.

VIDEO: „Eurolygos diena“: ilgai lauktas sugrįžimas ir netreniruojami varžovai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas